Sistem de rădăcină de zmeură: structură și îngrijire

Creșterea și dezvoltarea plantelor depinde în primul rând de starea lor sistemul rădăcină... Forța rădăcinilor, sănătatea lor permite arbuștilor fructiferi să supraviețuiască în condiții climatice dificile. Fiecare tip de culturi horticole are caracteristici diferite ale structurii rizomilor, dezvoltării acestora. Cunoașterea despre ele vă va permite să alegeți acele metode de creștere a arbuștilor care vor contribui la înflorirea și fructificarea activă a plantei.

Când grădinarii încep să dezgroape tufișuri vechi de zmeură, acordă atenție rizomului tufișului. Conectează lăstarii tineri cu plantele vechi, încâlcind întreaga zonă cu răsucirile sale puternice. Nu degeaba, în grădinile neglijate, zmeura umple întregul spațiu ca o buruiană. Cunoscând particularitățile dezvoltării rădăcinii unei culturi de fructe, puteți direcționa creșterea și dezvoltarea acesteia în direcția corectă.

Conţinut:

Sistem rădăcină zmeură: descriere, locație, caracteristici

Descriere, locație, caracteristici

Secvența de dezvoltare a părții subterane a zmeurii este după cum urmează:

 • După plantare, răsadul are o tulpină și un rizom, pe care, după un an, cresc mugurii de înlocuire din muguri.
 • După ce s-au transformat într-o plantă independentă, lăstarii nu se rup cu părinții lor. Acestea sunt ferm asociate cu acestea de către sistemul rădăcină.
 • Dacă partea supraterană zmeura după culegerea boabelor începe să moară, atunci rizomii nu mor, dând lăstari noi.
 • În fiecare primăvară, descendenții apar din muguri pe rădăcini orizontale care diferă în lungime cu mai mult de trei metri. Ei primesc mâncare de la tufișul mamei.
 • După moartea tufișului, există o separare între copii. Fiecare își formează propria familie separată.

Se poate concluziona că sistemul radicular al unei plante perene de zmeură trăiește mai mult, iar lăstarii aerieni trăiesc timp de unu până la doi ani. În sol, există atât rizomul plantei, cât și rădăcinile adventive, pe care se află un număr de muguri axilari și adventivi.

Complexitatea sistemului de rădăcini de zmeură permite arbustului peren să supraviețuiască în condiții dificile.

Din ele se dezvoltă plantele fiice ale arbustului. Lungimea și vigoarea rizomilor de zmeură depind de soiul de plante. Acestea sunt situate la suprafață, nu mai adânc de optzeci de centimetri.

Organizarea îngrijirii adecvate pentru rădăcinile tufișului de boabe

Organizarea îngrijirii adecvate pentru rădăcinile tufișului de boabe

Pentru ca rizomii tufișului de boabe să furnizeze în mod constant partea aeriană cu substanțe nutritive, este necesar:

 1. Slăbiți solul în jurul plantațiilor. Procedura trebuie efectuată luând în considerare faptul că rădăcinile se află aproape de suprafață. Prin urmare, sapa trebuie lucrată cu atenție, fără a merge mai adânc de cincisprezece centimetri. Slăbirea distruge crusta care apare pe sol ca urmare a irigațiilor sau a ploii. De asemenea, ameliorează plivirea.
 2. Pentru conservarea sistemului radicular, este mai bine să stropiți pământul în jurul tufișurilor cu mulci din proaspăt compost, paie. Datorită mulcirii pentru rădăcini, umezeala va rămâne în pământ, iar ciupercile patogene nu vor pătrunde în interior.
 3. Preocuparea multor grădinari este de a face față rădăcinilor care devin inutile, inutile.
 4. Creșterea rizomilor nu va da o foaie de fier sau tablă, care poate fi săpată în jurul perimetrului la o adâncime de zece centimetri. În acest caz, rădăcinile rămân în perimetrul plantei lor, care va da roade mai bine.
 5. Plantarea lângă zmeură scutește de rădăcinile crescute usturoi sau fasole, precum și introducerea fertilizării cu azot în sol.
 6. În timpul verii, fraierele de rădăcină, dacă nu sunt utilizate pentru reproducere, sunt îndepărtate de până la cinci ori.

Prin stimularea sau opresiunea sistemului de rădăcini de zmeură, grădinarii împiedică creșterea plantărilor de zmeură, care încep să joace rolul unei buruieni. Și acest lucru duce la o scădere a calității boabelor, o deteriorare a aspectului lor.

Ce poate deteriora rădăcinile de zmeură, cum să o remediați

Ce poate deteriora rădăcinile de zmeură, cum să o remediați

Foarte des, deteriorările și bolile sistemului radicular al tufișului de boabe duc la subdezvoltarea plantei:

 • Bacteriile provoacă creșteri asemănătoare tuberculilor pe rădăcini. Din influența lor, frunzele încep să se îngălbenească, fructele se ofilesc. Acest lucru poate fi evitat examinând cu atenție răsadurile înainte de plantare. Creșterile sunt îndepărtate, iar zonele afectate sunt tratate cu o soluție de sulfat de cupru.
 • Ciupercile pot ataca, de asemenea, rădăcinile unei plante, provocând moartea acesteia. Puteți salva tufișurile dezgropându-le, clătind rădăcinile și plantându-le într-o locație nouă. Și prevenirea bolilor fungice este considerată pulverizarea plantelor cu lichid Bordeaux.

Sistemul rădăcină zmeura trebuie acordată o atenție deosebită, atunci arbustul va aduce randamente stabile de fructe de padure aromate delicioase.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Arbuști | Zmeura
Avatar utilizator Sweet

Nu dezgrop rădăcinile vechi. După iarnă, rup lăstarii uscați și îi las pe cei tineri. În timp ce tufișurile nu au crescut încă, am înlăturat zmeura pentru a da aer rădăcinilor, îndepărtăm buruienile într-una. Nu a trebuit să mă ocup de ciuperca sistemului radicular, deoarece soiul meu este obișnuit, cel mai simplu.

Avatar Goshia

Zmeura noastră crește pe site în același mod ca toți ceilalți grădinari, dar înlăturăm periodic lăstari noi. Prin urmare, marginile copacului de zmeură se schimbă cu greu.