Zmeură apetisantă în fotografie. Ce notă să alegi

Zmeura este o cultură populară de fructe de pădure printre grădinari. Are calități precum utilitatea, inclusiv în ceea ce privește prezența proprietăților medicinale, gustul minunat, frumusețea. Zmeura din fotografie vă cere literalmente o gură și vă face să doriți să sărbătoriți cu ea proaspătă cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, varietatea existentă a soiurilor sale poate fi confuză pe care să o alegeți. Pentru ca alegerea să fie corectă, merită să știm despre unele dintre nuanțe.

Dintre soiurile de zmeură, se disting cele obișnuite și remontante. Primele dintre ele diferă în funcție de perioada de coacere, cele de-a doua sunt capabile să fructifice, indiferent dacă sunt iernate sau lăstari tineri. Cultivarea zmeurii remontante se justifică pentru obținerea unei recolte târzii, al cărei timp de recoltare se încadrează la sfârșitul verii - începutul toamnei.

Recolta de vară va fi asigurată de zmeură din soiuri obișnuite și, dacă selectați în același timp soiuri caracterizate prin perioade diferite de coacere (de la cea mai timpurie până la cea mai recentă), atunci fructele de pădure proaspete vor fi prezente mult timp pe masa dvs. În plus, soiurile de zmeură nu au proprietatea de a fi polenizate și, prin urmare, nu există obstacole în plantarea mai multor dintre ele în același timp într-o zonă.

O zmeură obișnuită dintr-o varietate cu boabe nu mari, dar caracterizată printr-o bună rezistență la iarnă, va necesita îngrijire minimă în prezența unei recolte bune. Aceasta este o opțiune pentru persoanele care nu au un surplus de timp liber.

De asemenea, nu ar trebui să vă lăsați prea duși cu soiurile cu fructe mari, doar pentru că zmeura obișnuită este superioară gustului lor. Dacă puneți gustul în prim plan, atunci are sens să aruncați o privire mai atentă asupra soiurilor de desert.

Soiul trebuie să fie potrivit climatului în care urmează să fie cultivat. Aceasta este una dintre premisele pentru o recoltă bună. Într-adevăr, deși zmeura nu poate fi numită capricioasă, multe dintre soiurile lor nu pot suporta iernarea fără adăpost adecvat.

Zmeura din fotografie este atât de diferită și, în același timp, atât de apetisantă, cât și de soiurile selectate corect vă vor ajuta să vă bucurați pe deplin de gustul ei și să obțineți o recoltă bogată.
Categorie:Grădină | Zmeură

În ultimii trei ani am crescut doar zmeură remontantă. Singurul minus este că începe să rodească târziu, așa că în toamnă o fac sub arcade și material de acoperire pentru a prelungi perioada de rodire. După înghețuri severe, fac tăiere.

Avem o creștere comună a zmeurii, începând să rodească devreme și la sfârșitul verii a dispărut. Îl îngrijim foarte atent: îl tăiem, îl legăm și-l turnăm cu rumeguș etc.

Avatarul lui Alla

Zmeura este cea mai delicioasă boabe pentru mine. Preferăm zmeura remontantă, avem asta și crește. Pentru mine, singurul său dezavantaj este că nu este atât de aromat ca de obicei. Adevărul poate fi că varietatea noastră este atât de simplă.

Inga avatar

Nu sunt de acord ca soiurile de zmeură cu fructe mari să nu fie plantate. Pe site-ul meu cultiv un soi de zmeură foarte mare „Cap of Monomakh”. Este dulce și delicios. Dar există un dezavantaj - dacă coacerea intră în ploi abundente, atunci aciditatea va fi simțită în gust. Și astfel zmeura este doar superbă.

Cresc zmeură de desert de dimensiuni medii.Gustul este divin, se topește în gură, copiii adoră! Am făcut tăierile anul acesta, apoi aproape am plâns, tocmai am aruncat jumătate din ramuri, toate erau uscate ((Poate că a fost înghețat, am avut înghețuri severe. Dar mă bucur că restul este în viață și în bătaie) , înseamnă că va fi recoltă)