Soiuri de struguri rezistente la îngheț

Soiurile de struguri rezistente la îngheț sunt preferate de majoritatea grădinarilor, deoarece necesită mai puțină atenție și timp pentru îngrijire, pot fi plantate lângă pereții caselor de țară, foișoarelor, gardurilor diverse și clădirilor.
Astăzi, există soiuri de struguri tehnice rezistente la îngheț din care puteți face șampanie și vin de casă, le puteți usca pentru stafide, puteți stoarce sucul și puteți mânca proaspete. Este adevărat, nu există multe astfel de soiuri:

  • Umărul nordic (în acest soi boabele sunt cele mai mari);
  • Marinovsky;
  • Mukuzani;
  • Saperavi de Nord;
  • Baruri;
  • Moscova durabilă.

Boabele acestor soiuri sunt de dimensiuni medii (3-4 grame), iar grupurile sunt mici (până la 300 de grame), se coc la începutul lunii septembrie și chiar mai târziu. Dar pentru stoarcerea sucului și prepararea vinului, dimensiunea fructelor de pădure și a ciorchinilor nu contează, dar un procent destul de mare în fructe este un argument important în favoarea acestor soiuri. În plus, procentul randamentului sucului este cu 50% mai mare decât cel al soiurilor de struguri de masă.

Caracteristici de îngrijire

Soiurile de struguri rezistente la îngheț sunt destul de fructuoase, dar dacă acest proces nu este intervenit, rezultatul poate să nu fie foarte bun - apare supraîncărcarea și epuizarea tufișurilor, ca urmare a calității recoltei scade, maturarea boabelor este întârziată, rezistența la îngheț scade și tufa, începând să doară, curând moare cu totul ... Prin urmare, recolta ar trebui raționată. Pentru a face acest lucru, puteți aplica bucșe de tăiere. Ar trebui să se efectueze la începutul primăverii: este necesar să inspectați bine vița de vie, să găsiți ochi morți și să pruneți. Acest proces poate fi efectuat în toamnă, caz în care tufele vor trebui scoase din suport și fixate la sol (sub acoperirea zăpezii, strugurii vor ierna mai bine).

Categorie:Grădină | Struguri