Cum să uscați petalele de trandafir acasă - metode și reguli

Trandafirii, aroma lor are un efect benefic asupra oamenilor. Rar întâlnești o fată care nu are un mugur uscat între paginile unei cărți. Petalele de trandafir sunt folosite pentru decorarea camerelor, hainelor. La ceremoniile de nuntă, sunt aruncați la picioarele proaspătilor căsătoriți.

În memoria unei întâlniri cu o persoană dragă, în serile de vară, vreau să usuc un trandafir. Dar acest lucru trebuie făcut corect, astfel încât floarea să-și păstreze aspectul original, culoarea. Există multe modalități de a usca petalele de trandafir acasă. Să le luăm în considerare mai detaliat mai târziu în articol.

Conţinut:

Soiuri de trandafiri potrivite pentru uscare

Soiuri de trandafiri potrivite pentru uscare

Trandafirii sunt capabili să păstreze forma și culoarea petalelor chiar și după ofilire. Nu toate soiurile de flori sunt potrivite pentru uscare. Este mai bine să alegeți nu hibrizi, ci specimene varietale, pentru ca ulterior să poată fi utilizate în scopuri cosmetice și decorative.

varietate Descrierea florii
Amelia Petalele de trandafir alb au un diametru de 11 centimetri. Mugurii îngrijiti se diluează cu pete crem și roz. Aroma florii este subtilă, aproape imperceptibilă.
Verdi Soi de ceai hibrid cu petale bicolore. Sunt cremoase la bază și roz strălucitor în partea de sus. Mugurii sunt semi-dubli cu multe petale.
Marea gală Mugurii de culoare roșu închis își păstrează forma mult timp. Petalele se întunecă în timp.
Primă balerină Petalele roz strălucitoare sunt mici, dar există multe dintre ele pe floare. Devin mai palide când sunt uscate.
Lankom Forma rafinată a florii, petalele mari fucsia sunt principalele avantaje ale soiului.
Circ Are petale mari duble de culoare roșu somon. După tăiere, petalele devin galbene. Mugurele își păstrează forma mult timp, devenind sferic.
Titanic Unul dintre cele mai bune soiuri roz cu petale mari. O floare delicată emană din floare, care durează mult timp.

Alegut pentru uscarea soiurilor de trandafiri cu petale strălucitoare. Petalele galbene și albe ca zăpada arată bine în compozițiile decorative. Atunci când alegeți o floare pentru uscare, este necesar să știți că tonurile deschise vor fi mai palide, iar roșii se vor întuneca. Orice fel de trandafir este potrivit pentru uscare, dar trebuie să pregătiți corect florile pentru procedură.

Pregătirea petalelor pentru uscare

Pregătirea petalelor pentru uscare

Pentru ca trandafirul să se usuce bine, trebuie să îl pregătiți pentru acest lucru:

 1. Tăiați floarea dimineața, după ce roua s-a uscat.
 2. Ei aleg floarea care și-a finalizat dezvoltarea, dar nu s-a uscat, dar și-a păstrat vitalitatea.
 3. Puneți tulpina cu un mugur în aer, astfel încât să se usuce puțin.
 4. Împărțiți cu grijă mugurul în petale.
 5. Îndepărtați piesele deteriorate și putrezite.
 6. Răspândiți petale de trandafir.

Regula de bază a pregătirii pentru uscare este absența umezelii pe trandafir.

Reguli pentru uscarea petalelor de trandafir în cuptorul cu microunde

Reguli pentru uscarea petalelor de trandafir în cuptorul cu microunde

O modalitate rapidă de a obține petale de trandafir uscate este de a le microunde. Pentru asta:

 1. Petalele de flori îndreptate sunt așezate pe un prosop de hârtie plasat în cuptorul cu microunde.
 2. Acoperiți partea superioară cu un strat de flori cu un șervețel de hârtie.
 3. Porniți cuptorul la putere maximă și, după 2 minute, terminați procedura.
 4. După ce vasul cu petale este scos, acestea sunt răsucite cu grijă și păstrate în cuptorul cu microunde încă un minut.
 5. De îndată ce materiile prime uscate sunt scoase, acestea verifică dacă mai există umezeală în flori.

Dacă petalele sunt umede, atunci acestea sunt uscate din nou. Pregătirea petalelor este determinată de atingere. Florile ar trebui să fie uscate, dar nu foarte fragile.

Uscați trandafirii între paginile cărților

Uscați trandafirii între paginile cărților

Cea mai comună alegere este uscarea petalelor de trandafir într-o carte. Petalele sunt plate după o astfel de uscare. Pot fi folosite pentru a crea cărți poștale, compoziții decorative.

Reguli pentru uscarea petalelor:

 • Cel mai bine este să alegeți un folio gros pentru uscare.
 • Așezați mai multe petale între pagini.
 • Pentru a evita petele de pe paginile cărții, trebuie să puneți șervețele de hârtie înăuntru.
 • Floarea este uscată în decurs de 5-7 zile. Petalele devin subțiri, aproape transparente.

Dacă petala este mucegăită, atunci aceasta indică un procent ridicat de umiditate în cameră. Apoi, trebuie să alegeți o altă metodă de uscare.

Video util despre cum să uscați trandafirii și petalele acestora:

Cum se usucă corect petalele de flori cu vată?

Puteți usca petalele fără a le separa de mugur. Pentru a face acest lucru, utilizați vată absorbantă:

 • Pregătiți golurile dintre petale cu bucăți de vată.
 • Agățând un trandafir cu capul în jos de tulpină, așteaptă să se usuce petalele. Acest lucru durează câteva zile.
 • Apoi vata este scoasă cu o pensetă, iar mugurul este dezasamblat în petale.

Dezavantajul acestei metode este lungimea procedurii. Puteți schimba vata de mai multe ori pe măsură ce se udă. Apoi procesul de uscare va fi accelerat de două ori.

Această metodă de uscare vă permite să păstrați culoarea și forma petalelor de trandafir. Pot fi folosite pentru prepararea ceaiului.

Uscarea trandafirilor în nisipul râului

Uscarea trandafirilor în nisipul râului

Vremea nu este întotdeauna favorabilă uscării trandafirilor în aer liber. Puteți pune un trandafir într-o cutie de nisip de râu:

 • Uscați materialul vrac în cuptor înainte de procedură.
 • Mugurii sunt scufundați în nisip, astfel încât petalele să rămână intacte.
 • Trandafirii se usucă mult timp, aproximativ două săptămâni.
 • Florile finite sunt îndepărtate cu atenție de pe nisip.

De obicei, cu această metodă de uscare, petalele nu își pierd forma și culoarea. Puteți face o gaură în partea de jos a cutiei. La sfârșitul procedurii, nisipul pleacă prin această gaură fără a deteriora mugurii uscați. Compozițiile sunt pregătite din flori pentru decorarea spațiilor în timpul sărbătorilor, evenimente semnificative.

Regulile de uscare a aerului

Regulile de uscare a aerului

Vara, puteți usca rapid petalele la aer. Întindeți petalele de flori într-un singur strat pe o grătar sau o tavă acoperită cu un prosop de hârtie.

Ele expun materiile prime sub copertină, astfel încât să fie ventilată și razele directe ale soarelui să nu cadă asupra plantelor. Puteți pune trandafiri într-o cameră cu ventilație bună și umiditate scăzută a aerului.

În timpul perioadei de uscare a petalelor, acestea trebuie întoarse constant.

După ce se usucă, sunt așezate într-un borcan de sticlă și depozitate într-un loc întunecat la temperatura camerei. Pentru a preveni dispariția aromei florilor, borcanul este acoperit cu o cârpă sau hârtie.

Petalele pot fi uscate la cuptor?

Petalele pot fi uscate la cuptor?

Un cuptor convențional este adesea folosit pentru a usca legumele, ierburile și florile. Procesul de uscare a petalelor de trandafir va fi mai rapid în cuptor decât în ​​aer sau între paginile unei cărți. Dar este necesar să efectuați corect procedura pentru a nu arde petalele florilor.

Această metodă va economisi timp pentru uscarea trandafirilor.

Temperatura este setată în 60-80 de grade. Petalele sunt așezate pe o foaie de copt căptușită cu hârtie de pergament. Trandafirii ar trebui să fie la cuptor pentru cel mult 30 de minute. Apoi sunt răsucite și uscate din nou. Pentru a preveni acumularea umezelii pe flori, ușa dulapului este lăsată ușor deschisă.

Alte modalități de uscare a petalelor de trandafir

Alte modalități de uscare a petalelor de trandafir

Alte modalități de uscare a petalelor de trandafir includ uscarea:

Cale Reguli
Fier Așezați petalele între foile de hârtie. Un fier fierbinte este transportat peste hârtie de mai multe ori. Apoi încă o dată. Mai multe astfel de proceduri și frunzele florii vor deveni uscate.
În parafină lichidă Luați o lumânare, radeți-o, turnați masa într-un castron și puneți-o pe foc lent. De îndată ce parafina se topește și se răcește puțin, se aplică cu o perie pe petale. În acest fel, puteți păstra integritatea florii sau puteți obține material pentru creativitate.
Sub presă Petalele sunt așezate între foi de placaj, pe care sunt așezate prosoape de hârtie pentru a absorbi umezeala. Suprafețele din lemn sunt lipite și, după o săptămână, se obțin chiar petale de flori uscate.
În glicerină O soluție este preparată din două părți de apă fierbinte și o parte de glicerină, în care se scufundă trandafirii. Timp de o săptămână, petalele sunt în lichid într-un loc întunecat și uscat. Dezavantajul acestei metode este schimbarea culorii petalelor, dar acestea își păstrează plasticitatea.
În griș În loc de nisip de râu, mugurii sunt așezați într-o cutie cu gri uscat. După 2 săptămâni, turnați cerealele prin orificiul din partea de jos și colectați petalele. Puteți înlocui cerealele cu o pudră specială de uscare a florilor disponibilă în magazine.

Toate metodele pot fi folosite cu succes pentru uscarea petalelor de trandafir.

Cum se usucă petalele de trandafir pentru ceai?

Cum se usucă petalele de trandafir pentru ceai?

În momentul înfloririi intense a trandafirilor, mugurii sunt smulși pentru ceai. Cel mai bine este să luați flori de o culoare roșie bogată sau visiniu, cu o aromă puternică. Sunt uscate la soare, apoi petalele sunt tăiate. Încercați să nu deteriorați textura materiei prime.

Cel mai bine este să uscați florile în aer liber. Un uscător de rufe sau un cuptor va funcționa, totuși. Este important ca petalele să-și păstreze culoarea, nu forma. Se vor sudura mai bine dacă sunt mototolite sau mototolite într-o minge.

Ceaiul cu petale de trandafir vă va înveseli, va calma sistemul nervos.

Dintr-un kilogram de trandafiri se vor obține doar 120 de grame de materii prime uscate. Depozitați petalele de ceai în pungi de in sau borcane de sticlă. Băutura se prepară adăugând o linguriță de ceai negru și 3-4 petale de trandafir la un pahar de apă clocotită. Este posibil să preparați ceai numai din trandafiri, dar apoi sunt luate soiuri întunecate de trandafiri pentru a face culoarea băuturii mai bogată.

Se poate usca tot trandafirul?

Se poate usca tot trandafirul?

Un buchet de trandafiri poate fi salvat și decorat cu ei acasă. Pentru asta:

 1. Scoateți frunzele de pe tulpini și legați ramurile, astfel încât capetele florilor să nu se atingă.
 2. Agățați flori într-o cameră uscată cu capul plecat.
 3. Pentru a preveni pierderea formei florii, puteți face o buclă din sârmă subțire și așezați baza trandafirului în ea.
 4. Apoi înfășoară firul în jurul piciorului până jos, cu rotiri libere. Acest lucru va păstra trandafirul în forma sa naturală.
 5. Trandafirii sunt uscați în muguri întregi pe o frânghie, în aer liber sau acoperite cu parafină fierbinte.

Folosiți trandafiri întregi pentru a crea aranjamente florale de iarnă.

Sfaturi pentru utilizarea petalelor uscate

Sfaturi pentru utilizarea petalelor uscate

Petalele de trandafir uscate sunt utilizate în diferite scopuri:

 • În interiorul casei, picturile arată original, ale căror rame sunt decorate cu petale de trandafir. Creați imagini, cărți poștale din flori. Meșteșugurile realizate din petale vor fi un cadou minunat pentru un erou al zilei, un prieten de ziua lui.
 • O sticlă sau alt recipient de sticlă umplut cu petale de trandafir sau muguri întregi va deveni un adevărat decor interior. Trandafirii nu își vor pierde atractivitatea pentru o lungă perioadă de timp dacă sunt turnate cu o soluție de apă și glicerină.
 • În baie, vasele cu flori uscate situate în interiorul lor par originale.
 • Pernele aromatice umplute cu petale de trandafir vor adăuga un miros unic în casa ta.
 • Pe lângă ceai, deserturile sunt făcute din petale de trandafir. Scufundați petalele în albușuri batute și zahăr pudră și uscați. Vor decora prăjituri, produse de patiserie, sufleuri.
 • La băuturi se adaugă petale de trandafir: vin, siropuri.
 • O infuzie este preparată din petale uscate, care este folosită pentru a șterge fața dimineața și seara. Apa bine îndepărtează umflăturile de sub ochi, reîmprospătează pielea. Puteți face gheață din apă de trandafiri pentru a vă șterge fața.
 • Apa se adaugă atât la șampoane, cât și la smântână. Acest lucru va îmbunătăți structura părului, va tonifica pielea mâinilor și a feței.
 • Un tonic pentru tenul gras este preparat din două pahare de petale uscate și 250 de grame de oțet de masă de 70%. Remediul este insistat timp de trei săptămâni, iar apoi zonele uleioase ale pielii sunt frecate cu el.

Petalele de trandafir uscate pot fi utilizate în așa fel încât să beneficieze sănătatea umană, să decoreze spațiile casei.

Puteți afla mai multe despre cum să uscați petalele de trandafir folosind un fier de călcat din videoclip:

Lera1 avatar

Uneori usucă un trandafir în memoria vreunui eveniment, de regulă, nu arată aici ca un hibrid sau nu. Cine are acasă o grădină poate lua act că hibrizii nu se usucă bine și plantează aspectul dorit.

Avatar utilizator Daria

Obișnuiam să usuc muguri întregi de trandafiri, când iubitul meu îmi dădea trandafiri frumoși, era păcat să îi arunc. S-a dovedit uscat fără nicio înțelepciune, în mediul natural pe un șervețel de in.

Natali111 avatar

Am cumpărat nisip de cuarț de la un magazin de animale de companie, este potrivit și pentru uscare. Trandafirii s-au uscat în el timp de aproximativ 3 săptămâni, au rămas în stare bună, aproape că nu și-au pierdut culoarea. Soiul a fost „Marea Gala”, trandafiri roșii.

Avatar Goshia

În opinia mea, petalele de trandafir sunt cel mai bine uscate în mod natural, răspândindu-le între șervețele. Pentru aceasta, este adecvat orice tip de baldachin sau verandă deschisă. Am încercat ceaiul, doar cu petale de trandafir de ceai, nu știam că și alte soiuri sunt potrivite pentru asta.