Ce teren și capacitate sunt necesare pentru un arbore de bani?

Familia Tolstyankov este cunoscută cultivatorilor de flori datorită copacului de bani sau crassula. Atrat de tipul neobișnuit de plantă, de pretenția sa în îngrijire, precum și de proprietățile utile. Mulți oameni cresc plante suculente pentru a aduce prosperitate, bogăție și noroc în casele lor.

În ciuda faptului că suculentele pot crește în cele mai nefavorabile condiții, trebuie să alegeți solul potrivit pentru ele. Arborele de bani necesită atenție asupra sa în ceea ce privește alegerea solului, capacității. Dacă tratați plantarea cu neglijență, atunci planta se va ofili rapid. Să aruncăm o privire mai atentă la ce teren are nevoie un copac de bani și cum să-l îngrijim în mod corespunzător.

Conţinut:

Caracteristici ale structurii arborelui banilor

Caracteristici ale structurii arborelui banilor

Există atât de multe soiuri de Crassula încât toată lumea poate ridica fie un copac de până la 2-3 metri înălțime, fie un pitic înalt de câțiva centimetri. Dar mai des un exemplar cu un trunchi în formă de copac și o coroană de frunze verzi groase ovale sau rotunde este potrivit pentru creșterea într-un apartament.

Descrierea plantei de interior:

 • De sus, frunzele sunt acoperite cu ceară, turnate la soare pe un ton albăstrui sau roșiatic.
 • Sistemul radicular al crassulei asemănătoare copacului crește rapid, dar nu pătrunde adânc în pământ. Există tipuri de ticăloși care au rădăcini aeriene.
 • Arborele banilor înflorește rar, acoperit cu mici umbrele de inflorescență. Dar la unele specii de Crassula, florile nu apar.

Proprietățile benefice ale plantei sunt cunoscute. Frunzele se aplică pe porumb, locul unde a crescut unghia. Seva copacului înmoaie țesuturile și ajută la scăderea creșterilor dure de pe piele. Pentru a vă îngriji în mod corespunzător arborele de bani, trebuie să cunoașteți caracteristicile creșterii sale.

Alegerea unui recipient pentru plantarea unei plante

Alegerea unui recipient pentru plantarea unei plante

Ghiveciul suculent este ales ținând cont de lățimea sistemului de rădăcină a arborelui de bani. Nu ar trebui să fie foarte adânc, ci larg. Rădăcinile cresc mai aproape de suprafața solului. De îndată ce umplu întregul recipient, înfășurați complet o mulțime de pământ într-o oală, atunci este necesar să transplantați Crassula. Capacitatea este selectată astfel încât să rămână o distanță de până la doi centimetri de la rădăcini până la pereții vasului.

Un ghiveci de flori pentru un suculent este atent selectat, ținând cont de vârsta și structura sistemului rădăcină.

Materialul din care este fabricat ghiveciul este, de asemenea, important pentru dezvoltarea normală a plantei. Este de preferat să achiziționați un recipient de lut. Într-un astfel de vas, rădăcinile copacului respiră mai ușor, apa din ele nu stagnează. Iar rădăcinile nu sunt în pericol de decădere. Găurile pentru îndepărtarea excesului de lichid din solul din oală trebuie să fie.

Sol pentru Crassula

Sol pentru Crassula

Este mai ușor să cumpărați în magazin un amestec de sol gata pregătit pentru suculente, dar este mai bine să-l pregătiți singur. Cel mai bine este să amestecați cantități egale de sol cu ​​frunze, compost sau humus, nisip grosier și ar trebui luate de trei ori mai mult teren de gazon.

Așezați în partea de jos a recipientului stratul de drenaj... Pentru un copac de bani tineri, este suficient să turnați lut expandat, bucăți de cărămidă, pietricele de râu, umplând ghiveciul cu doi centimetri. Dacă arborele este puternic, atunci stratul este mărit la 6 centimetri.

Mai întâi, umpleți recipientul cu un strat de drenaj și apoi cu sol slab.

Toate rădăcinile plantelor vor fi amplasate în stratul nutritiv fără a pătrunde în lut expandat. După plantare, deasupra se toarnă un strat de mulci din coji de ouă și așchii de copac. Acestea vor ajuta la menținerea solului umed pentru o lungă perioadă de timp. Când pregătirea recipientului și a solului se efectuează corect, atunci plantarea plantei nu va dura mult timp.

Reguli de plantare a copacilor

Reguli de plantare a copacilor

Plantarea unui copac de bani este simplă:

 • Drenajul și puțin sol nutritiv sunt turnate în oala pregătită.
 • Planta este îndepărtată cu atenție din vechiul ghiveci împreună cu un strat de pământ pe rădăcini.
 • Scoateți ușor rădăcinile, îndepărtați părțile deteriorate. Nu este nevoie să clătiți rădăcinile.
 • Dacă arborele este adult, atunci este îndepărtat pentru a nu deteriora pământul.
 • Prin transbordare, crassula este instalată în centrul noului container.
 • Presărați solul, compactând cu grijă straturile de pământ cu un băț.
 • După umplerea vasului, floarea interioară este udată abundent.

Dacă solul este puternic așezat, atunci adăugați pământ. Întreaga procedură durează puțin. Este important să respectați momentul plantării Crassula. Cel mai bine este să plantați primăvara, în mai. Pentru un copac matur, transplantul poate fi stresant. Prin urmare, dacă nu este nevoie urgentă, atunci este mai bine să nu atingeți copacul, ci să turnați pur și simplu un strat de sol nutritiv în recipient.

Video util despre plantarea corectă a arborelui banilor:

Consecințele aterizării necorespunzătoare

Plantarea Crassula este greu de tolerat, prin urmare, dacă se efectuează incorect, atunci pot apărea probleme cu vegetația plantei:

 1. O oală prea adâncă și îngustă va face ca rădăcinile să fie înghesuite în recipient. Arborele va începe să se ofilească și poate muri.
 2. Dacă rădăcinile și trunchiul arborelui banilor putrezesc, atunci acest lucru indică faptul că ciupercile patogene au supraviețuit în sol. Înainte de plantare, este necesar să aburiți solul sau să-l vărsați cu apă clocotită, soluție de permanganat de potasiu.
 3. Solurile grele din recipient vor îngreuna atingerea rădăcinilor de oxigen. De aici încetinirea creșterii florii.
 4. A crescut aciditatea solului va provoca pierderea frunzelor și moartea arborelui banilor.

Când, după plantare, se organizează îngrijirea corectă pentru Crassula, planta se adaptează mai repede și începe să crească mai puternic în condiții noi.

Cum se udă planta?

Cum se udă planta?

Umeziți solul într-o oală cu Crassula, în funcție de perioada de viață a plantei. Când copacul tocmai a fost transplantat, este rar udat. Cel mai bine este să începeți cu o hidratare abundentă la 2 săptămâni după procedură.

Sfaturi de udare:

 • În perioada activă a vieții sale, planta este udată de una până la două ori pe săptămână. Este mai bine să monitorizați îndeaproape starea solului vegetal. De îndată ce începe uscarea, este urgent să vărsați solul. Dar este, de asemenea, imposibil să crești o "mlaștină" într-un recipient cu Crassula, deoarece atunci rădăcinile se pot putrezi. Dacă există găuri în fundul vasului, atunci excesul de umiditate va trece prin ele în tigaie.
 • În perioada inactivă, este mai bine să udăm o dată pe lună. Dar solul din oală nu trebuie să se usuce complet. Deci arborele banilor poate muri atunci când sistemul rădăcină nu primește suficientă umiditate pentru dezvoltare.

Frunzele groase ale plantei rețin umiditatea pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât arborele de bani tolerează bine seceta.

Cum și cum să fertilizăm?

Cum și cum să fertilizăm?

Nu este necesară hrănirea specială pentru femeia grasă. În solurile sărace, se pot aplica îngrășăminte special formulate pentru suculente. Este mai bine să hrănești planta cu complexe lichide o dată în primăvară, apoi la fiecare două săptămâni.

În timpul toamnei și iernii, când Crassula începe să se odihnească, fertilizarea se aplică o dată pe lună sau mai puțin, în funcție de starea solului.

Mai presus de toate, o plantă de casă are nevoie de fosfor, potasiu și azot.

Pentru a acumula masa verde, este nevoie de uree sau azotat de amoniu.Când există o mulțime de frunze și este necesar să se întărească sistemul imunitar al arborelui banilor, atunci se utilizează complexe cu sare de potasiu și superfosfat. Îngrășămintele sunt alese ținând cont de aspectul și perioada de dezvoltare a arborelui.

Video util despre tăierea și formarea coroanei unui copac de bani:

Condiții de creștere

Pentru o creștere mai bună, Crassula are nevoie de mai multă lumină, dar nu de lumina directă a soarelui, care va arde frunzele ticălosului. Cel mai bun loc pentru un suculent va fi un pervaz pe partea de sud-est a casei. Vara, puteți scoate floarea pe balcon sau verandă.

Deși arborele de bani a venit la noi de pe teritoriul statelor asiatice, nu are nevoie de multă umiditate. Frunzele nu tolerează pulverizarea bine, este suficient să le ștergeți cu o cârpă umedă din praf. Planta se simte minunat sub duș, dar este necesar să acoperiți solul cu un film. Nu costă mult să umeziți solul. Apa trebuie să fie la temperatura camerei sau puțin mai mare.

Aerul proaspăt este important pentru vegetația crassula.

Temperatura camerei este favorabilă plantei la 20-25 grade Celsius, iarna este redusă la + 15-10. În acest moment, copacul se odihnește și, în timpul căldurii, frunzele vor începe să se ofilească și să cadă. Și apoi îi este greu să înceapă să crească primăvara. Un punct important în creșterea unei femei grase este consistența. Rareori este necesar să rearanjați un copac de la un pervaz la altul.

Posibile probleme de creștere

Posibile probleme de creștere

Un suculent are întotdeauna nevoie de atenția proprietarului, atunci vor exista mai puține probleme. Este mai probabil să apară din cauza udării necorespunzătoare. Pământul prea umed tinde să putrezească rădăcinile și baza tulpinii. Și udarea rară este asociată cu ofilirea frunzelor. Dacă este turnat cu apă rece de la robinet, atunci frunzele încep să se sfărâme... Coroana arborelui banilor se subțiază în ambele curenți și o ventilație insuficientă a camerei.

Dăunătorii și dăunătorii dăunează femeii grase:

 • Greve mai des acarian păianjencăruia îi place să sărbătorească cu sucurile plantei. Parazitul este recunoscut de pânza de păianjen subțire de pe partea inferioară a frunzelor. Când se găsește un acarian, frunzele sunt spălate cu o soluție de săpun.
 • Se luptă la fel cu gunoaie... Printre medicamente, Actellik sau Fitoverm sunt utilizate pentru tratamentul împotriva dăunătorilor.

Un copac de bani supraaglomerat are nevoie de tăiere. Se efectuează în scopuri sanitare și pentru a ușura coroana plantei. Puteți ciupi procesele laterale ale ticălosului, astfel încât arborele să nu crească prea mult.

Probleme de creștere nu vor apărea dacă aveți grijă de Crassula.

Femeia grasă este cultivată în fiecare casă. Și nu toată lumea știe cum să-l planteze, să aibă grijă de arborele banilor. Articolul spune în detaliu despre alegerea unui ghiveci, pregătirea solului pentru plantarea Crassula, precum și despre regulile de îngrijire, posibile probleme în timpul cultivării.

Lera1 avatar

Pentru un copac de bani, aveți nevoie de un ghiveci mare și de preferință greu, deoarece atunci când planta crește, este posibil ca o capacitate instabilă să nu vă țină floarea și să se prăbușească, rupându-o.

Avatar AnnaAlimova

Am niște ghivece de copaci cu bani. Undeva am auzit că pentru o prosperitate deplină ar trebui să existe trei flori. Îl plantez în sol universal obișnuit și selectez ghivecele în funcție de cel anterior, cu un diametru de aproximativ un centimetru mai mare. În formă, astfel încât să fie scăzut, dar lat.

Avatar utilizator sergejj

Această plantă este considerată „bani” în feng shui, deci este adesea plantată de susținătorii acestei învățături. În ceea ce privește numărul de plante, acest lucru nu este important.

Solul pentru creștere trebuie să fie hrănitor și slab, așa că îl fac eu, adăugându-i humus de frunze și puțină zgură de cărbune. O ud cu apă de ploaie ori de câte ori este posibil.