Orhideele au nevoie de umbrire

Știați că orhideele nu acceptă categoric lumina directă a soarelui, în timpul zilei este mai bine să le umbriți puțin? Aceste plante adoră umezeala, dar picăturile de apă nu ar trebui să cadă pe frunze și inflorescențe, altfel va duce la putrezirea plantei. Dacă orhideele sunt păstrate în sere, atunci pereții structurii pot fi pulverizați cu apă. Dar, în același timp, solul nu trebuie să fie excesiv de umed, în unele cazuri, chiar și o ușoară secetă este benefică.

Orhideele sunt foarte delicate și capricioase. Orice boală sau prezență a paraziților poate duce la moartea plantei. Ar trebui să fiți deosebit de precaut cu privire la insectele solzi. Insecta solară este o insectă mică care bea suc de celule dintr-o plantă. Ca urmare, pe suprafața orhideelor ​​se formează pete galbene sau maronii, după care o parte a plantei poate dispărea. Teacii secretă un fluid care contribuie la dezvoltarea unei ciuperci de funingine. Ca urmare, starea florii se deteriorează brusc, până la moartea întregii plante.

Când plantez o orhidee, încerc să nu apăs pe rădăcini, ci pur și simplu să umplu substratul. După plantare, ghiveciul trebuie așezat într-o locație favorabilă. Orhideea este considerată o plantă iubitoare de lumină, dar nu-i place soarele strălucitor. Prin urmare, este mai bine să alegeți o fereastră de est sau de vest.

Când udă, unii cultivatori aranjează un duș fierbinte pentru plantă, care amintește de o ploaie tropicală. După o astfel de udare, orhideea devine mai distractivă și poate înflori. Înflorirea orhideei este așteptată cu nerăbdare, îngrijind cu toată puterea în mod corespunzător. Dar o frumusețe capricioasă poate nu vrea să arate înflorire.

Motivele pentru acest lucru pot fi diferite, dar se întâmplă ca ea să aibă nevoie doar de puțin stres, care poate fi aranjat sub forma unei scăderi de temperatură sau a încetării udării. O floare frumoasă poate apărea și atunci când planta este pur și simplu lăsată singură.

Orhideea poate fi supusă efectelor dăunătoare ale dăunătorilor, inclusiv a insectelor solzi și a insectelor false. Aceste insecte suge au mici plăci maronii sau albicioase care conțin chitină. O astfel de acoperire provoacă anumite dificultăți în distrugerea insectelor.

Avatar Foxi

Mi s-a dat recent o orhidee Phalaenopsis. Pur și simplu nu mă bucur cu ea. O floare frumoasă - sper că mă va încânta mult timp cu frumusețea înfloririi sale.

Avatar Goshia

Orhideea noastră phalaenopsis a înflorit deja de mai multe ori și odată s-a întâmplat când floarea stătea pe pervazul ferestrei de nord-vest și o altă dată pe cea de sud-vest. Răduim rar orhideea, monitorizăm numărul de frunze de la baza florii, încercăm să păstrăm nu mai mult și nu mai puțin de patru, reglăm această cantitate prin udare.