Căpșuni de seră într-o zi de 16 ore

Fructele de sezon sunt cele mai sănătoase și mai delicioase dintre toate culturile existente. Ele acumulează în mod natural vitamine și minerale. Luați, de exemplu, căpșunile - gustul lor special atrage pe toată lumea, iar un depozit de substanțe utile confirmă uneori că utilizarea căpșunilor este necesară pentru corpul uman.

Căpșunile cresc bine în câmp deschis, în timp ce nu este întotdeauna posibil să obțineți dimensiuni mari și să selectați fructe. O seră vă poate ajuta în acest sens, ceea ce vă permite să obțineți fructe gustoase și suculente în mai puțin timp. Este necesar doar să se asigure lumină, creșterea artificială a orelor de zi și hrănire care să ajute la creșterea eficientă a căpșunilor.

Căpșunile de seră sunt cultivate din răsaduri bienale, care sunt considerate cel mai bun material de plantare. În primul rând, așteaptă un sistem bun de rădăcină pe plantația mamă, numai apoi răsadurile sunt plantate în condiții de seră conform schemei 15X15. Transferul în seră se efectuează înainte de debutul înghețului - în luna octombrie-noiembrie. Iluminatul creat artificial va permite recoltarea din martie.

Apropo, atunci când creați o zi de 16 ore, înflorirea începe după zece zile, iar primele fructe verzi apar în treizeci și cinci de zile. Cu o zi de 8 ore, termenii cresc la 14 și respectiv 48 de zile.

Căpșunile de seră se dezvoltă bine cu următoarele tipuri de hrănire: gunoi de grajd, turbă, îngrășăminte minerale. Amintiți-vă, căpșunile de seră necesită polenizare artificială (cu excepția soiurilor auto-polenizate).