Cum să păstrezi mai mult un buchet de crizanteme: sfaturi, secrete și reguli

Pentru orice sărbătoare, sărbătoare, întâlnire oficială, preferă să pregătească buchete de flori care își păstrează aspectul proaspăt mult timp. Acestea includ crizanteme cu superbe capete mari de flori.

Toate florile tăiate și așezate într-o vază au o anumită durată de viață. Există plante care pot dura doar câteva ore și se pot ofili, dar aleg culturi înflorite care păstrează prospețimea și strălucirea petalelor de datorie tăiate. Dar pentru ei există o limită.

Să aruncăm o privire mai atentă despre cum să păstrăm mai mult un buchet de crizanteme într-o vază și ce să facem pentru a le revigora dacă s-au ofilit.

Conţinut:

Cele mai bune soiuri de crizanteme pentru depozitare pe termen lung

Cele mai bune soiuri de crizanteme pentru depozitare pe termen lung

Florile crizantemelor, asemănătoare cu lumina zilei, au intrat ferm în viața noastră. Și capetele strălucitoare au venit din țările din est, unde sunt tratate cu închinare. Coșurile cu inflorescențe de crizantemă de diferite palete de culori sunt mari și mici. Acestea devin centrale în compozițiile peisagistice. Soiurile cele mai potrivite pentru buchete au fost crescute:

 • Cu inflorescențe mari, asemănătoare bilelor, ale soiurilor Excel, Diplomat, Zlata Praha sunt izbitoare în rezistența lor. Crizantemele sunt create pentru buchete, deoarece strălucirea petalelor galbene, albe, violete durează mult timp.
 • Diametrul florilor din crizanteme Spray de șampanie, Lâna de Aur ajunge de la 8 la 16 centimetri. Florile, cu îngrijire adecvată, stau într-o vază timp de câteva săptămâni.
 • Speciile coreene Etna, Santini, Multiflora pot avea flori mici, dar arată minunat în buchete și își păstrează prospețimea mult timp.
 • Inflorescențele simple ale crizantemelor Eldorado, Joy, Masquerade au avantaje față de speciile mari de plante datorită pretenției și rezistenței lor.
 • Tipul anemic alb Eleanor îi place multă vreme frumuseții sale.
 • Florile cu mijloc ridicat și petale delicate ale soiului Isabelle, Volshebnitsa își păstrează prospețimea.
 • Din crizantemele de pământ pentru un buchet, puteți alege Crimson, Gillette, ale cărui petale sunt îndoite cu grație.
 • Crizantemele cu petale cret, colectate în bile și emisfere, nu sunt doar decorative, dar pot sta în apă timp de două până la trei săptămâni.
 • Pom-pufurile pufoase de crizanteme Grazia, Bob, nu pot fi ignorate.

De obicei, acele soiuri sunt alese pentru buchetul care se potrivește caracterului eroului zilei, starea lui de spirit. Cu îngrijirea adecvată a crizantemelor tăiate, acestea vor dura mult timp.

Reguli pentru tăierea florilor pentru un buchet

Reguli pentru tăierea florilor pentru un buchet

Fără buchete de crizanteme, este imposibil să ne imaginăm o singură ceremonie de premiere sau o întâlnire la cel mai înalt nivel. Aceste flori arată solemn, strict, nu au miros înțepător. Dar amintirea evenimentului solemn va dura mai mult dacă buchetul este așezat într-o vază cu apă.

Pentru compoziție, florile sunt alese complet în floare. Crizantemele sunt tăiate pentru compoziție dimineața devreme sau seara.Dacă este necesar să tăiați în timpul zilei, atunci se alege vremea înnorată.

Dacă tăiați crizantemele corect, puteți fi siguri de viața lor lungă într-un buchet.

Tulpina plantei trebuie lăsată lungă. Dupa toate acestea crizanteme trebuie să se aprovizioneze cu nutrienți mult timp. Nu tăiați tulpinile cu foarfece. Instrumentul stoarce țesuturile plantei, iar astfel de flori vor sta puțin. Vor muri din lipsa nutrienților. Mai bine rupeți tulpinile crizantemelor sau tăiați cu un cuțit ascuțit.

Dacă plantele trebuie transportate departe, atunci trebuie alimentate cu apă rece. Cuburile de gheață sunt scufundate într-un recipient cu apă. Cotoarele tăiate de crizanteme sunt plasate într-un recipient, scufundat timp de 30-40 de minute. Apoi tulpinile cu inflorescențe sunt pliate într-o cutie și transportate pe distanțe mari. Florile își vor păstra prospețimea până la capăt.

Cât timp pot sta crizantemele în apă?

Cât timp pot sta crizantemele în apă

Crizantemele pot fi prelungite în apă dacă sunt îngrijite corespunzător:

 1. În primul rând, trebuie să dezlegați tulpinile florilor, astfel încât acestea să se simtă libere. În acest caz, vor avea suficientă apă și aer.
 2. Frunzele de la baza tulpinilor sunt îndepărtate astfel încât să putrezească în apă. La urma urmei, poluarea apei și ofilirea rapidă a inflorescențelor vor apărea din ele.
 3. Lichidul din recipient trebuie să fie depus, moale și la temperatura camerei. Se toarnă apă puțin mai mult de jumătate din vas.
 4. Înainte de scufundare, tulpinile sunt tăiate oblic cu un cuțit ascuțit. Lungimea tăiată poate fi de până la 2-3 centimetri. Cel mai bine este să tăiați scufundând tulpinile în apă. Acest lucru va împiedica aerul să închidă porii și să dureze mai mult timp.
 5. Părțile inferioare ale lăstarilor sunt măcinate înainte de a le scufunda într-o vază cu apă. O altă opțiune este împingerea tulpinilor în afară, astfel încât umezeala să poată pătrunde liber în interiorul plantei.
 6. În fiecare zi se fac noi tăieturi pe crizanteme, în acest caz, vasele plantelor nu vor fi înfundate. Dar apa din vază este în mod constant schimbată.
 7. Un recipient potrivit pentru crizanteme ar fi o vază înaltă subțire sau o oală spațioasă de lut. În vasele înalte, florile pot fi armate cu sârmă de oțel pentru a conferi buchetului stabilitate.
 8. Buchetele de crizantemă trebuie așezate într-o încăpere cu temperatura aerului de 18-20 grade Celsius. Plantele nu tolerează curenții de aer și încălzesc bine.
 9. Crizantemelor nu le plac vibrațiile frigiderului, televizorului.
 10. Este necesar să schimbați apa din două în două zile. Buchetul este scos, iar recipientul este spălat bine și umplut cu apă proaspătă. Apoi feliile sunt reînnoite cu un cuțit ascuțit, iar buchetul este așezat într-o vază.

Dacă aveți grijă de un buchet de crizanteme în mod regulat, atunci va trăi de la două la trei săptămâni. Prospețimea florilor va dura mai mult atunci când temperatura și umiditatea din cameră sunt ușor reduse.

Ce să adăugați la apă pentru a prelungi viața buchetului?

Ce să adăugați la apă pentru a prelungi durata de viață a buchetului?

Se știe că soluțiile nutritive sunt potrivite pentru crizantemele tăiate, care sunt preparate folosind amestecuri speciale, cum ar fi Bud, Fairy. Folosiți-le conform instrucțiunilor.

Pentru o nutriție mai bună pentru crizanteme, puteți adăuga zahăr în vază luând o linguriță pe litru de apă. Se dizolvă în lichid și aspirină, o tabletă pentru 2 litri de apă. Potrivit ca agent revigorant și soluție de sare de mare. Este suficient să-l adăugați în aceeași proporție ca zahărul. Pentru crizanteme, cel mai bun aliment este aspirina.

Florile durează mai mult într-un buchet dacă arunci o bucată de cărbune în recipient.

Un alt aditiv va ajuta la oprirea ofilirii compoziției, menținându-l proaspăt mai mult timp. Aceasta este o soluție de lapis de 0,003%. Chiar și o picătură de detergent poate face minuni pentru ca buchetul să dureze o lună. Atunci când camera este răcoroasă și îngrijirea florilor tăiate se desfășoară cu competență, durata de viață a buchetului este prelungită mult timp.

Cum să reînviați crizantemele ofilite?

 cum să reînvie

În timp, petalele crizantemelor încep să se estompeze, frunzele se îngălbenesc. Deci nu vrei să te desparti de compoziția ta preferată. Puteți încerca să reînviați florile:

 • Una dintre cele mai eficiente modalități este o baie de noapte pentru un buchet. Seara scoateți florile și scufundați-le într-un recipient cu apă rece.Dimineața, buchetul va reveni la locul său reîmprospătat.
 • Ele extind viața florilor care se estompează și a băilor contrastante, scufundând mai întâi tulpinile în apă rece, apoi în apă caldă. Dacă trebuie să salvați compoziția până la o ocazie specială, atunci puteți ține crizantema în apă caldă timp de 20 de minute și apoi, înfășurând-o într-un ziar, puneți florile pe raftul inferior al frigiderului.
 • O modalitate interesantă de a păstra crizantemele pentru o lungă perioadă de timp este să aruncați o lumânare stearină în mijlocul florii.
 • Mugurii neființi ai crizantemelor nu se estompează mult timp, dar nu se deschid întotdeauna complet. Puteți accelera deschiderea inflorescențelor prin pulverizare cu un instrument special Bud 2.

Crizantemele nu se estompează mult timp când se află într-o cameră răcoroasă, neiluminate de razele strălucitoare ale soarelui. Fructele care sunt lângă crizanteme accelerează ofilirea florilor. Fructele eliberează etilenă, ceea ce scurtează viața florilor. O crenguță de mușcat, așezată lângă crizanteme, nu va face decât să prelungească prospețimea buchetului. Oricât ai încerca să păstrezi florile tăiate în viață, vine momentul în care va trebui să-ți iei rămas bun de la buchet.

Crizantemele pot fi uscate pentru iarnă?

Crizantemele pot fi uscate pentru iarnă?

Crizantemele se numără printre acele flori care sunt potrivite pentru a crea compoziții din plante uscate:

 • În toamnă, este necesar să selectați plantele care nu sunt deteriorate, care au păstrat frumusețea și prospețimea frunzelor și florilor. Tăiați sau rupeți crizantemele pe timp uscat. Acestea sunt legate în pachete mici, care sunt agățate într-o cameră ventilată cu o temperatură a aerului de cel mult 13 grade. Uscare în aer proaspăt timp de două săptămâni.
 • Pentru a păstra strălucirea mugurilor, puteți usca tulpinile cu capete de flori pe hârtie absorbantă sau prosop de hârtie. Înlocuiți straturile de hârtie pe măsură ce umezeala este absorbită. Puteți pune o presă pe florile așezate, apoi petalele se vor îndrepta bine. Astfel de flori sunt potrivite pentru a crea picturi din crizanteme uscate.
 • Există amestecuri speciale care vor ajuta crizantemele să-și mențină integritatea. Este necesar să stropiți capetele florilor ambalate în cutie cu pulbere. În cinci zile, crizantemele sunt gata să-și ia locul în compozițiile de iarnă.
 • Florile pot fi conservate și într-o soluție de glicerină și apă fierbinte, realizată într-un raport de 2: 1. Florile complet scufundate vor deveni puternice, nu se vor sparge, se vor sfărâma. După două săptămâni, procedura de uscare se va încheia.

Din crizanteme alcătuiesc compoziții originale, deoarece își păstrează frumusețea originală și ne amintesc de vară.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar AnnaAlimova

Crizantemele mele cresc întotdeauna în grădina mea din față, le iubesc și, prin urmare, experimentez cu diferite soiuri în fiecare an. Crizantemele proaspete, desigur, stau mult timp într-o vază, dar dacă buchetul este cumpărat într-un magazin de flori, atunci viața sa este redusă semnificativ. Schimbarea apei în fiecare zi este o regulă de bază pentru prospețimea florilor.

Avatarul utilizatorului Olga Mironovna Sveridova

Nu am adăugat niciodată aspirină într-o vază cu crizanteme, va trebui să încerc. De obicei arunc o bucată de zahăr într-o vază cu crizanteme. Crizantemele stau mult timp, „ferm”, nu se estompează.

Avatar utilizator Tigranyan

Adesea schimbăm apa sau a doua opțiune, o tabletă obișnuită de aspirină în apă într-o vază. Stau mult timp, rezistent. Cred că dacă florile sunt păstrate corect într-o vază, durata lor de viață este dublată! Crezi și tu așa?

Iubesc crizantemele tocmai pentru că stau foarte mult timp. Ultimul buchet tăiat are deja o lună! Deși nu a făcut nimic special pentru asta. L-am smuls și l-am pus într-o vază.

Avatar utilizator Inna Viktorovna

Puneți o lingură de zahăr granulat în orice grămadă dintr-o vază înainte de a tăia capetele tulpinilor oblic. Florile, în acest caz, vor rezista cu 30% mai mult și vă vor plăcea ochiului.

Avatar utilizator Lima

Nu adaug nimic în apă crizantemelor, ele stau atât de mult timp. Acum pe piață există multe astfel de flori importate cultivate pe îngrășăminte care nu au nevoie de hrănirea noastră.