Imagini delicioase de cireșe: în ce fel sunt diferite de cireșe?

Ce crezi, uitându-te la ce poze, te vei gândi imediat la vară? Așa este, acestea sunt imaginile cu fructe și fructe de pădure. Mai ales fotografii cu căpșuni coapte, imagini cu cireșe, roșu închis lucios și abundență de pădure - zmeură, mur, căpșuni, afine. sunt cele mai gustoase, cele mai dulci, cele mai estivale. Și dacă spun despre căpșuni aproape la fiecare pas, iar o pădure cu fructe de padure este situată chiar în afara orașului, atunci cireșele sunt întotdeauna ceva importat.

Cireșele nu sunt vișine pentru tine

Ei bine, da, în centrul Rusiei crește o cireșă aromatică uimitor de gustoasă, asemănătoare cu cireșa dulce. Dar o cireșă nu este o cireșă, deși pare, este o cu totul altă boabă, sau mai bine zis, un fruct de piatră. Fără a aprofunda diferențele externe și fără a gusta nici una, nici cealaltă boabe, este puțin probabil ca o persoană care nu știe botanică să facă distincția între imaginile de cireșe și cireșe. Dar ei sunt. Aceste fructe de boabe diferă oarecum ca aspect unul de celălalt. Cireșele sunt adesea mai mici decât cireșele dulci. Deși există și soiuri destul de mari de cireșe. Apoi, cireșul în sine este mai rotunjit, iar cireșul este oarecum „aplatizat”. Restul diferențelor dintre aceste fructe se referă la botanica, creșterea și gustul lor. Deci, atât cireșele, cât și cireșele dulci sunt copaci, deși există și cireșe de arbust, de exemplu, cireșe de pâslă. Frunzele de cireș sunt de dimensiuni medii, au o aromă specială delicată, care este folosită la gătit, în special la conservare. Frunzele cireșului sunt mari, ascuțite. Aceste rude au un gust la fel de diferit. Cireșele sunt mai aromate, gustul lor dulce este diluat cu o ușoară aciditate, ceea ce le face surprinzător de plăcute. Toate felurile de mâncare care conțin cireșe, precum și gemurile de compot, sunt aromate, plăcute, gustoase. Cireșul, pe de altă parte, nu are caracteristici gustative - doar pulpă dulce, fără niciun fior special. Prin urmare, merită să îl consumați proaspăt, savurând vitaminele de vară. Blankurile dintr-o cireșă dulce nu vor avea un gust bun. Este cel mai bine folosit ca adaos la alte fructe de pădure și fructe în conserve. Și există, de asemenea, o mare diferență între cireșe și cireșe în culoarea boabelor. Cireșele dulci pot fi de culoare galben strălucitor până la roșu aprins. Pe de altă parte, cireșul are cel mai adesea o culoare roșu închis - cireș.

Fussy iubitor de căldură

În comparație cu cireșele, care sunt răspândite în toată țara noastră, cireșele dulci sunt sudice. Ea nu tolerează înghețul. Deși crescătorii lucrează constant la reproducerea soiurilor de cireșe dulci rezistente la iarnă. Și există deja astfel de soiuri. Așadar, acum cireșele pot fi cultivate în zone climatice mai reci decât Crimeea, de exemplu. Dar dacă decizia de a planta cireșe în zona de grădină este încă luată și se alege un soi adecvat zonat, atunci locul ar trebui să fie suficient de cald devreme - însorit și ferit de vânturile reci. În plus, cireșele adoră soarele, iar partea de sud a clădirii, apropo, în acest caz, se dovedește a fi vânt, sau o pantă ușoară ar fi ideală pentru plantarea acestui copac. Cireșele dulci sunt solicitante pe sol. Nu va prinde rădăcini și nu se va dezvolta suficient de bine pe soluri grele, argiloase, înundate de apă. Are nevoie de un pământ hrănitor, ușor, aerisit. Cireșul dulce iubește și apa, dar nu în picioare. Prin urmare, arborele va trebui udat în mod regulat, asigurându-vă că locul de plantare este bine drenat înainte de plantare. La plantarea răsadurilor de cireșe, trebuie respectate mai multe condiții.

Este necesar, este posibil și este imposibil

  • cireșele sunt plantate la începutul primăverii, chiar înainte ca mugurii să se trezească
  • o gropă pentru plantare este pregătită în toamnă, introducând humus în ea.Primăvara completează prepararea adăugând puțin (!) Îngrășământ și nisip în groapa de plantare. Cireșul nu are nevoie de o cantitate uriașă de îngrășământ, altfel va porni în mod activ lăstari laterali care nu vor avea timp să devină mai puternici și vor îngheța pur și simplu la primul îngheț, luând puterea copacului
  • atunci când plantați un puieți de cireș, în niciun caz nu ar trebui să îngropați gulerul rădăcinii - copacul va muri pur și simplu de o astfel de lipsă de respect
  • nu puteți hrăni copacul pentru iarnă!
  • iarna, pe sol se pot aplica numai îngrășăminte cu fosfați, ceea ce îl va ajuta să se pregătească pentru o iarnă ne iubită
  • distanța dintre mai multe cireșe trebuie să fie de cel puțin 3 metri
  • este absolut imposibil să tai ramurile de cireș după ce mugurii s-au umflat!
  • pentru iarnă, trunchiul cireșului trebuie protejat de rozătoare și îngheț. Pentru a face acest lucru, utilizați văruirea de toamnă a trunchiului și legarea cu ramuri de molid.

Atenție - Păsări!

Dar nu numai noi, oamenii, iubim cireșele dulci. Amintiți-vă al doilea nume de cireș dulce - cireș de pasăre - totul devine clar. Cele mai importante dulciuri de cireșe dulci sunt păsările. Prin urmare, pentru fiecare grădinar, problema nu este doar cum să obțineți o cultură de cireșe dulci, ci și cum să o păstrați. Ceea ce oamenii nu au inventat pentru a alunga dinte dulce cu pene de cireșe suculente, dar în zadar. Păsările nu se tem de sperietori, steaguri colorate și pisici de jucărie atârnate lângă copaci. Astăzi, cel mai bun mod de a păstra cultura de cireșe este să întindeți o plasă subțire, dar puternică, peste copaci. Nicio altă soluție nu a fost încă inventată.

Mult noroc!

Categorie:Grădină | Cireșe
Avatar utilizator Wika

Ador ciresele! Nu pot exprima în cuvinte cât de rău îmi pare că nu crește cu noi. Trebuie să vă mulțumiți cu o boabă cumpărată și, din păcate, nu o puteți compara cu cireșul care este smuls din ramurile din grădina dvs.

Poza utilizatorului Anna

Ei bine, da, sunt de acord. Din anumite motive, tot ce este cultivat pe un teren privat este mult mai gustos decât este cumpărat de la un mare producător.

Avatar utilizator yana21

Da, iubesc cireșele foarte mult și nu mai puțin cireșele. Mi se pare că toată lumea le poate distinge ... Cireșele sunt în mare parte mici, cireșe - mai mult. Iar gustul este complet diferit!

Avatar AnnaAlimova

Cireșul crește în curtea mea. Arborele este nepretențios, dar iubește cu adevărat un loc cald și apă. Multe ramuri se usucă în timpul iernii și, în general, rodesc timp de 12 ani. Întreaga familie este foarte pasionată de cireșe dulci, închidem compotul parfumat pentru iarnă.

Avatar utilizator Lima

Într-adevăr, semifabricatele dintr-o cireșă dulce se dovedesc a avea un gust slab, dar amestecul de compoturi de căpșuni și cireșe este foarte gustos. Aceasta este ceea ce păstrez. Este mai sănătos decât sucurile cumpărate.