Creșterea violetelor acasă

Mulți dintre cei care decid să se angajeze în floricultură la domiciliu încep să cunoască plantele de interior cu violete. Cineva învață să comunice cu aceste plante și apoi să acorde preferință altora, iar cineva va rămâne pentru totdeauna un cunoscător al violetelor.

Creșterea violetelor acasă, în principiu, nu este o sarcină foarte împovărătoare, dar există totuși unele subtilități și dificultăți.

Violetele se reproduc chiar dacă rămâne o singură frunză din plantă. Frunzele foarte bine și își dau rapid propriile rădăcini, iar apoi se formează o nouă rozetă în jur.

Prin urmare, depinde de dvs. să decideți ce să cumpărați - o priză gata preparată sau o frunză. Desigur, înflorirea unei violete dintr-o frunză va trebui să aștepte mult mai mult decât o priză pentru adulți.

Dacă preferați propagarea frunzelor, alegeți o frunză care crește în mijlocul orificiului. Frunza trebuie să fie intactă, nu trebuie să vă fie frică de frunzele mici, ele oferă copiilor chiar mai bine decât frunzele mari.

Creșterea violetelor cu frunze se poate face în două moduri: prin plasarea frunzei în apă sau plantarea imediată a acesteia în solul pregătit. A doua metodă este adesea mai bună, deoarece nu va fi necesar să răniți rădăcinile delicate în timpul transplantului.

Înainte de a planta o frunză în pământ, țineți pețiolul pentru o perioadă de timp într-un preparat pentru o mai bună formare a rădăcinilor, de exemplu, în "Kornevin".

Când copiii apar dintr-o frunză violetă, trebuie să fie așezați în timp util. Se recomandă plantarea copiilor în recipiente separate, ale căror frunze nu depășesc 2 cm în diametru. Dacă întârziați cu scaunele, va fi imposibil să separați priza mai târziu.

Categorie:Reproducere | violet
Avatarul lui Felix

Am auzit o asemenea zicală că violetele cresc numai la „anumiți oameni-cultivatori de flori”. Tastați, cu un caracter special și o abordare a plantelor. De mai multe ori am încercat să cultivăm violete și de fiecare dată această aventură s-a încheiat cu eșec. ..