Copita din fotografie. Nuanțele creșterii sale ca cultură

O astfel de acoperire a solului perenă și, în plus, o plantă veșnic verde, ca un clefthoof, poate fi văzută în grădini extrem de rar. În Rusia, din 60 de specii de clefthoof existente în lume, doar 3 specii pot fi găsite, și anume:

  • Copita lui Siebold (Extremul Orient);
  • intermediar (Caucaz);
  • European (partea europeană rusă, Siberia de Vest).
Gheara din fotografie se caracterizează prin rizomi ramificați, frunze reniforme sau în formă de inimă situate pe pețioluri lungi și cel mai adesea flori unice, axilare, puțin vizibile. Clefthoof european se caracterizează printr-o creștere foarte lentă. Acesta este probabil motivul pentru care nu s-a răspândit, în ciuda tuturor atractivității sale. La urma urmei, cu lăstarii săi ramificați cu frunze mari, este specific creării unei acoperiri a solului.

Dacă dintr-o dată aveți o șansă norocoasă de a găsi la vânzare un clefthoof european, îl puteți achiziționa fără ezitare, deoarece prinde rădăcini perfect în grădini și își începe creșterea lentă acolo.

Ca cultură, cel mai bine este cultivat în nuanță parțială, deși tolerează perfect o nuanță destul de densă. Această pasăre copite nu este pretențioasă în privința solului. Cu toate acestea, solurile nutritive și solurile libere îmbogățite cu humus cu frunze contribuie la creșterea mai rapidă a acestuia. Creșterea cortinei se efectuează datorită rizomului târâtor, iar înrădăcinarea lăstarilor acestuia are loc în noduri.

Dacă planta se înrădăcinează cu succes, atunci în luna mai se poate aștepta ca aceasta să înflorească cu flori de dimensiuni medii care se încadrează în axila frunzelor, lucru demonstrat de clefthoof-ul din fotografie. După ce i-a oferit condiții în grădină, apropiate de cele ale unei păduri, se poate conta pe crearea unui strat de sol stabil și decorativ care nu necesită practic nicio întreținere.

Înmulțirea Clefthoof se efectuează fie la sfârșitul verii prin separarea lăstarilor înrădăcinați, fie prin butași în iunie. Dar plantele tinere se dezvoltă extrem de lent.
Categorie:Grădină | Clefthoof