Altoind un trandafir pe o măceșă

Principala metodă de propagare a trandafirilor este altoirea pe un stoc special cultivat în acest scop. De obicei, măceșul este folosit ca stoc. În țara noastră, cel mai frecvent folosit soi pentru altoirea scionului canina sau trandafirului sălbatic, care este cel mai potrivit pentru condițiile noastre climatice. Altoirea unui trandafir pe o măceșă nu este o chestiune atât de dificilă. Dar mai întâi, stocul, adică șoldurile trebuie să fie cultivate din semințe (care vor dura 3-4 ani) sau să cumpere un răsad într-o grădiniță. Pe banda de mijloc, se recomandă vaccinarea de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lunii august, iar în regiunile sudice acest lucru se poate face mai târziu. Este important să vă vaccinați în perioada de flux intens de sevă, altfel nu va avea succes.

Pentru altoire, aveți nevoie de butași coapte de trandafiri, cu muguri bine formați. Toate frunzele trebuie îndepărtate din ele. Dacă este necesar, pot fi depozitate într-o cârpă umedă într-o pungă de plastic timp de o lună întreagă, dar apoi se înrădăcinează cu dificultate. Răsturnați solul din jurul portaltoiului și ștergeți gulerul rădăcinii cu o cârpă, astfel încât scoarța să aibă un ton deschis. Apoi facem o incizie în formă de T pe ea. Este mai bine să folosiți un cuțit special în devenire. Tăiați un ochi cu o bucată mică de lemn din lăstarul trandafirului, pregătit pentru scion. Tăierea este necesară oblică.

Acum ar trebui să împingeți cu atenție incizia pe portaltoi și să introduceți scionul acolo, astfel încât ochiul (mugurul) să rămână deschis (altfel cum va crește?). Acum apăsăm ferm incizia pe portaltoi și o fixăm cu bandă electrică. Udăm planta și așteptăm aproximativ o lună, dacă mugurul rămâne verde tot acest timp, înseamnă că altoirea trandafirului pe măceș a avut succes.

Avatar Goshia

În primul rând, se plantează o tulpină de măceș, după care ar trebui să se înrădăcineze bine, iar apoi, în anul următor, se altoiește pe el un mugur de trandafir cultivat. Coada măceșului este tăiată deasupra mugurelui.

Avatar utilizator Egorr

Operația în sine nu pare complicată, totul se întâmplă rapid și cel mai adesea nu există probleme. Principalul pericol se întâmplă în prima iarnă, adesea astfel de butași îngheață pe site-ul nostru, chiar dacă sunt atent săpate.