Beneficiile fasolei verzi și caracteristicile de cultivare

Fasole verde este o plantă unică care este utilizată pe scară largă în gătit. Această cultură particulară este foarte benefică pentru sănătatea umană. este ușor să crești.

Conţinut

Descrierea boabelor verzi

Descrierea boabelor verzi

Fasole verde face parte din categoria plantelor de tufiș cățărătoare care au fost cultivate inițial în America de Sud și Centrală. Este diferit de cel obișnuit fasole faptul că utilizarea sa în alimente se realizează împreună cu păstăile. Anterior, fasolea verde se vindea congelată în supermarketuri. Acum poate fi cultivat cu ușurință în latitudinile noastre.

Fasolea verde se caracterizează printr-un gust și o aromă foarte plăcute, prin urmare sunt foarte apreciate la gătit.

Planta este foarte ușor de îngrijit, ceea ce permite chiar și celui mai leneș și neexperimentat grădinar să o cultive. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să respectați anumite reguli agrotehnice.

Compoziție și proprietăți utile

Compoziție și proprietăți utile

Din fasole se pregătesc supe, salate, tocănițe, preparate din carne și pește. Fasolea va fi foarte utilă când le gătiți la un cazan dublu. De asemenea, această cultură este supusă fierberii și prăjirii.

Această plantă include:

 • Fosfor
 • Potasiu
 • Calciu
 • Zinc
 • Magneziu
 • Acid folic

De asemenea, fasolea de sparanghel este bogată în vitaminele C, A, E, B. Compoziția acestei plante include fibre și proteine, care se absorb ușor, ceea ce vă permite să o consumați în timpul dietei. Când mâncați fasole, se realizează normalizarea metabolismului glucidic, ceea ce vă permite să slăbiți cât mai eficient posibil cu ajutorul acestui produs. Datorită prezenței grăsimilor, carbohidraților și fibrelor în acest produs, sănătatea umană este menținută.

Când o plantă este cultivată, nu sunt absorbite substanțe toxice din mediu, ceea ce asigură un nivel ridicat de siguranță în timpul utilizării sale.

Fasole verde este recomandat să mănânce persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat. Acest lucru se datorează faptului că fasolea verde este compusă din substanța insulinică arginină, care este utilizată pentru scăderea zahărului din sânge la om.

Beneficiile boabelor verzi sunt uriașe. Dacă pacientul are leucemie sau anemie, atunci este imperativ pentru el să mănânce fasole verde. Cu utilizarea regulată a produsului, formarea colesterolului în sângele uman devine imposibilă. Dacă pacientul are boli ale sistemului cardiovascular, atunci este recomandat să mănânce produsul. Fasolea verde este capabilă să stabilizeze funcționarea unor organe precum tractul gastro-intestinal, ficatul și rinichii.

Când produsul este consumat, excesul de sare este excretat din corpul uman.

Fasolea verde are un număr imens de proprietăți benefice, ceea ce le face un instrument indispensabil în tratamentul diferitelor boli. cu ajutorul acestuia, puteți ridica tonul general al corpului.

Reproducere

Reproducere

Această plantă poate fi propagată folosind sămânță... Această acțiune se efectuează direct în pământ în primăvară. Pentru ca boabele să germineze cât mai repede posibil, trebuie să așteptați până când stratul superior al solului se încălzește până la 18 grade.Înainte de a planta această plantă, semințele sunt înmuiate. În acest scop, puteți utiliza o soluție slabă de permanganat de potasiu.

În condiții climatice caritabile, semințele sunt plantate direct în pământ. Dacă vremea este răcoroasă, este mai bine să acoperiți semințele cu folie de plastic. Semințele acestei plante trebuie plantate în pământ la o adâncime de cel puțin 3-5 centimetri. Dacă grădinarul plantează pre-germinat seminte, atunci trebuie să fie ușor acoperite cu sol.

Pentru plantarea semințelor, se preferă o locație însorită și restricționată la pescaj.

Înainte de a planta semințele acestei plante, cel mai bine este să aplicați îngrășământ pe sol. În acest scop, potasiul este cel mai frecvent utilizat. Plantarea semințelor de fasole verde este destul de simplă. Pentru ca planta să germineze complet, trebuie să ofere condițiile adecvate.

Îngrijire

Îngrijire

Pentru a asigura creșterea și dezvoltarea completă a plantei, aceasta trebuie să fie asigurată cu îngrijirea adecvată.

 1. Pentru aceasta, este necesar, în primul rând, să se mențină umiditatea optimă a solului. Dacă această cultură are o lipsă de umiditate, atunci aceasta va duce la o dezvoltare slabă a tulpinilor și la o deteriorare a fructificării plantei.
 2. Fasolea verde urăște buruieni... De aceea este necesar să se efectueze o slăbire în timp util a solului. De asemenea, această procedură va satura solul cu oxigen, ceea ce va asigura o dezvoltare de cea mai înaltă calitate. fasole verde.
 3. Când încep să se formeze muguri pe o anumită plantă, se face aplicarea îngrășăminte... În acest scop, canelurile sunt slăbite paralel cu rândurile de fasole verde. Distanța dintre ele și rânduri trebuie să fie de cel puțin 10 centimetri. Îngrășămintele sunt așezate în caneluri și acoperite cu pământ de sus.
 4. După ce au ajuns la răsadurile acestei plante de zece centimetri înălțime, acestea sunt înghețate. Această procedură este efectuată pentru a se întări sistemul rădăcină fasole verde și îmbunătățirea nutriției plantelor.
 5. După ce lăstarii acestei plante devin 2,5 metri înălțime, trebuie să ciupiți vârfurile. Acest lucru va duce la încetarea creșterii acestei plante, precum și la o bogată recolta.
 6. Pansament mineral trebuie aplicat de trei ori în timpul perioadei de creștere a fasolei verzi.

Cultivarea fasolei verzi se efectuează nu numai în scopul recoltării, ci și pentru decorarea sitului. Când plantați această plantă, este necesar să construiți o instalație specială. Pentru aceasta este necesar să folosiți spaliere. În procesul de creștere, lăstarii acestei plante se vor lipi de ele, ceea ce va face posibilă crearea unui gard viu din aceasta. Pentru construcție, nu ar trebui să utilizați o plasă de plasă. Acest lucru se datorează faptului că are goluri foarte mici, din care planta va fi dificil de extras după uscare.

Fasolea verde este o cultură versatilă, care conține o mulțime de substanțe nutritive.

Cultivarea unei culturi se caracterizează prin simplitate. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să efectuați plantarea corectă a plantei. Cu o îngrijire adecvată, cultivatorul poate deveni foarte bun recolta.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatarul lui Alla

Fasolea verde sau sparanghelul sunt lucruri foarte gustoase și sănătoase. Îl plantăm în grădina noastră, între porumb și acesta țese chiar deasupra lui, apoi este foarte convenabil să-l colectăm, nu este nevoie să-l dezmembrăm.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Fasolea este de obicei plantată de-a lungul gardului și este frumos țesută de-a lungul stâlpilor și firelor. Dar încerc să-l adun verde, pentru că, pe lângă mine, multe păsări care trăiesc lângă parteneriat adoră fasolea.

Avatarul Lesiei

După ce boabele mi-au umplut arcurile de fier, am trecut la cultivarea boabelor de tufiș. Este super productivă, din 15 tufe ne hrănim cu două familii și înghețăm și pentru iarnă. Și după aceasta, terenul rămâne fertilizat cu azot.O cultură extrem de sănătoasă și gustoasă.

Avatar utilizator Egorr

Plantez în mod regulat fasole verde și alte leguminoase în zona mea. Fac asta nu numai de dragul recoltării, castraveții și roșiile cresc bine în paturile corespunzătoare anul viitor.