Soi de struguri Victor: avantaje și caracteristici ale cultivării

Strugurii au fost cultivate de mii de ani și există o multitudine de soiuri crescute atât de botanici profesioniști, cât și de grădinari amatori. Printre acestea din urmă se numără soiul de struguri Victor - un hibrid de masă, care a fost obținut prin încrucișarea soiurilor Talisman și Radiant Kishmish. Lucrarea de reproducere a fost efectuată de V. N. Krainov, iar soiul rezultat a fost numit după el. Datorită fructelor sale mari și a randamentului ridicat, soiul a devenit răspândit.

Conţinut:

Avantajele acestui soi

Avantajele acestui soi

Strugurii sunt crescuți de mii de ani și există o multitudine de soiuri crescute atât de botanici profesioniști, cât și de grădinari amatori. Printre acestea din urmă se numără soiul de struguri Victor - acesta este un hibrid de masă, care a fost obținut prin încrucișarea soiurilor Talisman și Radiant Kishmish. Lucrările de reproducere au fost efectuate de V. N. Krainov, iar soiul rezultat a fost numit după el.

Datorită fructelor sale mari și a randamentului ridicat, soiul a devenit răspândit.

Soiul Victor se referă la coacerea timpurie, durează doar 100-105 zile pentru ca fructele să se coacă complet. Este mai potrivit pentru regiunile calde, dar în același timp, grădinarii îl disting prin bine calități rezistente la îngheț... În mai multe regiuni, nici măcar nu trebuie închisă pentru iarnă, deoarece tolerează calm o scădere a temperaturii.

Acest soi hibrid are următoarele caracteristici:

 • Hibridul diferă de alte soiuri prin rata sa mare de creștere a lăstarilor, vița de vie crește rapid și se coace bine. În același timp, este important să se efectueze tăierea corectă la timp pentru fructificarea maximă.
 • Acest soi are fructe de pădure foarte mari, a căror lungime poate ajunge la 6 cm și greutatea - 14 g. Se disting printr-un gust armonios plăcut și pulpă cărnoasă. Ciorchinii arată foarte frumos, o prezentare bună le-a oferit o cerere mare.
 • Strugurii Victor sunt rezistenți la bolile fungice și la diverse dăunători; viespile nu afectează boabele.

Aceste calități și alte câteva au făcut din soi una dintre cele mai populare în diferite regiuni. Crescătorii amatori își continuă munca și acum au fost crescute și mai multe soiuri rezistente la îngheț, care sunt cultivate în regiunile Belgorod și Voronezh.

Caracteristicile soiurilor în creștere Victor

Caracteristicile soiurilor în creștere Victor

Cel mai perioadă importantă pentru viță de vie - primăvara, când planta se trezește din somn și începe curgerea activă a sevei. Viile sunt eliberate de adăpostul de iarnă la sfârșitul lunii aprilie după topirea zăpezii, în timp ce ciorchinii sunt așezați pe spalier. Ciorchinii de lăstari sunt dezlegați după îngheț, ramurile de fructe sunt plasate în partea inferioară a spalierului.

Victor este un soi rezistent la boli, cu toate acestea, dacă în ultimul an vița de vie a fost afectată de vreo boală, primăvara sunt tratați cu preparate speciale.

Trucuri de lichidare:

 • Răsadurile tinere sunt plantate în sol la mijlocul lunii aprilie și, din moment ce vița de vie crește rapid și energic, este important să se formeze tufișul corect.
 • Lăstarii în exces sunt tăiați de mai multe ori, acest lucru vă va permite să obțineți cel mai bun randament din restul viței de vie.
 • Îngrijirea de vară constă în ciupirea regulată a viței de vie, deoarece nu ar trebui să se ridice peste 1,7 metri.
 • La mijlocul verii, când ciorchinii încep să se coacă, trebuie să tăiați acele frunze care împiedică razele soarelui să ajungă la boabe.
 • Pansamentul de sus se efectuează de mai multe ori în prima jumătate a verii: pentru aceasta, mulleina este utilizată în cantitate de 2 kilograme pe găleată de apă, 50 de grame de cenușă de lemn și 30 de grame de superfosfat.
 • Toamna, după recoltare, se efectuează din nou pansamentul, deoarece planta a depus mult efort pentru a produce fructe.
 • Înainte de începerea sezonului rece, tufișurile sunt tăiate și îndoite la sol, după care sunt acoperite cu ramuri de molid sau alte materiale.

Câteva secrete ale unei recolte bune

Câteva secrete ale unei recolte bune

Cultivarea strugurilor este o artă întreagă care a fost perfecționată de-a lungul secolelor.

A primi recoltă mai bogată dintr-o viță de vie din soiul Victor, puteți folosi mai multe trucuri care au fost elaborate de mult timp de grădinari experimentați:

 • Un răsad bun pentru plantare ar trebui să aibă cel puțin 76 de frunze. În același timp, nu trebuie să vă grăbiți să cumpărați material de plantare: cele mai bune răsaduri sunt oferite nu mai devreme de mai.
 • În primul an, lăstarii tineri și puternici pot înflori imediat. Toate ciorchinele, cu excepția unuia, sunt îndepărtate, altfel planta va fi slăbită, iar timpul fructificării reale va încetini.
 • După udare, solul sub tufișuri de struguri trebuie să fie slăbit, acest lucru va menține umezeala în sol mai mult timp și va oferi rădăcinilor aer.
 • Primăvara este necesar asigurați-vă că efectuați katarovka - tăierea rădăcinilor de rouă, care îngheață rapid și, în același timp, interferează cu formarea unui sistem radicular permanent. Pentru tufișurile tinere, catarovka se repetă în timpul verii.

Când catarovka, scoarța învechită este îndepărtată cu atenție din tufiș. Acest lucru asigură o rouă rapidă și un aport de oxigen către celulele plantei.

Soiul de struguri Victor este unul dintre cei fără pretenții, deoarece nu este practic sensibil la boli și tolerează ușor temperaturile scăzute. Cu toate acestea, dacă urmați recomandările profesioniștilor, planta va răsplăti cu siguranță pentru atenția și îngrijirea arătate cu o recoltă excelentă.

Soiul Victor se caracterizează prin randament ridicat, prin urmare, un număr mare de fructe de padure frumoase pot fi obținute de la o viță de vie.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatar utilizator ZZPot

Într-adevăr, o varietate foarte atractivă. Aș dori să aflu mai multe despre calitățile rezistente la îngheț și anume, pentru ce latitudine este potrivită?

Avatarul lui Gulnara

Visul meu este să cresc struguri în cabana mea de vară, dar cumva nu am avut suficient timp. Acest soi crește împreună cu prietenii mei, îl laudă pentru randament și lipsit de pretenție. Cu siguranță îl voi planta anul acesta.

Avatarul lui Vladimir

Mama și tatăl meu trăiesc și cresc acest soi în sat. În fiecare an ne spun că soția mea face compot din el. După ce am citit acest articol, îi pot sfătui foarte mult.