Plantarea rădăcinii de țelină

Țelina (diferitele sale tipuri) este răspândită astăzi în toată lumea. Și dacă în cele mai vechi timpuri era considerată o plantă pur medicinală, atunci în curând au fost apreciate și calitățile gustative ale acestei plante. Așadar, țelina a devenit un condiment pentru diverse feluri de mâncare, precum și o componentă completă a acestora. Omenirea a învățat să folosească toate părțile plantei: de la rădăcini până la vârfurile frunzelor. Telina rădăcină pentru mulți grădinari este cea mai bună soluție, deoarece face posibilă uciderea a două păsări cu o singură piatră. În același timp, specia de foioase are un rizom inutilizabil.

Este mai bine să semeni țelina devreme, în februarie acasă în recipiente pregătite. De asemenea, este bine să pre-înmuiați semințele în apă caldă. Plantarea de țelină de rădăcină pe teren deschis se realizează undeva de la jumătatea lunii mai, când frigul se îndepărtează deja decisiv.

Pentru formarea cu succes a culturilor de rădăcini, solul trebuie slăbit și umezit în mod regulat. Pansamentul de sus nu dăunează, țelina îi place foarte mult mulleinul diluat. Nu este necesar să se pună deoparte un pat separat pentru această cultură. O puteți combina cu roșii, dovlecei, dovlecei. Acest lucru va aduce beneficii ambilor vecini.

Țelina este una dintre cele mai lungi-ficat din grădină. În toamnă, începe să crească activ. Nu o puteți dezgropa atât timp cât vremea o permite. De obicei, acest lucru se face chiar de la începutul toamnei, după cum este necesar, iar până la sfârșitul lunii octombrie paturile sunt deja goale.

Culturile mari de rădăcini cântăresc jumătate de kilogram și chiar mai mult. Fac o salată picantă îmbrăcată cu maioneză - un depozit de vitamine, micro și macro elemente. Este necesar să mâncați cu atenție această plantă pentru femeile însărcinate și persoanele cu aciditate ridicată, ulcere gastrice, vene varicoase și tromboflebită.
 

Avatarul Ella

Nu știam că este necesar să plantăm răsaduri pe teren deschis, nu a fost posibil să cultivăm semințe cu semințe, o voi lua în considerare. Pe lângă mullein, ce poți hrăni? Piureul de țelină fiert poate fi dat și bebelușilor sub formă de piure de cartofi de la 6 luni.

Avatar utilizator Tigranyan

Am plantat deja rădăcină de țelină pentru răsaduri. Plantăm aproximativ un pat în fiecare an pentru pregătirea salatelor pentru iarnă. Nu facem goluri, deși anul acesta probabil vom încerca.

Avatarul utilizatorului Olga Mironovna Sveridova

Plantez multă țelină de rădăcină, pentru că este foarte utilă. Prepar salate și sucuri și băuturi multivitamine, ceaiuri și infuzii cu el în sezon. Îl îngheț pentru iarnă. Deși un prieten taie mărunt și îl amestecă cu sare.

Avatar utilizator Tigranyan

Draga Olga Mironovna Sveridova! De asemenea, tăiem mărunt rădăcina de țelină în cuburi și amestecăm cu sare, punem într-un borcan de sticlă pentru iarnă. De asemenea, vă puteți usca, dar nu uscați prea mult! Este important.

Îmi place foarte mult țelina, mai ales în salate și ca condiment pentru borș. De trei ani la rând încerc să cresc țelină de rădăcină în casa mea de la țară, dar pur și simplu nu funcționează. Am citit undeva că este necesar să-l semăn pentru răsaduri aproape în decembrie. Poate cineva să împărtășească secretul creșterii țelinei rădăcinoase?