Zarya de căpșuni și cultivarea sa

Strawberry Zarya aparține soiurilor de plante timpurii. Dacă doriți să îl identificați prin aspectul său, atunci, în primul rând, aruncați în ochi tufișuri înalte și fructe de pădure mici de o culoare roșu aprins, care au un gust dulce și acru.

În general, dacă luăm în considerare soiurile de căpșuni, atunci în mod condițional, acestea pot fi împărțite în cele care rodesc o dată pe sezon și remontante, care dau o recoltă constantă, dar modestă, din primăvară până toamnă.

Căpșuna Zarya menționată mai sus este exact același exemplu viu al primului soi. Acest soi are nevoie de o udare destul de abundentă. În caz contrar, îngrijirea căpșunilor este exact aceeași ca și pentru alte specii.

Dar așa-numita căpșună remontantă este mult mai populară, deoarece o persoană are ocazia să se bucure de fructe delicioase pe tot parcursul sezonului estival. Adevărat, dintr-un tufiș strângeți puțin mai puțin fructe de pădure la un moment dat. În plus, soiurile de căpșuni remontante sunt mult mai solicitante în îngrijire - au nevoie de sol fertil, udare adecvată și alte condiții.

Înainte de a începe să cultivați căpșuni, decideți ce soi vi se potrivește. În ceea ce privește gustul fructelor, acestea pot fi evaluate numai după recoltare. Dacă nu sunteți încă foarte versat în soiurile de căpșuni, asigurați-vă că plantați mai multe. Apoi, amintiți-vă pe cele care vă plac cel mai mult.

Astfel, atunci când alegeți un soi de căpșuni, studiați cerințele sale de îngrijire. Luați în considerare, de asemenea, cât de mult doriți să recoltați pe sezon.