Exacum frumos: îngrijire

Poate că toată lumea a auzit despre violeta uzbecă, un favorit al plantelor de interior. Dar puțină lume știe despre violeta persană. Între timp, Exakum, a cărui îngrijire necesită anumite cunoștințe, nu este mai puțin frumoasă.

Această plantă de casă nu este foarte populară astăzi. Dar, cred, în curând, această plantă frumos înflorită poate fi găsită destul de des pe pervazurile ferestrelor apartamentelor, birourilor, spațiilor publice. Cu înflorirea abundentă, violeta persană va aduce o plăcere de nedescris tuturor celor care decid să o cultive.

Ca orice plantă cu flori, Exakum are nevoie de soare. Dar nu tolerează lumina directă a soarelui - frunzele sale delicate vor deveni palide. Cea mai bună opțiune pentru el este lumina soarelui ușor estompată.

La fel cum trebuie să fii îngrijorat de udarea acestui animal de companie. O bucată de pământ pentru o violetă persană trebuie să fie păstrată în permanență umedă, dar fără a o supra-umezi, observați drenajul vasului cu planta, scurgeți excesul de apă din tigaie. Dar această culoare iubește umiditatea ridicată și, prin urmare, îi va plăcea pulverizarea regulată.

În perioada de înflorire și înmugurire, Exakum trebuie hrănit în mod regulat, o dată pe săptămână.

Pentru perioada de iarnă, Ekzakum trebuie să asigure o perioadă inactivă - reduceți udarea, temperatura camerei în care se află ghiveciul cu planta trebuie menținută la 15-20 de grade.

Violeta persană se propagă prin semințe și butași. Semințele sunt mici și, prin urmare, sunt semănate superficial cu acces la lumina soarelui. Un castron cu semințe semănate este acoperit cu sticlă, aerisind în mod regulat o astfel de seră. Când răsadurile cresc, sunt scufundate în vase separate, observând drenajul, pământul este luat pentru exakum, cu frunze, ușor.

Mult noroc!

Categorie:Bienale | Exakum