Nucile murate: o conservare gourmet

Pentru a pregăti un fel de mâncare destul de neobișnuit, dar în același timp extrem de gustos - nucile murate - veți avea nevoie de fructe care s-au maturizat deja suficient, dar coaja lor nu a devenit complet dură. Nucile adecvate ar trebui să se străpungă ușor cu un știft. Cel mai bine este să le colectați de la sfârșitul lunii iunie până la sfârșitul primei decenii a lunii iulie.

Pentru a găti nuci murate, veți avea nevoie de un kilogram de nuci în sine, un pahar de sare, doi căței de usturoi, patru ceapă de șalotă, opt boabe de piper negru, o linguriță de ghimbir măcinat, coajă de nucșoară uscată, patru cuișoare și o nucșoară care a fost ras pe o razatoare fina, in cantitate de jumatate de lingurita. De asemenea, veți avea nevoie de șase sute de mililitri de oțet de malț distilat.

Mai întâi, trebuie să tăiați o gaură mică în fiecare piuliță și să selectați boabe din ea, care sunt fierte într-o cratiță cu apă (trebuie să gătiți aproximativ 45 de minute). Dizolvați un pahar de sare într-un litru și jumătate de apă și trimiteți boabe fierte în soluția rezultată, care ar trebui să fie înmuiată timp de nouă zile. Se amestecă toate condimentele și se zdrobesc bine într-un mortar, se adaugă amestecul în oțet și se fierbe timp de cinci minute, apoi se răcește. Scoateți boabele de nucă din saramură și transferați-le în borcane, umplându-le cu oțet condimentat, astfel încât să fie complet acoperite. Sigilați conservele și trimiteți-le într-un loc întunecos și răcoros pentru o lună. Nucile finite trebuie să fie suficient de moi și să aibă o aromă picantă plăcută.

Categorie:Conservare | Nuci
Avatar utilizator Wika

Ce utilizare neobișnuită pentru nuci! Obișnuiam să cred că sunt mult mai potrivite pentru a face orice fel de dulciuri.

Avatar utilizator Lima

O rețetă originală, pe care bucătarii moderni nu o pot veni! Ar fi interesant să încerc. Eu personal, cumva mai obișnuit să folosesc nuci sub formă uscată, adaug la produse de patiserie, deserturi.

Avatar utilizator Irina_G.

O prietenă de-a mea, o bunică, face gem din nuci verzi. Credeți sau nu, această delicatesă este simplă! Am luat chiar și rețeta de la ea, dar încă nu am încercat-o eu. Există o mulțime de procese pregătitoare acolo))

Avatar utilizator Inna Derevyanko

Îmi place acest fel de mâncare, deși este oarecum exotic, dar în fiecare an încerc mereu să „răsucesc” un borcan - un altul dintre aceste nuci. De obicei îl servesc la masă pentru Anul Nou. Există astfel de nuci „cu bubuitură”!

Avatar AnnaAlimova

Am auzit deja multe rețete diferite folosind nuci, dar nu le-am întâlnit încă pe cele murate. Am 2 nuci care cresc în curtea mea și de obicei fructifică bine, așa că voi încerca cu siguranță această rețetă. Nucile sunt foarte sănătoase și conțin multe vitamine și minerale de care organismul are nevoie.