Pot fi transplantate violetele toamna și când este mai bine să efectuați această procedură?

Saintpaulias sau violetele nu își pierd popularitatea în rândul cultivatorilor de flori. Și toate acestea datorită varietății soiurilor care încântă crescătorii. Puteți crea un mini pat de flori cu flori de diferite culori și forme, plantând o singură violetă. Dar plantele necesită întreținere atentă și condiții confortabile pentru înflorirea pe tot parcursul anului.

Transplantarea plantelor de interior este o procedură necesară. Acest lucru permite nu numai întinerirea plantei, ci și salvarea acesteia de boli și dăunători. Dar un transplant efectuat incorect poate afecta negativ starea florii. Să analizăm mai detaliat dacă este posibil să transplantați o violetă în toamnă sau în timpul înfloririi și când este mai bine să o faceți.

Conţinut:

Cele mai bune soiuri de violete, caracteristicile lor

Cele mai bune soiuri de violete, caracteristicile lor

Este dificil să alegeți dintr-o varietate de soiuri acea floare care se va potrivi condițiilor unei case, apartamente și care se va încânta prin aspectul său unic. Printre violete există multe specii care sunt deja cunoscute și câștigate popularitate:

varietate Descrierea florii Particularități
Frumoasă creolă Pe o mică rozetă de frunze verzi, sunt colectate flori catifelate de un ton albastru închis. O dungă albă străbate marginile petalelor. Soiul este nepretențios și înflorește mult timp.
Bezea Petalele mari semi-duble se disting printr-o culoare alb-roz. Rozeta de frunze este compactă și luxuriantă. Realizează o creștere rapidă și înflorire, necesită îngrijire adecvată.
Pauline Viardot Umbra de vin a petalelor este combinată cu o margine albă în jurul marginii. Inflorescențele sunt dispuse vertical. Frunzele sunt de culoare verde închis la mijloc, albicioase la margini, colectate într-o rozetă compactă. Înflorirea depinde de îngrijire.
Magenta Soiul are flori mari de tip dublu și semi-dublu. Culoarea mugurilor este roșu-visiniu, cu o margine albă în jurul marginii. Frunzele de culoare verde deschis sunt colectate într-o mică rozetă. Udă planta prin palet.
Zâmbește iarna Petale roz semi-duble cu franjuri de-a lungul marginilor de o culoare verde deschis. Florile ating diametrul de 6 centimetri. Frunzele sunt alungite, matlasate. Planta înflorește luxuriant și abundent, fără pretenții în îngrijire.
Dinastia Ming Violeta are petale roz în formă de bol. Frunzele sunt verzi, pestrițe, cu margini ondulate. Una dintre plantele nepretențioase, tolerează cu ușurință condițiile adverse.
Chanson Floarea este formată din multe petale albastre închise.Petele roz deschis și închis sunt vizibile pe petalele ușor ondulate. Rozeta mare este formată din frunze verzi strălucitoare. Înflorește luxuriant și abundent. Soiul se distinge prin înflorire lungă.

Decorativitatea Saintpaulias nu este doar în frumusețea mugurilor, structura petalelor, ci și în frunze. Ele sunt, de asemenea, variate în culori. Soiurile pestrițe sunt adesea găsite, cu margini ondulate, cu suprafețe catifelate sau netede.

Poate fi transplantată o violetă în toamnă?

Poate fi transplantată o violetă în toamnă?

Se știe că violetele sunt cultivate pentru înflorirea lor. Doar cu muguri planta va deveni un adevărat decor al casei. O condiție importantă pentru înflorirea lungă și abundentă este transplantarea plantei într-un alt ghiveci. Într-adevăr, în timp, solul din oală își pierde valoarea nutritivă. Și fără un transplant, floarea se poate descompune.

Timpul pentru transplant este ales în funcție de sezonul de creștere din Saintpaulia.

După căldura verii, violetele se simt minunat, gata să înflorească. În acest moment, există suficientă lumină pentru ei. Dar pentru ca acestea să înflorească magnific, trebuie să schimbați solul într-unul nou sau să adăugați substanțe nutritive la cel vechi. În toamnă, se poate efectua un transplant. Dar acest lucru trebuie făcut la începutul lunii septembrie, până când apar mugurii.

Dacă transplantați o violetă în toamnă, atunci într-o lună va înflori. Ambele reînnoite și întinerite, se vor prezenta cu muguri luxurianți și strălucitori. Puteți transplanta o violetă în toamnă, dar înainte de înflorire.

Când este cel mai bun moment pentru transplantarea unei flori?

Când este cel mai bun moment pentru transplantarea unei flori?

Pentru violetele de interior, cea mai bună perioadă pentru schimbarea vasului și a solului va fi primăvara. Dar toamna este potrivită și pentru transplant. În aceste perioade, planta va avea suficientă putere pentru a se adapta la noile condiții, a supraviețui stresului și a deveni mai puternică.

Dacă procedura a avut succes, planta va avea nevoie de o durată de 10 ore. Primăvara și toamna, floarea luminii este suficientă pentru a supraviețui schimbărilor din viața ta. Iar temperatura aerului va fi în medie de 18-20 de grade Celsius.

Puteți vedea urgența transplantului Saintpaulia prin:

 • întinzându-se și expunând tulpina
 • compactarea solului într-un recipient
 • înflorire albă pe suprafața solului
 • frunze brune
 • împletit de rădăcinile unei comă de pământ într-o oală

Cel mai bine este să replantați violetele în fiecare an pentru ca planta să se simtă bine și să înflorească mult timp.

Videoclip util despre transplantul de violete:

Când este interzis transplantul?

Regulile pentru creșterea plantelor de interior spun că violetele nu pot fi transplantate vara și iarna. Motivul interdicției este că în timpul iernii planta nu are suficientă lumină pentru a obține un punct de sprijin în noul sol. Saintpaulia nu va putea obține suficientă căldură, deoarece deseori temperatura aerului în timpul iernii devine mai mică decât cea optimă.

Transplantul de vară va duce la faptul că violeta nu se va odihni corect și nu va câștiga putere pentru înflorirea activă. Vara, temperatura aerului din cameră crește, este necesar să umbriți florile care stau pe pervaz, astfel încât frunzele să nu ardă.

Un transplant urgent se efectuează în orice moment dacă floarea este amenințată cu moartea din cauza bolilor sau a dăunătorilor.

Este interzisă transplantarea unei flori în perioada de înflorire. Apoi va trebui să opriți creșterea violetelor, înmugurind. Planta va opri înflorirea și va ieși din „depresiune” abia anul viitor.

Poate fi transplantată Saintpaulia în timpul înfloririi?

Poate fi transplantată Saintpaulia în timpul înfloririi?

Există mai multe motive pentru imposibilitatea transplantului de violete în perioada de înflorire:

 1. Mugurii de pe plantă indică faptul că planta se descurcă bine. Puteți aștepta ca florile să se ofilească pentru a efectua procedura.
 2. Saintpaulia își petrece vitalitatea, nutriția, pe formarea mugurilor. Schimbarea recipientului va face ca planta să slăbească și să moară.

Dar în cazul în care timpul nu stă și este necesar un transplant urgent pentru floarea de interior, atunci mugurii sunt tăiați și procedura este efectuată.

Cât de des trebuie plantată planta?

Cât de des trebuie plantată planta?

Particularitatea violetei este că floarea crește rapid. Pentru ca sistemul de rădăcină să fie confortabil și să aibă suficienți nutrienți, este necesar să repotați planta frecvent. Acest lucru se face anual. Și cel mai bine este să efectuați procedura la fiecare 7 luni.

Violetele sunt transplantate în fiecare an, dar în unele cazuri și mai des la nevoie.

Motivul transplantului frecvent de Saintpaulia poate fi faptul că floarea nu are suficientă nutriție. Solul este epuizat în timp și nici măcar pansamentul nu este capabil să îmbunătățească structura solului din oală. Adesea, din cauza umezelii abundente, solul devine dens, acoperit cu o floare albă. Apoi, puteți transplanta planta înlocuind solul vegetal. Dacă Saintpaulia este afectată de infecții sau dăunători, este mai bine să schimbați recipientul într-unul nou. Solul și oala trebuie dezinfectate.

Gătit un recipient pentru violete

Gătit un recipient pentru violete

Înflorirea unei plante de apartament depinde de diametrul oalei. Containerul trebuie să aibă dimensiunea optimă. De obicei, se uită la dimensiunea orificiului de evacuare, alegând diametrul recipientului cu 5 centimetri mai mare.

În înălțime, recipientul nu trebuie să depășească 10 centimetri pentru plantele de dimensiuni medii, iar pentru plantele în miniatură, sunt suficienți 5 centimetri. Diametrul oalei trebuie să fie cu 1-2 centimetri mai mic decât înălțimea sa.

Este necesar să selectați capacitatea violetei în funcție de cerințe, altfel planta nu va înflori.

Florile se simt confortabil în vaze din plastic sau ceramică. Trebuie să existe găuri în partea inferioară a recipientului pentru a scurge excesul de apă în tigaie. Prin intermediul lor, solul din oală va fi mai bine ventilat.

Cerințe de sol

Cerințe de sol

Substratul de sol pentru Saintpaulias este fie cumpărat din magazin, fie preparat cu propriile mâini. Principalul lucru este că este liber, bine permeabil la aer și apă:

 • Amestecul trebuie să conțină sol cu ​​frunze, gazon, turbă sau humus.
 • Pentru slăbirea și ușurința substratului, sunt necesare nisip grosier și cărbune.
 • Puteți adăuga vermiculit, ceea ce face solul mai permeabil.

Pentru a exclude infecția plantei cu o ciupercă, solul este dezinfectat. Pentru aceasta, se utilizează udarea cu o soluție roz de permanganat de potasiu sau calcinarea în cuptor. Dezinfectați solul cu 2 săptămâni înainte de transplant. Puteți înlocui parțial sau complet solul din recipient.

Transplant de violet cu înlocuire completă a solului

Transplant de violet cu înlocuire completă a solului

Schimbați complet solul pentru violete atunci când solul vechi este epuizat, în el aciditate crescută... Amestecul contaminat trebuie, de asemenea, complet schimbat:

 • Noul recipient pentru plantă este dezinfectat. În jos așezați un strat de drenaj sub formă de lut expandat, piatră zdrobită. Apoi umpleți oala două treimi cu pământ.
 • Din vechiul recipient, scoateți planta. Pentru a ușura procedura, nu uitați să umeziți solul. Udă violeta la rădăcină.
 • Punând floarea pe pânză de ulei, examinați rădăcinile violetei, tăindu-le pe cele deteriorate și uscate. Frunzele mari inferioare pot fi, de asemenea, îndepărtate. Secțiunile sunt presărate cu cărbune activ zdrobit.
 • Planta este plasată în pământul unui recipient nou și substratul este turnat, lăsând 2-3 centimetri până la marginea vasului. Compacta usor solul.

Înlocuiți complet solul anual la plantele adulte.

Transplant cu înlocuire parțială a solului

Transplant cu înlocuire parțială a solului

Când compactați solul într-o oală, puteți îndepărta stratul superior și adăugați sol proaspăt. Înlocuiți parțial solul atunci când bulgărul de pământ format lângă rădăcini nu este îndepărtat. Ei selectează o oală pentru plantă, toarnă drenaj și puțin substrat proaspăt.

Această metodă este utilizată la transplantul de toamnă și vară.

Transferați cu grijă planta într-un recipient nou, având grijă să nu deteriorați rădăcinile împreună cu mușchiul pământesc. Rămâne să adăugați sol liber și să compactați ușor stratul superior. O plantă cu înlocuire parțială a solului se va simți mai bine, se va adapta mai repede.

Transplantăm folosind metoda de transbordare

Pentru metoda de transbordare, se pregătește un container nou, cu un diametru mai mare decât cel vechi. Lutul expandat și puțin amestec de nutrienți sunt turnate în el. Un recipient cu o violetă este plasat într-o oală nouă și golurile sunt umplute cu sol, apăsându-se strâns. Rămâne să scoți ghiveciul cu violeta. Apoi, cu grijă - saintpaulia și așezați-o în adâncul format al unui recipient nou.

Este important să umpleți solul astfel încât gulerul rădăcinii să fie la nivelul solului. Plantele sunt răsturnate atunci când este necesar să o transplantați în perioada de înflorire.

Sfaturi de îngrijire după transplant

Sfaturi de îngrijire după transplant

Îngrijirea competentă va ajuta la supraviețuirea stresului după transplantul unei violete:

 1. Planta are nevoie de căldură, astfel încât temperatura din cameră este menținută la 24 de grade.
 2. Nu puneți vasul la soare pentru a proteja planta de arsuri.
 3. Udați saintpaulias prin palet. Puteți pune mușchi sau pietricele pe el, umezindu-le constant cu apă. Primele 3-4 zile nu sunt udate, astfel încât planta crește mai puternică.
 4. Frunzele violete se tem de umiditate. Este imposibil să pulverizați planta transplantată, ci doar să ștergeți frunzele de praf cu o cârpă umedă sau o cârpă moale.

Este ușor de îngrijit violeta transplantată. Prinde cu ușurință rădăcini atunci când creează un mediu confortabil.

Mai multe informații despre cum să transplantați o violetă în timpul înfloririi găsiți în videoclip:

Consecințele unui transplant incorect

Când, după transplant, planta începe să se usuce și după o lună nu apar muguri, înseamnă că procedura a fost efectuată incorect.

 • Dacă ghiveciul este ales prea adânc, atunci violeta își va direcționa forțele către creșterea sistemului radicular. Atunci nu mai poți aștepta mugurii.
 • Aprofundarea prizei este, de asemenea, o greșeală. În acest caz, sistemul rădăcină va crește în jos, ceea ce va duce la o oprire în dezvoltarea părții aeriene. Cu o amplasare ridicată a gulerului rădăcinii față de sol, se va slăbi.
 • Este imposibil să turnați apă în centrul orificiului înainte de plantare, în caz contrar putrezirea rădăcinii și moartea florii vor începe. Puteți uda violeta sub rădăcină, astfel încât apa să nu ajungă pe frunze.
 • Pământul prea dens nu va permite rădăcinilor să primească o nutriție adecvată. Dezvoltarea violetului se va opri și planta va începe să se ofilească. Este necesar să vă asigurați că solul din oală nu este infectat cu nematode, larve de insecte dăunătoare, spori de ciuperci patogene. Dacă solul nu este dezinfectat, atunci violetul va începe să doară, frunzele sale se vor usca și mugurii vor cădea.

Transplant de violetă - o procedură importantă care trebuie efectuată la timp și cu competență. Pentru ca cele mai bune soiuri de Saintpaulia să se mulțumească cu înflorirea lor lungă și luxuriantă, este necesar să se decidă momentul transplantului.

Lera1 avatar

Avem o mulțime de violete, dar din anumite motive ele înfloresc foarte rar, nici nu știu de ce se întâmplă acest lucru, este inutil să transplantăm, nu ne-a ajutat, deși am cumpărat un sol special pentru violete.

Avatar utilizator Daria

Transplant violete numai în greutate, cu înlocuirea parțială a solului. Se încântă cu înflorire de la începutul verii până la iarnă, așa că în toamna înflorită, nu le deranjez. După transplant, se formează rapid frunze noi, iar planta devine luxuriantă.

Avatar utilizator Lima

Cel mai bine este să replantați violetele primăvara și vara. La începutul toamnei, în septembrie este încă posibil, dar mai târziu nu este de dorit. Sunt mai puțin acceptate și pot pieri. Nu-mi deranjez pe ai mei toamna, lasă-i să ierneze calm.

Avatar utilizator Lima

Cel mai bine este să replantați violetele primăvara și vara. La începutul toamnei, în septembrie este încă posibil, dar mai târziu nu este de dorit. Sunt mai puțin acceptate și pot pieri. Nu-mi deranjez pe ai mei toamna, lasă-i să ierneze calm.

Violetele sunt printre cele mai nepretențioase plante de interior, au rezistat multor dintre cele mai îndrăznețe experimente. Chiar și în februarie, planta a fost transplantată cu succes, deoarece solul a început să fie acoperit cu o crustă după irigare cu apă slabă de la robinet.

Am un număr mare de violete, le cresc mereu cu frunze - nu este greu. Și transplantez violete doar primăvara. Iau o oală mică, este mai bine mai largă, dar nu mai adâncă. Cumpăr pământ gata preparat pentru Saintpaulias, cu siguranță am pus lut expandat pe fund. Violetele cresc repede. După 2 săptămâni îi hrănesc cu îngrășământ Fertika Lux.

Avatarul lui Felix

De obicei transplantăm violete în septembrie, cel puțin la începutul lunii octombrie.
Cu siguranță încercăm să înlocuim solul „slăbit”, uneori îl umplem și îl actualizăm.
De regulă, mugurii după transplant devin uniformi și puternici.

Marina avatar

Întotdeauna transplantez violete primăvara într-un sol universal, adăug și perlit. Anterior, tocmai l-am plantat în pământ și totul a fost bine. În general, consider că violetele sunt flori nepretențioase.