Care ar trebui să fie terenul pentru castraveți

Castraveții sunt una dintre cele mai frecvente legume din paturile noastre. Pot fi consumate crude și sub această formă sunt incluse în multe feluri de mâncare, conservate, sărate, murate. Cultivarea castraveților nu este deloc dificilă și chiar și grădinarii fără experiență o pot face. Dar în cultivare, terenul pentru castraveți are o importanță deosebită, prin urmare, atunci când plantați această legumă, este foarte important să luați în considerare caracteristicile solului.

Cel mai bine este dacă este sol negru. Solul argilos nu este potrivit pentru cultivarea castraveților, la fel ca alte tipuri de sol greu. Dar terenul pentru castraveți cu amestecuri de nisip este destul de acceptabil, deoarece solul pentru cultivarea acestei culturi trebuie să fie permeabil la umiditate și ușor. Dar atât în ​​solul nisipos, cât și în solul negru trebuie să fie bine fertilizate toamna, pentru care cel mai bine este să folosiți gunoi de grajd sau sare de potasiu și superfosfat. Primăvara, solul poate fi fertilizat cu azotat de amoniu. numai îngrășămintele minerale nu sunt suficiente pentru castraveți, prin urmare, în primăvară, este încă recomandabil să adăugați humus la sol. Dacă nu este posibilă fertilizarea întregului teren pentru castraveți, atunci este necesar să adăugați îngrășământ cel puțin la găuri sau brazde. De asemenea, puteți adăuga niște cenușă.

Este necesar să plantați castraveți în sol bine umezit.
Terenul pentru castraveți trebuie săpat în toamnă și întărit în primăvară. Dacă pământul este prea umflat, atunci îl puteți dezgropa din nou în primăvară.

Nu uitați de hrănirea castraveților după germinare, deoarece este un punct important în cultivarea acestei culturi. De asemenea, ar trebui să slăbiți solul, deoarece, amintiți-vă, solul ar trebui să fie ușor.
 

Categorie:Pamantul | Castraveți
Avatar utilizator slonpvo

Timp bun.

Am la dispoziție o casă privată, cresc legume. Nu doar pentru magazin, ci doar pentru familie. În ceea ce privește castraveții, am observat că se simt mult mai „distractiv” pe plase. (se poate achiziționa la puncte de vânzare specializate) Celulă 15 x 15 cm.

 

Avatar utilizator Vladislav111

În primăvară, fertilizez întotdeauna pământul pentru plantarea castraveților cu o parte din humus și o parte din cenușă. Înainte de asta am încercat să experimentez, fertilizat separat cu humus și separat cu cenușă, rezultatul este mult mai rău.