Care sunt beneficiile și daunele semințelor de floarea-soarelui?

Cu greu există o persoană care să refuze să petreacă seara la o ocupație extrem de interesantă - ciocănind semințele de floarea soarelui. Zeci și sute de mii de oameni din toate țările lumii le place să rupă semințe și, în același timp, puțini oameni sunt îngrijorați de beneficiile și daunele semințelor de floarea-soarelui. S-ar părea, ce beneficiu poate fi de la ei? Și cu atât mai mult, un lucru atât de gustos nu poate fi dăunător. Cu toate acestea, acesta nu este în niciun caz cazul.

Să analizăm în detaliu care sunt beneficiile și daunele semințelor de floarea soarelui. Semințele sunt, în primul rând, un depozit de vitamine B, E, A și D, foarte importante pentru corpul nostru, care îmbunătățesc vederea, întăresc rezistența osoasă și stabilitatea sistemului nervos, întineresc corpul și sporesc eficiența. Semințele conțin aproximativ douăzeci la sută din proteine, care conțin aminoacizi. Seleniul prezent în ele este un excelent antioxidant care elimină substanțele nocive. Printre altele, cojile de semințe sunt un ingredient excelent pentru exfoliantele casnice, care sunt foarte bune la îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte de pe piele.

Cu toate acestea, împreună cu beneficiile, semințele aduc un prejudiciu semnificativ corpului nostru. Deci, curățarea constantă a nucleelor ​​distruge treptat smalțul dinților (cu toate acestea, dinții dvs. pot fi salvați dacă îi deschideți cu mâinile). Iar cei care urmează o dietă ar trebui să uite complet de semințe, deoarece sunt un produs extrem de bogat în calorii. Pentru claritate, puteți da următorul exemplu: în ceea ce privește conținutul de calorii, un pahar de semințe este egal cu o porție de kebab gras de porc sau o jumătate de pâine de pâine albă.

Avatar Foxi

Nici măcar nu credeam că semințele de floarea-soarelui sunt atât de bogate în calorii. Cred că principalul lucru este să știi când să te oprești! Aș adăuga și semințe de dovleac pe lista produselor utile.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Principalul avantaj al semințelor de floarea-soarelui este că acestea și nucile sunt foarte bogate în proteine ​​vegetale, dar în același timp conțin mai puțin potasiu decât nucile, iar acest lucru este adesea important. Dar, în același timp, răul lor asupra dinților este dificil de supraestimat, deoarece puțini oameni se rup din mâini, acest lucru nu este deloc la fel.

Avatar utilizator Mironych

Am crezut că principalul rău cauzat de semințe este gunoiul care apare inevitabil atunci când le mănâncă. Cred că vătămarea dinților este mult exagerată, deoarece cojile de nuci de pin sunt mult mai puternice și le rup aproape în fiecare an timp de două sau trei luni până când stocurile le-am terminat. Și nimic, iar dinții mei sunt intacti și sunt plin! Și acum despre conținutul de calorii ... Energia semințelor este înlocuită de efectul lor laxativ considerabil, pe care nimeni nu îl va nega. Dar aceasta, desigur, este părerea unui amator ...