Ryegrass perene

Pentru a crea un colț decorativ cu o peluză frumoasă și îngrijită va fi nevoie de multă energie, răbdare și timp. Nu orice proprietar de teren este capabil să facă față unei astfel de sarcini. La gazon exterior arăta grozav și, în același timp, nu era exigent în întreținere, trebuie să alegeți tipul potrivit de iarbă de gazon.

Conţinut:

Înainte de a continua cu însămânțarea gazonului, merită să decideți scopul său și ce funcție va îndeplini în viitor. Poate fi doar un element decorativ al unei zone comune de grădină, o zonă de recreere verde, un gazon natural sau un loc de joacă pentru jocuri active.

Ryegrass perene

Varietatea ierbii de gazon - raigra perena este potrivită pentru toate tipurile de gazon. Dezvoltă lăstari scurți cu frunziș verde strălucitor, care formează o acoperire densă de iarbă. Din semințele acestui soi unic, se obține o plantă joasă, uniformă, cu un aspect frumos și destul de prezentabil.

Îngrijirea perene a ryegrass

Ryegrass perenă din familia cerealelor, este, de asemenea, cunoscut sub numele de ryegrass engleză sau pășune. Este considerat un soi valoros, deoarece creează o creștere densă și păstrează un aspect viu până la sfârșitul toamnei. Standul de iarbă este păstrat în stare bună timp de 5-7 ani.

Ryegrass este o plantă uimitoare cu o vitalitate ridicată. Crește pe orice sol, cu excepția celor prea umede. Îngrijirea principală a plantei se reduce la udare în perioada uscată de vară-toamnă. Ryegrass nu tolerează deloc seceta, dar umiditatea excesivă afectează, de asemenea, negativ creșterea ierbii. Rădăcinile încep să putrezească și plantele mor.

Ryegrass se hrănește numai în timpul plantării. Nu necesită hrănire suplimentară, dar răspunde bine la hrănirea cu biocompost în timpul creșterii intensive.

Ryegrass perene

Prefera climatul ușor de iarbă, dar poate crește la temperaturi de 16-18 grade sub zero fără prezența zăpezii. În prezența unui strat impresionant de zăpadă, poate tolera fără durere temperaturi chiar mai scăzute.

Ryegrass perene pot fi adesea tăiate și cosite. Datorită sistemului puternic de formare a rădăcinilor, acesta se recuperează rapid, chiar și după o solicitare mecanică puternică.

Ryegrass este rezistent la mulți boli ierburi. Pe toată perioada de creștere, iarba se îmbolnăvește rar.

Temperaturile scăzute afectează negativ raia. Nu tolerează iernile fără zăpadă și este sensibil la înghețurile târzii de primăvară. În timpul înghețurilor severe, culturile sale pot îngheța cu 30%. Prin urmare, în primăvară, ei examinează cu atenție culturile și refac locurile goale prin însămânțare.

Cum se propagă raia

Înmulțit cu semințe de raia, însămânțându-le din mai și pe tot parcursul verii. Semănatul ierbii este rapid și ușor. Răsadurile, în funcție de impactul condițiilor externe și ale climei, apar deja în ziua 7-10. Ryegrass în primul an de viață formează un covor gros și frumos, care poate fi tuns cu ajutorul unei mașini de tuns iarba. După tuns, iarba crește repede și acoperă din nou zona cu un covor verde pufos.

Sunt disponibile spre vânzare semințe de amestecuri de iarbă cu ryegrass. Face ca fundalul verde să fie mai atractiv, ajută la menținerea gazonului în stare bună, în combinație cu ierburi mai frumoase, dar și mai exigente.

Completând cu succes raia sunt ierburi, cum ar fi albastru de luncă, pieptene și păiuș.

Ryegrass perene

Puteți recolta singuri semințe de raia. Pentru aceasta, o parte din culturi este lăsată neîmulțită, iar în iulie, când sunt coapte, se taie spiculețe și se extrag semințe.

În ce scop este cultivată raia

Ryegrass peren este o cultură cu randament ridicat și, prin urmare, este utilizată nu numai pentru crearea peluzelor decorative, decorarea zonelor de parc și amenajarea teritoriului locuri de joacă pentru sport, dar și pentru cultivare în agricultură.

Datorită valorii sale nutritive și formării de randamente stabile ridicate, raia este folosită ca cereală furajeră pentru pășuni. Este utilizat pe scară largă pentru hrănirea bovinelor, caprelor, ovinelor și cailor.

Ryegrass este una dintre componentele importante ale amestecurilor de iarbă, se potrivește bine cu trifoiul roșu și roz, lucerna, floarea cu coarne și alte cereale perene.

La începutul primăverii, în aprilie, iarba începe să crească activ, iar în luna mai este deja potrivită pentru pășunat. Ryegrass formează standuri de iarbă multietajate, ceea ce face posibilă furnizarea fermelor cu materii prime verzi.

În condiții favorabile, raia formează un gazon bun și poate crește într-un singur loc timp de câțiva ani. În ceea ce privește proprietățile sale nutritive, nu este inferior faimii timothy și pășunilor și, prin urmare, îmbunătățește perfect structura și fertilitatea solului.

Ryegrass peren este cea mai bună opțiune pentru obținerea de iarbă densă și decorarea curții din spate. Toată lumea poate crea un colț verde de „paradis” în grădina lor, prin însămânțarea ierbii perene de raigras. Dar trebuie să aveți răbdare, astfel încât dintr-un teren simplu să obțineți un „covor” elegant, moale, din iarbă ornamentală.

Categorie:Gazon | Ryegrass
Manager88 avatar

Înainte de a semăna raia, merită să fertilizați solul, săpați zona sau puteți semăna doar semințele pe un sol slab?

Van hees avatar

Vreau să fac un mini teren de fotbal în curtea mea cu o acoperire pentru gazon, îmi puteți spune dacă ryegrass este potrivit pentru asta?

Articol de actualitate pentru mine. Am de gând să semăn gazonul vara. Dar experiența proastă a prietenilor mei m-a speriat foarte mult ...