Udarea cartofilor: când, cum și cât?

Majoritatea locuitorilor de vară cultivă cartofi în cantități suficient de mari, astfel încât să existe suficient pentru recolta următoare. Dar nu toată lumea știe când și cum se udă cartofii și dacă sunt deloc necesare. Depinde cât de ploioasă este vara. Dacă plouă regulat, această cultură nu este de obicei udată. Dar în anii secetoși, udarea este necesară, dar nu la plantare.

În perioada de la plantare până la apariția răsadurilor, se formează un sistem radicular care pătrunde adânc în sol. Dacă această cultură este udată în acest moment, sistemul va rămâne slab și superficial, cu ajutorul său va fi dificil pentru tufiș să obțină umezeală din pământ, ceea ce va afecta cu siguranță recolta. Când apar lăstari, de asemenea, nu este recomandat să le umpleți cu apă până nu observați că frunzele au început să cadă. În acest caz, merită să udăm planta înainte de prima ploaie.

Dar, în perioada de înmugurire și înflorire, cartofii au nevoie de udare activă, altfel în toamnă veți colecta culturi de rădăcini de mărimea mazării. Dacă august s-a dovedit a fi uscat, atunci tufișurile ar trebui udate până în septembrie, astfel încât să nu se stingă prematur. Udarea cartofilor trebuie oprită cu aproximativ o săptămână înainte de recoltarea cartofilor. În total, în timpul sezonului, rata de apă pe tufă este de aproximativ 10-15 litri.

Dacă plantarea cartofilor în grădina dvs. nu ocupă prea mult spațiu, atunci este destul de posibil să faceți cu o udă. În câmpurile mari de cartofi, de obicei este instalat un sistem de irigare prin picurare. Este foarte posibil să o faceți singur dacă există un puț pe site folosind o pompă submersibilă.

Categorie:Udare | Cartof
Avatar utilizator yana21

Mulțumesc pentru informații, cu siguranță voi lua notă! Obișnuiam să cred că ploile nu dau udări speciale, dar acum înțeleg că m-am înșelat ...

Avatar utilizator Wika

Din câte îmi amintesc, nu am udat niciodată cartofi, chiar și cei care cresc în grădină. Dar acest lucru se datorează faptului că grădina noastră este situată într-o zonă mlăștinoasă, motiv pentru care aproape întotdeauna există umiditate în pământ în cantitate suficientă, dacă nu excesivă.

Avatar Goshia

Cartofii ar trebui să fie udați, dar nu la fel de regulat ca alte legume, ci de câteva ori pe sezon. Adevărat, nu este nevoie să udați, ci, literalmente, turnați cartofii astfel încât solul să fie îmbibat adânc.