Rose Decor Arlequin: cultivare și aplicare în proiectarea grădinii

Orice grădinar care își cultivă propria grădină bine întreținută vrea să planteze și să crească pe cont propriu un interesant trandafir Decor Arlequin. Caracteristicile sale sunt uimitoare, așa că puțini oameni nu vor fi încântați de înflorirea originală. Dar înainte de plantare, ar trebui să studiați toate informațiile despre îngrijirea, reproducerea, tăierea primăverii și pregătirea pentru iernare.

Conţinut:

Descrierea și beneficiile soiului

Descrierea și beneficiile soiului

Rose Harlequin a fost crescut nu cu mult timp în urmă - în 1986. Se distinge printr-o schemă de culori interesantă - inflorescențele sunt prezentate într-un ton roz-portocaliu, partea exterioară a petalei rămâne invariabil galben-roz. Când sunt complet deschise, petalele au o nuanță roz-roșu cu miez galben. Structura trandafirului este terry. Ea atrage prin aspectul ei extraordinar și prin capacitatea de a schimba culorile. De aceea a dobândit numele - Arlequin.

Tufa de trandafiri nu numai că diferă prin culoare, ci tinde să ajungă până la 170 cm înălțime.

Dacă nu sunt tăiate corespunzător, inflorescențele strălucitoare care schimbă culoarea se vor arăta doar în fața păsărilor. Prin urmare, se recomandă ca, pentru a admira nuanța și structura interesante, să faceți o tăiere formativă puternică și să restrângeți creșterea arbustului. În lățime, grădina de trandafiri crește aproape întotdeauna până la 1 m.

trandafirul are un miros parfumat care umple cele mai îndepărtate colțuri ale grădinii, astfel încât calea spre aceasta poate fi determinată de miros. Înflorirea are loc pentru o perioadă lungă de timp. În acest moment, tufișul este acoperit cu un număr mare de inflorescențe de diferite culori și dimensiuni. Frunzele plantei sunt lucioase, piele, cu vene clar definite. Caracteristica sa specifică este creșterea rapidă și dezvoltarea de lăstari noi. Dacă nu opriți creșterea tufișului, acesta poate umple complet o zonă mică.

Reproducerea și plantarea

Reproducerea și plantarea

Cel mai simplu mod de propagare a trandafirilor este butași... Doar după înrădăcinarea butașilor se poate obține o plantă originală cu creștere maternă și calități de înflorire. În majoritatea cazurilor, toți cultivatorii folosesc această metodă de reproducere a trandafirului Arlequin Decor, deoarece este imposibil să o obțineți prin altă metodă.

Un răsad tăiat se formează în momentul în care mugurele se formează până când se estompează complet. O tăiere anterioară duce la faptul că tulpina nu va fi coaptă și apoi nutrienții rămași nu vor fi folosiți pentru formare. sistemul rădăcină, și pentru a aduce tulpina la starea necesară. Un astfel de proces va epuiza tăierea și nu va da rezultate normale în timpul procesului de creștere.

Principalul lucru nu este să ridicați o tulpină cu un rigid în interior.

Ar trebui să fie cumpărate sau pregătite numai cu baze verzi, coapte. Cea mai bună opțiune pentru plantare ar fi o tulpină de dimensiuni medii, cu un diametru de cel mult 1 cm. Tulpina este tăiată la un unghi ascuțit, la 1,5 cm sub ultimul punct, iar de sus se tunde cu 1 cm deasupra ultimului punct. În total, nu ar trebui lăsați mai mult de 3-4 internoduri.Este necesar să curățați complet tăietura inferioară, în timp ce îndepărtați atât spinii, cât și placa de tablă. De sus, scurtați frunzele rămase cu 1/3 din masa totală.

Se recomandă păstrarea tăieturii superioare deschise în permanganat de potasiu timp de 10-15 minute și înmuiat partea superioară în ceară topită pentru câteva secunde. Acest lucru este necesar pentru ca bacteriile patogene și dăunătorii patogeni să nu se alăture plantei. Înainte de înrădăcinare, tăierea trebuie păstrată într-o soluție stimulatoare de înrădăcinare. Timpul de expunere este de 24 de ore. Pentru plantare, ar trebui să utilizați un substrat nutritiv al solului. În acest scop, se recomandă să combinați 1 parte de nisip de râu și frunze, adăugați 0,5 linguri. frasin de lemn, 2 părți de humus și 4 părți de sol.

Săpați în prealabil o depresiune în pământ cu dimensiunea de până la 15 cm, turnați amestecul pregătit acolo și plantați tăierea, după ce ați stropit cu amestecul de sol rămas. Răsadul este blocat în pământ la 2 cm la un unghi de 45 de grade. După aterizare, ar trebui să vărsați o soluție slabă de permanganat de potasiu și tăierea și pământul din jurul său, apoi acoperiți cu o sticlă de plastic. Acesta din urmă este necesar pentru a reproduce condițiile de seră pentru o producție mai rapidă și mai eficientă a răsadurilor de înaltă calitate.

Cum să îngrijești în mod corespunzător acest trandafir

Cum să îngrijești în mod corespunzător acest trandafir

După plantare, temperatura optimă a aerului trebuie menținută la +20 .. + 25 C, prin urmare, în majoritatea cazurilor, reproducerea trebuie efectuată primăvara. Udarea și aerisirea răsadului este obligatorie.

Sfaturi de îngrijire a arbuștilor:

 • Pentru ca planta să crească calitativ și să se mulțumească cu creșterea și culoarea sa abundentă, este necesar să plantați răsaduri pe soluri ușoare și fertile. Solurile cu consistență grea, cu un conținut ridicat de argilă, în timp ce cu o apariție apropiată a apelor subterane, sunt categoric inadecvate.
 • Datorită faptului că sistemul radicular al trandafirului Arlequin Decor este aproape de suprafață, căldura verii usucă în mod constant solul. Există posibilitatea, cu secetă prelungită și absența udării normale, moartea tufișului. Prin urmare, trandafirul necesită irigare periodic, după cum este necesar, pentru a usca solul sub tufiș.
 • Se recomandă periodic să slăbiți solul, dar ar trebui să exagerați. Aprofundarea puternică poate deteriora sistemul rădăcinii răsadului, ceea ce va provoca fie o boală pe termen lung, fie moartea întregului tufiș.
 • Pentru a nu efectua slăbirea des, puteți folosi mulci. Nu numai că previne evaporarea rapidă a umezelii din sol, dar împiedică și apa să stagneze și să crească buruieni omniprezente.
 • Principalul punct care trebuie realizat este hrănirea trandafirului Arlequin Decor. Datorită aplicării în timp util a îngrășămintelor, planta are timp să se pregătească pentru iarnă și să suporte o scădere puternică a temperaturii.

Tunderea și pregătirea pentru iarnă

Tunderea și pregătirea pentru iarnă

Tunderea pentru trandafiri este necesară pentru ca arbustul să înflorească în continuare, înlocuind mugurii și butașii liberi.

Câteva resturi se remarcă - sanitare, întineritoare și modelate:

 1. Salubritatea trebuie efectuată în orice moment al anului. Este necesar să îndepărtați ramurile rupte deteriorate de vânt sau zăpadă abundentă. De asemenea, planta poate fi atacată de boli sau dăunători. Ramurile afectate de o astfel de afecțiune trebuie eliminate.
 2. Tunderea întineritoare este recomandată fie în toamna înainte de îngheț, fie la începutul primăverii. Aceasta implică îndepărtarea lăstarilor vechi, slabi și decolorați. Chiar și creșterea tânără este îndepărtată, ceea ce interferează doar cu dezvoltarea lăstarilor mari puternici.
 3. Tunderea formativă pentru un trandafir Decorul Arlequin trebuie făcut primăvara, astfel încât planta să nu se întindă spre soare, ci să înflorească la nivelul ochilor. În același timp, nu numai că scurtează vițele întinse, ci și elimină lăstarii care cresc adânc în arbust, îngroșând structura generală.

Tunderea de primăvară trebuie efectuată la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie, când trec ultimele înghețuri, zăpada se va desprinde de la sol și temperatura de afară va crește la +7 .. + 10 C.Pe lângă scurtarea ramurilor lungi, este foarte important ca un trandafir să-și aibă adăpostul pentru iarnă. Adăpostul trebuie început în noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

Este interzisă utilizarea filmului pentru adăpost. În acest caz, trandafirul va începe să putrezească și, dacă boala fungică nu se alătură, atunci lăstarii superiori vor începe să putrezească. Pânza de pânză este ideală pentru adăpost. Nu va permite vânturilor să spargă tufișurile și, în caz de îngheț, protecția împotriva înghețului. În același timp, în timpul încălzirii soarelui, nu va permite să provoace un flux timpuriu de sevă. În plus, baza trebuie acoperită cu movilă de pământ suplimentară sau turbă zdrobită. Blatul trebuie acoperit cu ramuri de molid.

Boli și dăunători

Boli și dăunători

Rose Decor Arlequin are suficientă rezistență la diferite boli. Poate fi expus la bacterii patogene numai în condiții nefavorabile. Dar se disting o serie de boli și dăunători care pot dăuna arbustului original:

 • Afide - se hrănește cu seva vegetală, trăiește pe vârfurile tulpinilor, în principal pe muguri, este localizată pe partea inferioară a plăcii frunzei. Adesea ocupă mugurii unui trandafir. Este recomandat să tăiați zonele populate ale tufișului pentru a-l elimina. Pulverizarea cu o infuzie de pelin sau expunându-vă la o piure auto-infuzată pe urzici ar trebui efectuată. Dacă remediile populare nu ajută, ar trebui să căutați ajutor. insecticide chimice.
 • Cicadele sunt cei mai mici dăunători care trăiesc pe partea inferioară a frunzei. Un semn caracteristic al aspectului lor este fixarea petelor albe pe exteriorul frunzelor. Pentru a elimina insectele, acesta trebuie tratat cu o soluție de săpun de rufe.
 • Acarianul păianjen - pe frunze apar pete galbene, apoi devin gri și frunza moare. Dacă acarianul crește rapid în număr, firele albe de pânză de păianjen devin vizibile pe plantă. Pentru a combate, frunzele și ramurile deteriorate trebuie îndepărtate, dacă tufișul este complet afectat, irigați cu o soluție de coadă de cal sau infuzie de tutun.
 • Putregaiul gri - apare cu umiditate ridicată. În acest caz, se recomandă hrănirea cu mangan și tratarea cu 1% lichid Bordeaux.
 • Rugina - apariția unor pete de culoare galbenă, maro. Pe partea inferioară a plăcii frunzei, este vizibilă placa neagră cu vilozități ale sporilor formați. Măsurile de control se efectuează atunci când sunt expuse lichid bordeaux (1%) și soluție de cenușă de săpun.
 • Făinarea - vreme umedă și umedă prelungită. În acest moment, pe frunziș apare o floare albă, care este ușor îndepărtată prin atingere sau sub influența unui jet de apă. Arbustul ar trebui să fie plantat într-o zonă deschisă, mai des efectuează tăierea subțire și pulverizează periodic cu lichid Bordeaux.

Astfel, pentru ca planta să se simtă normală și să nu sufere de invazia paraziților sau a bacteriilor patogene, starea generală a plantei ar trebui monitorizată. La primul semn de expunere la metode populare sau insecticide chimice.

Cerere pe site

Cerere pe site

Rose Decor Arlequin este recomandat pentru cultivare ca. garduri vii, marcată de o creștere ridicată și, de asemenea, ca plantă ornamentală în paturi de flori sau alei pe mai multe niveluri.

Dacă planta este plantată pe un teren personal, atunci ea poate fi distinsă și a devenit punctul culminant al întregii grădini.

În plus, ea poate participa la compoziții de paturi de flori, unde regina grădinii va fi centrul atenției. În apropiere se plantează arbuști și plante, care vor declanșa culoarea originală unică.

Astfel, Arlequin Decor a crescut, dacă este crescut incorect, se întinde semnificativ în creștere, ceea ce afectează negativ aspectul general și starea arbustului. Pentru a vă bucura de frumusețea și abundența înfloririi, planta trebuie supusă tăierii formative.În plus, tăierea de înaltă calitate afectează imposibilitatea colonizării dăunătorilor și a bacteriilor patogene care se pot dezvolta în interiorul arbustului.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: