Ce se poate face din trandafiri uscați: o prezentare generală a celor mai bune idei

Frumusețea unei flori poate dura mult timp, chiar și după ce s-a ofilit. Trandafirii uscați corect vor fi un decor minunat pentru casa ta. Compozițiile create din ele vor deveni un detaliu original al grădinii, curții.

O floare de trandafir uscat, situată între paginile unei povești de dragoste, a fost întotdeauna considerată un detaliu sentimental al secolelor trecute. Dar frumusețea nu moare, ci doar se strâmbă, devine estompată, lăsând un miros abia vizibil al fericirii de odinioară. Astfel de flori ar putea fi folosite pentru a face buchete de iarnă. Există încă multe idei despre cum să oferiți unui trandafir o a doua șansă de a mulțumi oamenii.

Conţinut:

Metode de uscare a mugurilor de trandafiri

Metode de uscare a mugurilor de trandafiri

Uscarea corectă a trandafirilor înfloriți va oferi un material care va fi util pentru utilizarea acestuia în diferite zone ale gospodăriei. Există mai multe metode de uscare a florilor:

 1. Recoltează muguri pentru compoziții uscate în zilele limpezi și uscate. Este important de știut că astfel de exemplare sunt mai durabile, care sunt colectate în momentul în care floarea a început deja să se ofilească, dar în același timp păstrează vitalitatea. Uscați-le prin întinderea lor într-o cameră ventilată, fără a le expune la lumina directă a soarelui.
 2. În șapte până la zece zile, florile delicate se usucă atunci când tulpinile lor sunt în puțină apă. Umiditatea se evaporă treptat și, prin urmare, uscarea este întinsă.
 3. Tulpini înrudite trandafiri fără frunze, atârnat cu susul în jos într-o cameră răcoroasă. Aerul de uscare are nevoie de aer cald cu o umiditate minimă.
 4. Dacă este necesar să folosiți ramuri cu frunze și flori pentru decorare, atunci acestea sunt așezate pe hârtie poroasă specială. Foile se schimbă pe măsură ce absorb umezeala. Puteți poziționa o ramură de trandafir între hârtia absorbantă apăsând-o în jos cu o presă.
 5. Puteți păstra puterea unei flori uscate cu o sârmă. Pentru capul trandafirului, se face o buclă în care este înfășurat mugurul. Restul firului este înfășurat în jurul tijei. Acest suport puternic va preveni căderea florii fragile.

Puteți utiliza orice metodă de uscare a florii, dar umezeala va fi fatală pentru aceasta. La umiditate ridicată, este dificil să obțineți un trandafir uscat, pur și simplu va putrezi.

Decorațiuni din trandafiri uscați pentru amenajarea grădinii

Decorațiuni din trandafiri uscați pentru amenajarea grădinii

Pentru un stil de grădină romantic, sunt potrivite buchete de trandafiri uscați de diferite culori. Le puteți pune în ghivece în apropierea foișorului și în interiorul acestuia. Înainte de a colecta tulpinile, trebuie să stropiți florile uscate cu fixativ.

Un copac creat artificial - topiar - va fi un adevărat decor al curții.

Pentru a-l realiza, aveți nevoie de:

 • Aveți sârmă groasă, bandă pentru ambalat, mai mult de zece muguri de trandafir uscat, o bilă rotundă pe care florile vor fi lipite.
 • În primul rând, tulpina arborelui este pregătită prin înfășurarea firului cu bandă.
 • Apoi, o minge este atașată la capătul butoiului.
 • Cu ajutorul lipiciului, trandafirii sunt atașați în jurul său, începând de sus.
 • Pentru a decora baza, trebuie să luați frunzele uscate ale florii și să le lipiți.
 • Arborele finit este plasat într-o oală și recipientul este turnat cu alabastru diluat.
 • De îndată ce masa se întărește, puteți selecta un loc pentru elementul original al site-ului.
 • În interior, recipientul este decorat cu restul de petale de trandafir, pietricele pitorești.

Mugurii de trandafiri pot fi folosiți și pentru a decora spatele băncilor și leagănelor din lemn. De asemenea, puteți stropi alte produse cu petale, acoperindu-le apoi cu lac. Utilizarea trandafirilor uscați pentru decorarea grădinii este la mila imaginației oricărei persoane.

Trandafiri uscați în interiorul casei

Trandafiri uscați în interiorul casei

În proiectarea mobilierului de casă, trandafirii pot juca rolul unui element minunat:

 • Mirosul subtil plăcut care emană din vaze cu un aranjament de inflorescențe uscate va da farmec.
 • De asemenea, puteți decora un cadru simplu pentru o imagine sau o fotografie cu petale. Înainte de utilizare, petalele sunt îndreptate plasându-le între paginile unei cărți sau sub presiune. După câteva zile, compoziția acestora este așezată pe cadru, după ce a fost ușor unsă cu lipici și presată cu sticlă. Picturile cu petale de trandafir pot deveni o adevărată operă de artă.
 • O sticlă umplută cu flori ofilite poate fi decorul original al camerelor de acasă. Pentru a nu-și pierde atractivitatea pentru o lungă perioadă de timp, sunt turnate cu glicerină diluată în apă într-un raport 1: 2. Aceste sticle închise ermetic pot fi plasate în camere, decorate cu o panglică strălucitoare sau o figurină strălucitoare. De asemenea, vor arăta bine în curtea unei case de țară.
 • Un element neașteptat va fi trandafirii de culori contrastante într-un recipient închis situat în baie. Tulpinile de flori sunt atașate în interiorul unei syrnitsa cu o cupolă de sticlă folosind argilă și spumă poliuretanică.
 • Pernele aromatice, decorate decorativ, vor face ca budoarul unei femei să fie romantic. Pernele sau pliculetele vă vor permite să vă bucurați, iar cuișoarele adăugate, rozmarinul, mușețelul se vor liniști și vor încânta.

Pentru amenajarea interioară a locuințelor, trandafirii, chiar și atunci când sunt uscați, sunt un element indispensabil.

Folosirea petalelor de trandafir în produsele culinare

Folosirea petalelor de trandafir în produsele culinare

Petalele reginei de flori sunt folosite în multe rețete culinare:

 1. Un desert făcut din petale de trandafir confiate este delicios. Pentru a pregăti deliciile, puneți zahăr pudră într-o cană și umpleți-o pe cealaltă cu albi bătute. Luând petalele cu pensete, înmuiați-le într-un amestec de proteine, apoi în pulbere. După aceea, sunt așezate pe pergament sau folie și păstrate într-o cameră bine aerisită. Puteți păstra desertul într-un borcan bine închis, folosindu-l pentru a decora prăjituri, plăcinte, jeleu.
 2. Ceaiul persan este alcătuit din frunze de ceai negru și petale de trandafir. Durează doar zece minute pentru a infuza băutura.
 3. Sosul din petale de trandafir (două pahare), suc de coacăze negre (trei linguri), suc de lămâie (cinci linguri) și zahăr (125 grame) completează perfect gustul vânatului. Se fierbe sosul la foc mic, adăugând puțină muștar la final.
 4. Pentru gemul de trandafiri, trebuie să luați un kilogram de zahăr la patru sute de grame de petale. Petalele sunt turnate în siropul preparat, se adaugă o linguriță de acid citric. Gemul este gata când se îngroașă.

Petalele unei flori regale îmbunătățesc gustul apei de miere și al vinului.

Idei pentru utilizarea petalelor de trandafir uscate în cosmetologie, realizarea de cadouri

Idei pentru utilizarea petalelor de trandafir uscate în cosmetologie, realizarea de cadouri

Cosmetologii recomandă proprietarilor de piele grasă, poroasă să utilizeze produse realizate cu muguri de trandafir. Pentru o loțiune demachiantă, luați două căni de petale uscate și amestecați-le cu 250 de mililitri de oțet de masă de 70%. După ce soluția este perfuzată timp de trei săptămâni, aceasta este filtrată și diluată cu aceeași cantitate de apă. Folosiți un tonic de ștergere înainte de culcare.

Gheața făcută din apă de trandafiri ameliorează în mod eficient umflarea și iritarea pielii feței. Această apă poate fi adăugată la o cremă hrănitoare, șampon. Pregătiți-l luând două sute de grame de zahăr, cincizeci de grame de petale de trandafir, un litru de apă fiartă.Agitând amestecul în mod regulat timp de două ore, veți obține un produs cosmetic minunat.

Petalele de trandafir sunt potrivite pentru orice meșteșuguri, iar acest lucru necesită puțină imaginație.

În timpul sărbătorilor la domiciliu, mugurii de trandafiri uscați și petalele lor vor ajuta să facă sărbătoarea de neuitat. Vor servi drept decor pentru o masă de masă, sub formă de muguri introduși într-un inel de șervețel. Florile uscate pot fi lipite de lumânări prin lipirea lor cu o lingură încălzită.

Cadou, împreună cu copiii, puteți veni cu o aplicație interesantă, o carte poștală folosind inflorescențe uscate. Îmi va plăcea, de asemenea, un astfel de cadou ca o sticlă fito. Flori uscate, coji grațioase sunt turnate în ea. O sticlă suspendată pe o panglică sau lanț va împodobi o ținută festivă.

Din petale de flori măcinate într-un blender, puteți face un decor original - margele. Înainte de a face bilele, fierbeți masa roz pentru a o elibera de umezeală. Puteți înșira bile de flori pe un fir puternic prin atașarea unei cleme.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar Sonya

Eu, probabil ca majoritatea fetelor, tocmai am aruncat trandafirii, nici măcar nu am așteptat să fie foarte uscați. Dacă aș fi știut înainte ce frumusețe se poate face din ele, m-aș fi gândit de 100 de ori sigur.

Avatar AnnaAlimova

Pentru a folosi trandafirii în scopuri culinare și cosmetologice, este suficient să le uscați pur și simplu, iar pentru decor - le atârn cu mugurii în jos și îi pulverizez cu fixativ. Apoi își păstrează frumusețea naturală cât mai mult posibil.

Avatar utilizator Lima

Și nu găsesc nicio frumusețe în trandafirii uscați. În compoziții, ele arată plictisitoare. În plus, florile moarte au energie negativă. Florile s-au ofilit, trebuie să fie scoase din casă, așa cred.