Ammofoska - îngrășământ mineral pentru o recoltă mare

Ammofoska este îngrășământ mineral, cunoscut pentru eficiența și capacitatea sa de a crește cantitatea recoltei, precum și caracteristicile sale de calitate. Acesta este un preparat complex, care conține o serie de substanțe minerale pentru a sprijini creșterea și a crește proprietățile protectoare ale plantelor.

Conţinut:

Descrierea, proprietățile și compoziția medicamentului

Descrierea, proprietățile și compoziția medicamentului

Ammophoska este foarte populară printre grădinari datorită lipsei sale de nitrați și a solubilității bune a apei. Nu conține clor, care este considerat dăunător plantelor și oamenilor.

Ammofoska este un pansament universal pentru aproape toate tipurile de plante și sol.

Este potrivit atât pentru zonele aride, cât și pentru solurile umede și mlăștinoase. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că acest îngrășământ provoacă creșterea rapidă a verdeaței, deci nu este adecvat să-l aplicați în toamnă.

Ammophoska conține 4 elemente principale, care sunt combinate în cantitate. Fiecare dintre ele joacă un rol în creșterea randamentului:

 • Azot. Este principalul ingredient de care plantele au nevoie pentru a crește bine. Este destul de volatil, se evaporă rapid, prin urmare îngrăşământ niciodată doar lăsat la suprafață. Azotul poate crește semnificativ cantitatea recoltacu toate acestea, este important să nu exagerați, pentru a nu dăuna plantelor. Într-un îngrășământ complex nu depășește 12%, astfel încât o supradoză este aproape imposibilă.
 • Fosfor. Acest element este foarte important pentru normalizarea respirației plantelor, fotosinteza. Dacă nu există suficient fosfor, planta va crește încet și va înflori târziu. Pentru verdeață luxuriantă și o recoltă bogată, fosforul este esențial.
 • Potasiu. Potasiul crește imunitatea plantelor, rezistența lor la diferite boli și dăunători, mărește cantitatea recoltei și calitatea acesteia. În compoziția îngrășământului este de aproximativ 15%.
 • Sulf. Sulful este esențial pentru asimilarea normală a azotului. În combinație cu alte substanțe, sulful este complet absorbit și asimilat de plante, fără a afecta aciditatea solului. Ammofosk conține 14% sulf.

Ammophoska este destul de eficient, netoxic și are avantajele sale în comparație cu îngrășămintele organice. De exemplu, are o structură granulară, astfel încât să poată fi utilizată economic. Este mai ieftin decât organic. Ammophoska este ușor de utilizat și dizolvat. Nu trebuie să așteptați mult timp pentru prepararea compoziției sau să efectuați proceduri pregătitoare suplimentare.

Avantaje și dezavantaje

Avantaje și dezavantaje

Beneficiile amofosca sunt cunoscute de fiecare grădinar care dorește să obțină o recoltă bogată. Uneori, îngrășămintele organice sunt mai eficiente pentru plante, dar sunt prea scumpe pentru a fi utilizate pentru plantații mari. Apoi, amofosca concentrată și mai economică vine în ajutor.

Avantajele sale:

 1. Ammophoska reduce cantitatea de nitrați din cultura finită. Este netoxic și nu are niciun efect nociv asupra fructelor și rădăcinilor.
 2. Îngrășămintele pot fi aplicate în orice moment al anului, în timp ce îngrășămintele organice sunt de obicei sezoniere.Îngrășământul mineral poate fi aplicat deja la sfârșitul lunii martie, când zăpada se topește.
 3. Acest complex poate fi folosit ca pansament de top și ca îngrășământ de bază. Poate fi aplicat pe sol înainte aterizare sau pentru a hrăni plantele deja în proces de creștere și înflorire.
 4. Îngrășământul nu are miros neplăcut și nu necesită o pregătire îndelungată. Este foarte ușor de utilizat atât îngrijit, cât și diluat. Se dizolvă rapid în apă.
 5. Puteți cumpăra ammophoska de la orice magazin de grădinărit sau îl puteți comanda online.
 6. Îngrășământul conține aproximativ aceeași cantitate de fosfor și azot, ceea ce îi mărește eficacitatea și proprietățile nutritive.

Există câteva dezavantaje ale amofosului:

 1. Unii grădinari consideră dezavantajele acestui îngrășământ un anumit pericol (clasa de pericol 4), care necesită respectarea anumitor reguli de siguranță. Cu toate acestea, orice compus chimic și îngrășământ necesită o manipulare atentă. Ammophos nu este toxic, dar trebuie păstrat cât mai departe de copii mici și animale de companie.
 2. Se crede că îngrășăminte minerale afectează în continuare aciditatea solului, dar cu utilizarea corectă a ammophoska, aciditatea solului nu se va schimba.
 3. Uneori, o astfel de compoziție nu este suficientă pentru a îmbogăți solul epuizat, așa că trebuie să cheltuiți pentru achiziționarea de elemente suplimentare care nu sunt conținute în îngrășământul complex.

De asemenea, merită să ne amintim că, în diferite perioade de creștere și înflorire, planta necesită o cantitate diferită de anumite minerale. Prin urmare, ammofosca nu poate fi considerată un îngrășământ absolut universal.

Se folosește pentru flori, legume și alte plante

Se folosește pentru flori, legume și alte plante

Ammophoska poate fi utilizat pe orice sol, închis sau deschis. Datorită netoxicității îngrășământului, acesta poate fi utilizat în mod liber pentru plantele cu efect de seră. Cantitatea de medicament utilizată va depinde de tipul plantei.

Dacă îngrășământul trebuie dizolvat, temperatura apei trebuie selectată cu atenție. Nu ar trebui să fie cald sau rece, pentru a nu reduce eficacitatea unor elemente.

Domeniile de aplicare a ammophoska:

 • Flori în ghivece și paturi de flori... Este mai bine să fertilizați florile primăvara, astfel încât până la înflorire să capete putere, iar verdeața să fie suficient de luxuriantă. Ammophoska este introdusă în sol adâncime de aproximativ 5 cm. Nu îl puteți stropi doar pe sol, deoarece cea mai mare parte a azotului se va evapora, iar îngrășămintele vor deveni mai puțin eficiente. Puteți distribui granule de îngrășăminte pe suprafața solului și de sus mulci.
 • Cartof... De obicei, organic este recomandat pentru cartofi, dar pentru o plantație mare este prea scump. Ammophoska se aplică mai des la plantare în cantitate de 1 lingură pe 1 godeu. Îngrășământul se aplică sub formă granulară fără diluare, ceea ce este foarte convenabil.
 • Piper... Ardeii se pot cultiva în aer liber sau în seră... Dacă acestea sunt plante cu efect de seră, atunci este foarte convenabil să aplicați îngrășământ în timpul înlocuirii primăverii a solului într-o cantitate de până la 30 g pe M. Dacă ardeii sunt deja plantați, atunci pansament de top cel mai bine se face în formă dizolvată. În acest caz, amofosca se dizolvă într-o cantitate de 10 linguri la 10 litri de apă.
 • Roșii... Roșiile sunt adesea cultivate în răsaduri, astfel încât fertilizarea se poate face în momentul plantării. răsaduri in pamant. Este util să hrăniți roșiile în timpul înflorire o soluție de amofoska și, de asemenea, la ceva timp după apariția primelor ovare.
 • Pară... Toți grădinarii care locuiesc pe banda din mijloc știu că este foarte dificil să obții o recoltă bogată de pere. Îngrășămintele se aplică cel mai bine primăvara: 100 g dacă arborele are peste 10 ani, 50 g dacă arborele este tânăr. Sistemul rădăcină parul este situat adânc sub pământ, astfel încât îngrășământul este aplicat la o adâncime de 30 cm folosind puțuri speciale.

Măsuri de securitate, depozitare

Măsuri de securitate, depozitare

Deși acest îngrășământ nu este fatal dacă este inhalat, trebuie respectate toate măsurile de siguranță:

 • Înainte de a utiliza ammophoska, trebuie să purtați un aparat de respirat sau cel puțin un bandaj de tifon. Praful de îngrășăminte nu este toxic, dar trebuie evitat și nu inhalat.
 • Îmbrăcămintea trebuie să fie specială, funcțională, astfel încât să poată fi îndepărtată imediat. Pe mâini ar trebui să fie mănuși de cauciuc strânse care nu se vor rupe în proces.
 • Nu utilizați ustensile alimentare pentru soluția de amofoska. După folosirea îngrășământului, mănușile și bandajul sunt aruncate, hainele sunt îndepărtate, iar mâinile și fața sunt bine spălate cu săpun.
 • Dacă soluția intră în contact cu pielea, trebuie clătită cu multă apă. Dacă îngrășământul pătrunde în ochi sau în mucoase, este necesar, de asemenea, să clătiți zona afectată și să consultați un medic pentru examinare.
 • Cel mai periculos este să înghiți medicamentul. Dacă se întâmplă acest lucru, beți multă apă și provocați vărsături. Puteți lua sorbanți, cum ar fi cărbunele activ. După aceea, este imperativ să consultați un medic.
 • În ciuda prezenței componentelor utile în compoziție, îngrășământul este utilizat exclusiv în scopuri agricole și, dacă nu se are grijă, poate dăuna unei persoane. Inhalarea frecventă de fluor trebuie evitată în special. Acestea pot provoca intoxicație și o reacție alergică, iritând membranele mucoase ale nasului, laringelui și bronhiilor.

Ambalajul închis al ammophoska poate fi depozitat mult timp. Data de expirare trebuie indicată. Dacă pachetul a fost deja deschis, este recomandabil să îl utilizați în aceeași zi. Azotul, așa cum s-a menționat mai sus, se evaporă. Dacă lăsați pachetul deschis, îngrăşământ va pierde unele dintre proprietățile sale nutritive. Dacă este necesar, puteți păstra o parte din îngrășământ într-un recipient de sticlă bine închis.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.