Cum să ai grijă de lalele tăiate

Odată cu sosirea zilelor calde de primăvară, natura începe să se trezească și să ne încânte cu culori strălucitoare. Unul dintre primii care au înflorit lalele... Este imposibil să reziste la mugurii lor colorați și la aroma plăcută. Fiecare femeie își dorește ca aceste frumoase flori de primăvară să-și decoreze casa. Și toată lumea își pune aceeași întrebare: cum să păstreze această frumusețe mai mult timp, cum să aibă grijă în mod corespunzător de lalele tăiate?

Conţinut:

Pregătirea lalelelor tăiate

Dacă nu aveți propriul teren de grădină și sunteți forțați să cumpărați lalele în piață sau în florării, atunci alegerea lor trebuie luată în mod responsabil. Fii atent la mugur. El trebuie să fie ferm și matur. În nici un caz nu cumpărați lalele verzi necoapte, acestea nu se vor coace atunci când sunt tăiate.

Alegeți mugurii cei mai grei și mai mari. Este de dorit ca acestea să nu fie legate cu o bandă elastică. Dacă floarea este acoperită cu o bandă elastică, înseamnă că este deja prea coptă și, de îndată ce o îndepărtați, mugurul se va prăbuși.

Dacă sunteți un fericit proprietar al unei cabane de vară și tăiați lalele cultivate cu propriile mâini, trebuie să respectați reguli simple. În primul rând, încercați să tăiați florile dimineața devreme, când plantele sunt încă proaspete și își păstrează fermitatea naturală. Este deosebit de important să îndepliniți această condiție pe timp cald. Lalelele tăiate chiar în soare nu vor rezista mult într-un buchet și nu le veți putea salva.

Cum să ai grijă de lalele tăiate

Dacă afară este răcoros sau tulbure, puteți tăia în siguranță florile în orice moment al zilei. În al doilea rând, puteți tăia doar acele lalele, ale căror muguri și-au dobândit deja complet culoarea și încep să înflorească ușor.

Înainte de a pune lalele deja tăiate într-o vază cu apă, acestea trebuie pregătite pentru acest moment. Îndepărtați frunzele în exces de pe fundul tulpinii, lăsând cel mult două frunze pe tulpină. Un număr mare de frunze din vază vor descompune rapid apa.

Pentru a preveni îndoirea lalelelor tăiate și pierderea formei lor, grădinarii experimentați recomandă înfășurarea fiecărei lalele în hârtie și lăsarea să stea câteva ore. În acest timp, tulpinile își vor recăpăta elasticitatea.

Cum să alegi o vază și să pregătești apa

Cu o îngrijire adecvată, lalelele tăiate pot dura 8-10 zile într-o vază. Este important să știm că acestor primule nu le place apa caldă. Apa pentru ei trebuie să fie bine separată și întotdeauna rece.

Deoarece lalelele cresc rapid în apă (până la 5 cm pe săptămână), este necesar să tăiați periodic tulpina, astfel veți reînnoi tăierea. Apa din vază se schimbă în fiecare zi.

Pentru a păstra florile cât mai mult timp, este important să mențineți temperatura apei în vază la +4 grade. Cu cât este mai rece apa, cu atât mai mult vor rezista lalelele. Este destul de dificil să faci asta într-o cameră caldă.

Grădinarii recomandă utilizarea cuburilor de gheață în acest scop. Trebuie așezate între frunze. Gheața se va topi încet și se va scurge în vază, oferind astfel răcorire în buchet și menținând temperatura optimă a apei în vază.

Cum să ai grijă de lalele tăiate

Pentru a preveni deformarea tulpinii, îndreptați-vă atenția asupra vazelor înalte. Această vază va menține lalelele la nivel. Inutil să spun că vaza trebuie să fie curată.Dacă nu sunteți sigur de curățenia sa, este mai bine să o clătiți încă o dată cu apă rece.

Deci, ați umplut vaza cu apă rece curată, dar nu vă grăbiți să vă puneți imediat buchetul în ea. Lasă florile să se așeze.

Lalelelor nu le place să fie aproape de alte flori. Nu este recomandat să fie introduse în aceeași vază cu trandafiri, narcise, orhidee, crini de vale și maci.

Dacă vă confruntați cu problema ofilirii florilor, nu vă supărați. Există o modalitate excelentă de a-i readuce la viață. Pentru a face acest lucru, înfășurați-le în hârtie, actualizați secțiunile și puneți-le în apă până la muguri pentru câteva ore. Acoperiți-le deasupra cu hârtie umedă sau cârpă.

Suplimente care prelungesc viața lalelelor

Multe flori adoră zahărul, dar lalelele excelează în acest sens. Lalelele sunt un dinte îngrozitor de dulce. Prin urmare, nu fiți lacomi, adăugați zahăr în apă, astfel încât florile dvs. vor sta puțin mai mult. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că florile tăiate în muguri necesită mai mult zahăr decât cele care au înflorit deja. În apa îndulcită, lalelele nu vor înflori imediat, ceea ce înseamnă că vor rezista mai mult.

Cum să ai grijă de lalele tăiate

Pentru a preveni putrezirea tulpinilor în apă, puteți adăuga o bucată de cărbune, o tabletă de aspirină sau cristale de permanganat de potasiu într-o vază de flori. De asemenea, puteți utiliza o soluție de oțet sau o doză mică de pulbere de spălat pentru a vă proteja împotriva bacteriilor.

Utilizarea zahărului și a unui antiseptic menține apa mai proaspătă mai mult timp. Aciditatea apei este de asemenea importantă atunci când aveți grijă de lalele tăiate. Pentru a îmbunătăți aciditatea, puteți utiliza o soluție slabă de acid ascorbic sau citric.

Pe lângă aceste remedii casnice, există preparate speciale la vânzare pentru îngrijirea unui buchet de lalele, de exemplu, "Buton", "Buton-2", "Chrysal", "Flora" etc. Aceste preparate sub formă de pulbere sunt dizolvate într-o cantitate mică de apă și adăugată într-o vază ...

Recomandările simple vă vor ajuta să prelungiți viața buchetului dvs. și odată cu acesta primăvara va veni în casa dvs.

Avatar Foxi

Întotdeauna adaug doar apă rece, dar din anumite motive unele soiuri de lalele își „înclină” capul în a doua zi.

Lera1 avatar

Da, nu adăugați cât de mult zahăr, iar florile se vor ofili în continuare, eu însumi iubesc lalelele, păcat că nu există niciun fel de tip interior de flori care să arate ca o lalea și să miroasă la fel.