Parul: îngrijirea sistemului radicular

Pomii fructiferi aduc multe beneficii și bucurie. Cireș, măr, par - îngrijirea acestor copaci este practic aceeași dacă pomii sunt crescuți într-o anumită regiune climatică.

Bineînțeles, există încă unele diferențe în îngrijirea anumitor tipuri de pomi fructiferi. De exemplu, o pară. Acest copac are un sistem radicular suficient de apropiat de suprafața pământului. Prin urmare, principala diferență în îngrijirea unei pere din același măr se reduce la slăbirea superficială a cercului trunchiului și la o pregătire mai semnificativă pentru perioada de iarnă.

Este necesar să slăbiți pământul din jurul parului de două ori pe an - primăvara și toamna. O astfel de săpătură a terenului se efectuează după cum urmează. În apropierea trunchiului, pământul este săpat la o adâncime de cel mult 12 centimetri. Restul cercului trunchiului, mai departe de copac în sine, poate fi săpat la o adâncime de 12-15 centimetri. Vara, solul este slăbit lângă peră. Faceți acest lucru după ploaie sau udare abundentă. Deci, pământul nu este doar saturat de umezeală, ci permite și rădăcinilor să primească o cantitate suficientă de oxigen. Buruienile ar trebui, de asemenea, eliminate în timpul slăbirii.

Pentru frigul de iarnă, trebuie să pregătiți parul suficient de atent. Deoarece sistemul rădăcină este situat aproape de sol, acesta trebuie să fie bine acoperit. Pentru a face acest lucru, zăpada căzută este aruncată în cercul portbagajului, călcând-o cu grijă. Trunchiul unui par este înfășurat în stuf uscat, apoi înfășurat în hârtie de gudron și legat strâns cu o frânghie. Astfel, copacul va fi protejat de vreme rece și de rozătoare.

Mult succes și recoltă bogată!

Categorie:Creştere | Pară