Electrocasnice: Care uscător de legume este mai bun?

Recolta recoltată din grădină trebuie păstrată și până în vara viitoare. Prelucrarea corectă a legumelor le va permite utilizarea în timpul iernii lungi, hrănind corpul cu vitamine. Una dintre modalitățile de pregătire pentru iarnă este uscarea ei naturală.

În cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri foloseau legume și ierburi uscate pentru hrană, dar pentru aceasta trebuia să așezăm mâncarea feliată mult timp în locuri însorite, cu o ventilație bună. Un alt loc de uscare folosit des era cuptorul, apoi cuptorul. Dar în acest fel nu a fost întotdeauna posibil să se obțină un produs alimentar de calitate pentru iarnă. Fie erau prea uscate, fie deteriorate din cauza reziduurilor de umiditate din țesături. Producătorii moderni oferă gospodinelor diverse tipuri de dispozitive speciale - uscătoare de legume. Au un sistem bine gândit pentru efectul temperaturilor și al aerului asupra materiilor prime. De asemenea, diferă în ceilalți parametri.

Conţinut:

Caracteristicile proiectării unui uscător electric pentru legume, avantajele utilizării sale

Caracteristicile proiectării unui uscător electric pentru legume, avantajele utilizării sale

În ciuda faptului că aparatele de bucătărie pentru uscarea legumelor nu sunt similare ca aspect, dispozitivul are aceleași caracteristici:

 • Rezervorul închis poate avea diferite configurații: rotund sau pătrat.
 • Un element obligatoriu este un element de încălzire, care este adesea instalat în partea de jos a dispozitivului sau pe lateral.
 • Există un ventilator lângă camera de uscare. În cazul rezervoarelor mari de uscare, elementul este situat de-a lungul pereților laterali.
 • Pentru plasarea produselor, există tăvi identice în mai multe niveluri, care sunt plasate vertical sau orizontal.

Avantajul utilizării unui uscător electric este viteza de preparare a produsului. În acest caz, legumele vor fi uscate în conformitate cu parametrii tehnologici. Prin urmare, își păstrează calitățile utile pentru o lungă perioadă de timp, nu se deteriorează. Gazda va putea regla independent temperatura de uscare, regla ventilarea. Este important ca într-un astfel de dispozitiv să puteți usca nu numai legumele, ci și fructele, ciupercifăcând o gălbenușă.

Rolul puterii și temperaturii în parametrii dispozitivului

Rolul puterii și temperaturii în parametrii dispozitivului

Principala caracteristică tehnică a unui uscător electric este puterea sa. Depinde de numărul de niveluri din rezervor și, prin urmare, de volumul de legume care trebuie uscate. Pentru un volum mic al rezervorului, se folosește o putere de până la trei sute de wați. Dacă familia este numeroasă, atunci este necesar să achiziționați un uscător cu o capacitate de până la șase sute de wați. Într-un astfel de dispozitiv, există și mai multe tăvi pentru alimente, în care puteți usca diferite tipuri de legume și fructe.

Există, de asemenea, uscătoare electrice cu o capacitate de până la o mie de wați, în care puteți găti fructe mari, chiar și pește și carne.

Temperatura este un alt parametru important al uscătorului.Multe dintre dispozitive nu au control al temperaturii, este setat permanent. După ce ați pornit un astfel de dispozitiv, trebuie să știți că se va încălzi până la 55 de grade.

Aparatele cu temperatură controlată au avantaje. Acestea pot fi setate atât la o temperatură blândă de până la 35 de grade, cât și la o temperatură crescută de până la 75. La cumpărarea unui uscător, se acordă o atenție specială acestor parametri.

Tipuri de uscătoare după tipul elementului de încălzire și materialul de fabricație

Tipuri de uscătoare după tipul elementului de încălzire și materialul de fabricație

Deoarece elementul de încălzire sau elementul de încălzire este cel care stă la baza aparatului de uscare, trebuie să le cunoașteți principalele tipuri. Încălzitoarele prin convecție sunt situate în interiorul unității pe platforma inferioară. Umezeala din bucățile de legume este îndepărtată prin circularea unui curent de aer fierbinte. Pentru un proces uniform de uscare, tăvile de încărcare trebuie să fie repoziționate frecvent. Dacă elementul de încălzire este situat în partea de sus, atunci acesta va fi protejat de pătrunderea umezelii pe el.

Dezavantajele aparatului de convecție sunt cantitatea mare de timp și energie cheltuite pentru uscare. Temperatura ridicată menținută de elementul de încălzire duce la o schimbare a aspectului produsului, gustului și beneficiilor acestuia. Avantajul acestui tip de încălzitor este costul redus.

Trebuie să alegeți un uscător de legume în funcție de nevoile și capacitățile dumneavoastră.

Dispozitivele care funcționează cu radiații infraroșii sunt preferate, în ciuda costului ridicat. Structura țesutului legumelor în astfel de uscătoare electrice nu se modifică, păstrând vitaminele și microelementele utile. Produsele uscate sub influența razelor infraroșii durează mai mult.

În funcție de materialul din care sunt fabricate corpul și tăvile uscătorului electric, se disting plasticul și metalul. Dispozitivul din plastic alimentar este ușor și ușor de curățat. Produsele din metal arată elegant, durabil de utilizat. Dar greutatea și costul unor astfel de dispozitive sunt mult mai mari.

Funcții de bază și suplimentare ale uscătorului electric

Funcții de bază și suplimentare ale uscătorului electric

Sarcina principală a dispozitivului este de a îndepărta cantitatea necesară de umiditate din legumele tăiate, astfel încât acestea să poată fi depozitate mult timp. Multe modele sunt controlate atât mecanic, cât și electronic.

Rearanjând timpul, alegând parametrii, proprietarul aparatului reglează procesul de uscare. Dar dispozitivele cu afișaj vor determina ele însele parametrii necesari pentru uscare.

În plus față de funcția principală, fiecare dispozitiv are suplimentar:

 • Un temporizator electronic va arăta cât timp mai rămâne până la sfârșitul uscării.
 • Temperatura din uscător poate fi monitorizată prin intermediul afișajului.
 • Funcția de oprire automată este necesară pentru proprietarii uitați.
 • Dispozitivul trebuie protejat împotriva supraîncălzirii, a supratensiunii.

Consumul de energie al aparatului depinde de puterea acestuia. Dispozitivele puternice necesită multă energie, produc puțin mai mult zgomot în timpul funcționării.
Cunoașterea funcțiilor suplimentare ale unității de bucătărie vă va permite să fiți calm cu privire la fiabilitatea și durabilitatea acesteia.

Regulile de utilizare a instrumentelor

Regulile de utilizare a instrumentelor

Funcționarea aparatului va continua corect dacă sunt îndeplinite o serie de cerințe pentru funcționarea acestuia:

 1. Așezați dispozitivul pe o suprafață plană.
 2. Feliile de legume sunt așezate pe tăvi, astfel încât să nu intre în contact una cu cealaltă.
 3. Paletele încărcate sunt instalate în bloc, închizându-l bine cu un capac.
 4. După conectarea la rețea, faceți clic pe Start.
 5. Temperatura dorită este setată pe regulator.
 6. De îndată ce dispozitivul se oprește automat, deconectați cablul de alimentare.
 7. Scoateți paleții după ce produsul s-a răcit.
 8. Legumele uscate sunt turnate pe o tavă, lăsând timp de două zile.
 9. Pentru depozitare, produsele uscate sunt plasate în borcane de sticlă sau plastic cu capac strâns.
 10. După golirea tăvilor, ștergeți-le cu o cârpă umedă și apoi uscați-le.

Respectând regulile de utilizare a dispozitivului, puteți crește durata de viață a acestuia.

Revizuire a celor mai bune modele de uscătoare pentru legume

Revizuire a celor mai bune modele de uscătoare pentru legume

Există multe companii implicate în producția de uscătoare electrice:

 • Dintre dispozitivele de uz casnic, se poate selecta modelul Veterok, care funcționează prin metoda convecției. Are un regulator de temperatură, protecție la supraîncălzire. Uscătorul compact cu cinci tăvi funcționează în liniște. În ciuda duratei procesului de uscare, Dispozitivul Spectr ESOF-0.5 / 220 poate efectua diverse operațiuni.
 • Uscătoarele puternice includ Petromash Ryzhik Super. Ventilatorul, montat în interiorul unității, accelerează căldura de la elementul de încălzire din ceramică la viteză mare. Puteți usca ciupercile, legumele, carnea, peștele în dispozitiv. În același timp, aspectul și beneficiile produselor sunt păstrate.
 • BelOMO 8360 este un uscător electric de încredere fabricat din plastic alb fabricat în Belarus. Baza sa este echipată cu un element de încălzire și un ventilator, iar în exterior - o unitate de control de la un termostat și un comutator. Aparatul are trei zone de încălzire pentru diferite produse.
 • Modelul Scarlett SC 420 este economic și ușor de utilizat. Dispozitivul are protecție la supraîncălzire, regulator de reglare a temperaturii.
 • Supra DFS-523 aparține unor dispozitive ieftine și versatile. Uscătorul este conceput pentru pregătirea unor loturi mici de produse. Dispozitivul are cinci paleți cu joc reglabil între secțiuni. Putere redusă economisește consumul de energie.

Multe modele de pe piața uscătoarelor electrice vă vor permite să alegeți cel care vă va economisi timp și vă va permite să mâncați legume sănătoase toată iarna.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar Goshia

Chiar și un uscător electric mic este foarte convenabil, deoarece dacă locuiți într-un apartament, atunci, pe balcon, nu puteți usca o mulțime de legume, dar într-un uscător electric compact, care ocupă foarte puțin spațiu, se poate face foarte mult repede.

Avatar utilizator Victoria P

Cu cât aflu mai des despre beneficiile produselor uscate, cu atât vreau să cumpăr un uscător electric. Într-un apartament de oraș, vă puteți descurca cu un dispozitiv de volum nesemnificativ. Dar la dacha, unde în sezonul estival natura se bucură cu o mulțime de fructe de padure, legume și ciuperci, veți avea nevoie de un uscător electric mare ..

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Prefer să usuc legumele și fructele la modă veche, la soare. Desigur, acest lucru durează mult timp și atrage muștele, dar gustul de uscare atunci când folosești un uscător electric nu mă deranjează.