Pin de munte Golden Glow - descriere și caracteristici ale cultivării

Coniferele și arbuștii decorativi au multe avantaje în proiectarea peisajului. Sunt frumoase pe tot parcursul anului, curăță bine aerul din jur și îl umple cu phytoncides. Vara, arată frumos împreună cu trandafiri, canne și alte plante cu flori mari.

Iarna, pinul nu expune ramurile, la fel ca plantele de foioase, de aceea rămâne un decor al grădinii de flori. Pinii nu necesită multă atenție, astfel încât pot fi cultivate în diferite zone climatice.

Pinul de munte Golden Glow aparține formelor pitice ale arbuștilor de conifere. Are o coroană largă luxuriantă, ca o pernă. Este ușor să distingi un pin într-un pat de flori iarna. În această perioadă, acele sale capătă o culoare galbenă.

Conţinut:

Descrierea pinului Golden Glow

Descrierea pinului Golden Glow

Pine Golden Glow atinge o înălțime de 1,3-1,5 m. Forma coroanei la o vârstă fragedă este sferică și, de-a lungul anilor, capătă o formă asemănătoare unei perne, astfel încât lățimea crește. La arbuștii adulți atinge 1,8 m. Coroana are adesea o formă asimetrică. Fotografiile sunt scurte, îndreptate în sus.

Sistemul de rădăcini de pin de munte este foarte ramificat, deși rădăcina principală merge mai adânc de un metru. Acest lucru permite tufișului să reziste la rafale puternice de vânt. Ace sunt subțiri, strălucitoare, verde strălucitor. În lungime, ajung la 6 cm. Ace cresc în 2 bucăți, ușor ondulate împreună. Fiecare dintre ei trăiește 3-5 ani. Culoarea se schimbă odată cu anotimpurile.

Primăvara și vara, este verde strălucitor, la mijlocul toamnei devine galben.

La vârsta de 6 ani, conurile apar pe pin. Lungimea fiecăruia este de 3-6 cm, culoarea este maro deschis, forma este conică. Soiul de pin de munte Golden Glow se distinge prin rezistența ridicată la iarnă (zona 3). Poate rezista la temperaturi de până la 40 ° C și crește bine în zonele iluminate de soare. Pinul suportă bine stratul de zăpadă ridicat. Ramurile sale nu se desprind de zăpadă.

Reproducerea pinului de munte

Reproducerea pinului de munte

Pinul Golden Glow se propagă prin semințe. Nu are sens să folosiți butași pentru propagare, nu prind rădăcini. Unele specii pot fi propagate prin altoire. Răsadurile de 4 ani sunt folosite pentru stoc. Această metodă ajută la transferul complet al proprietăților arborelui-mamă către plantă.

Caracteristicile reproducerii folosind semințe:

 • Semințele de pin se coc în anul următor după polenizare. Sunt colectate, trimise la stratificare... Durează o lună, dar poți face fără această etapă.
 • Semănați primăvara în teren deschis sau cutii. Când creșteți în cutii, numărul răsadurilor va fi mai mare. Solul este pregătit în vrac și ușor. Se prăjește la cuptor pentru dezinfectare.
 • Semințele sunt tratate cu Fundazol sau Fitosporin, îmbibându-se în soluție conform instrucțiunilor.
 • Semănați la o adâncime de 2-3 cm, distanța dintre semințe este de 5 cm.
 • Presărați deasupra cu turbă, care va proteja împotriva bolilor fungice. Puteți pur și simplu să turnați semințele într-o cutie și să le amestecați în sol.
 • Cutii sau o zonă cu semințe semănate sunt acoperite cu sticlă sau folie.
 • Răsadurile vor apărea peste o lună. Periodic, acestea sunt ventilate, udate, evitând umezirea solului.
 • Sunt transferați la un loc permanent după 1-2 ani.

Video util despre plantarea pinului de munte:

Puteți încerca să crească pin de munte dintr-o butaș, dar se înrădăcinează foarte rău:

 • Lăstarii anuali de până la 10 cm lungime cu toc de coajă sunt tăiați la sfârșitul lunii aprilie.
 • Butașii sunt păstrați într-o soluție de formare a rădăcinilor timp de trei zile. În acest timp, solul și vasele sunt pregătite.
 • Un strat de drenaj este plasat pe partea de jos a cutiei. Pământul făcut din turbă, nisip și pământ este turnat deasupra.
 • Butașii sunt instalați într-o cutie cu o adâncime de 4 cm. Distanța dintre butași este lăsată la 10 m.
 • Cultivat în sere cu încălzire pe fund. Poate fi creat plasând oala într-o cutie umplută cu gunoi de grajd sau frunze uscate.

Puteți cultiva butași în aer liber. Pentru aceasta, partea inferioară este tratată cu Epin sau Zircon. Un strat de pietriș și lut expandat este așezat în partea de jos. Straturi de compost, pământ și nisip sunt așezate deasupra.

Pregătirea amplasamentului și selecția răsadurilor

Pregătirea amplasamentului și selecția răsadurilor

Golden Glow Pine crește bine pe soluri de orice compoziție. Poate fi sol negru, lut nisipos, zone stâncoase. Crește chiar și pe soluri argiloase umede și acide. Pinului nu îi plac solurile sărate compactate. Fac tufișurile mai puțin rezistente la boli, sunt mai des vizitați de dăunători și boli. În astfel de zone, turbă și nisip sunt introduse în sol înainte de plantare. Cele mai frumoase tufișuri se obțin pe soluri nisipoase și argiloase nisipoase, ușor acide. Dacă există mult nisip în sol, este mai bine să adăugați argilă. Va păstra mai bine umiditatea.

Pinul de munte Golden Glow crește bine pe soluri constând din pământ și nisip cu adăugare de argilă.

Locul de plantare a pinilor trebuie să fie însorit. Nu crește la umbră, deși poate tolera umbra deschisă. Când cumpără un răsad, îl examinează cu atenție. Ace nu trebuie să fie galbene sau uscate. Mai bine să cumpărați un tufiș într-o oală. Este mai ușor de transportat și transferat.

Dar planta trebuie să crească în acest recipient și să nu fie transplantată în el înainte de a fi vândută. Puteți afla despre acest lucru uitându-vă la oala de afară. Rădăcinile ar trebui să fie vizibile din gaura de drenaj. Răsadul nu trebuie să aibă mai mult de 5 ani.

Dacă este plantat un pin cu un sistem rădăcină deschis, trebuie să-l examinați cu atenție. Nu trebuie să existe putregai sau deteriorări mecanice pe rădăcini. Pentru a avea șansa de a cumpăra o plantă sănătoasă, este mai bine să o achiziționați în creșe speciale sau centre de grădină.

Plantarea pinului de munte

Plantarea pinului de munte

Arbuști tineri cu un sistem rădăcină închis pot fi plantați în orice moment al sezonului de creștere. Plantele cu rădăcini deschise sunt plantate primăvara sau începutul lunii septembrie. Pinul trebuie să aibă timp să se obișnuiască cu apariția frigului și înghețului de iarnă.

Reguli de aterizare:

 • Tufișurile sunt plantate astfel încât la vârsta adultă să nu interfereze unele cu altele. Distanța minimă dintre ele este de 1,5 m, cea optimă pentru crearea de compoziții frumoase este de 4 m.
 • Gropile sunt pregătite în avans, cu câteva luni înainte de plantare. Se ia în considerare faptul că lungimea rădăcinii este mare, o gaură pentru aceasta este săpată adânc, până la 1 m. Este instalată astfel încât gulerul rădăcinii să fie pe suprafața stratului de sol.
 • Dacă pinul este vândut într-o oală, ei sapă o gaură cu 10 cm mai lată decât o bucată de pământ. Un strat de drenaj de până la 20 cm grosime este așezat în partea de jos a gropii. Pietrișul, cărămida spartă, argila expandată sunt utilizate ca material de drenaj. Drenajul va proteja sistemul rădăcinii pinului de degradare.
 • Se adaugă humus la sol, se adaugă nitroamofoska, humus sau 50 g de îngrășământ azotat. Se amestecă bine. Ei umple gaura cu compoziția pregătită, compactând-o astfel încât să nu existe goluri goale între rădăcini.
 • Udați tufișurile, adăugând câte 1 găleată de apă sub fiecare. Solul este mulcit cu iarbă tăiată, ace cu grosimea de 5-10 cm. Cu cât stratul de mulci este mai gros, cu atât va păstra mai bine umezeala în sistemul radicular.

Transplantul de pin de munte se efectuează iarna, cu un pământ înghețat, în interiorul căruia se află sistemul radicular.

Îngrijirea lui Bush

Îngrijirea pinului de munte

Pinul de munte Golden Glow nu necesită îngrijire specială:

 • Tolerează bine seceta, deci nu este nevoie să udăm planta care a prins rădăcini. Prima lună este udată o dată pe săptămână, aducând 2 găleți de apă sub tufiș.
 • Primele săptămâni după plantare, planta este acoperită de lumina soarelui fierbinte. Pentru a face acest lucru, utilizați ramuri de molid, materiale nețesute sau instalați o foaie de carton în fața tufișului.
 • Dacă solul de pe amplasament este dens, slăbiți-l în caz de compactare. În același timp, se asigură că sistemul rădăcină nu este deteriorat.
 • Plantele tinere pot fi deteriorate de îngheț, acele lor suferă de arsuri solare de primăvară. Pentru a proteja plantele, acoperiți-le cu ramuri de molid sau materiale nețesute. La începutul lunii aprilie, adăpostul este eliminat. Când planta devine adultă, nu trebuie acoperită.
 • Pinul de munte crește încet, până la 10 cm pe an. De obicei are deja o formă frumoasă și nu necesită formarea coroanei. Dar uneori se întâmplă ca acesta să fie deteriorat ca urmare a deteriorării mecanice. În acest caz, zonele deteriorate sunt îndepărtate și începe formarea coroanei.
 • Golden Glow tolerează bine tăierea. Prin urmare, în primăvară, vârfurile lăstarilor sunt scurtate cu o treime din lungime. Acest lucru face ca tufa să devină luxuriantă și pufoasă. Același rezultat poate fi obținut prin ciupirea lăstarilor tineri cu o treime din lungimea lor.
 • Puteți fertiliza pinul în primii 2 ani cu nitroammofos (50 g) și îngrășăminte minerale complexe (Kemira break, 40 g sub tufiș). Îngrășămintele se aplică până la jumătatea lunii august. Dacă sunt hrăniți mai târziu, lăstarii tineri nu vor avea timp să se coacă și vor muri de îngheț iarna. În al treilea an, nu mai este necesară fertilizarea pinului de munte. În acest timp, sub tufiș se formează un strat gros de ace, care, sub influența umezelii și a temperaturii ridicate, se reîncălzește. Planta absoarbe nutrienții care sunt eliberați din așternut.

Pinul de munte Golden Glow nu este deteriorat de dăunători. Dar poate suferi de boli fungice. Pentru a preveni infecția, plantele sunt tratate cu preparate care conțin cupru primăvara. Pinul este tratat cu aceleași mijloace în caz de deteriorare prin făinare sau alte boli fungice. Prelucrarea se efectuează la fiecare două săptămâni.

Mai multe informații despre cultivarea pinului de munte pot fi găsite în videoclip:

Utilizarea pinului de munte

Pinul de munte Golden Glow este utilizat în proiectarea peisajului. Este plantat în grădini stâncoase, stânci, arată bine în plantații de grup și ca tenie.

Pinul poate întări pante și este folosit pentru a crea garduri vii. Pinul este combinat cu molid, pin balcanic, zada, mesteacan.

Categorie:Arbuști | Pin
Avatarul Lerei

Da, pinul este o plantă excelentă pentru sit. Puteți decora peisajul și puteți obține o mulțime de beneficii de la plantă. De exemplu, am aflat recent că pinul este un bun stimulent al sistemului imunitar. Va trebui să plantați un pin lângă foișor))) Vă mulțumim pentru articol!

Lera1 avatar

Este foarte frumos când există un astfel de pin în grădină, cred că semințele sale pot fi comandate în magazinul online și primite prin poștă. Judecând după descriere, este ușor să ai grijă de ea, oricine o poate descurca.