Îngrășământ Mullein - când și cum se aplică

Se pare, ce fel de îngrășământ poate fi mai simplu decât bălegarul de vacă și potrivit pentru toate culturile? Și se dovedește că utilizarea necontrolată a unuia dintre cele mai simple îngrășăminte naturale vă poate dăuna grădinii în loc de beneficii.

Cum se aplică îngrășământ mullein, astfel încât acesta să fie benefic și să aibă un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării plantelor?

Dacă dezasamblăm compoziția chimică a mulleinei, vom vedea că conține substanțe organice și oligoelemente foarte utile:

  • azot;
  • potasiu;
  • fosfor;
  • molibden;
  • fier;
  • cupru;
  • sulf;
  • bor;
  • mangan.

Dar multe plante nu tolerează aplicarea directă a gunoiului de grajd proaspăt. Prin urmare, cel mai bun mod de fertilizare a solului cu mullein este aplicarea acestuia în toamnă, când recoltele sunt recoltate din paturi. Ar fi optim să dezgropăm solul la o adâncime de aproximativ 15-20 cm și să aplicăm gunoi de grajd în cantitate de 30-40 kg pentru fiecare 10 metri pătrați.

Dacă plantați, de exemplu, morcovi imediat după aplicarea gunoiului de grajd, acesta poate începe să se ramifice puternic, rădăcinile sale se dovedesc a fi foarte mari, ușoare și fără gust. Și, se pare, gunoiul de grajd ar fi trebuit să ajute planta să se dezvolte mai bine și să facă fructele sale mai gustoase.

Dacă în toamnă nu ați reușit să fertilizați paturile cu un mullein, atunci în primăvară este mai bine să abandonați cu totul această aventură sau să adăugați un mullein bine putrezit în sol pentru culturi.

Dacă îngrășământul mullein este bine uscat, atunci în acest caz, în straturi subțiri, poate fi folosit pentru a hrăni paturile cu castraveți. Pentru alte culturi de legume, este necesar să se pregătească o soluție de gunoi de grajd fermentată. Acest lucru va necesita amestecarea a 4 găleți de apă și a unei găleți de gunoi de grajd. Pansamentul superior se efectuează cu o soluție diluată în proporție de 1:10 sau 1: 5, în funcție de sezonul de vegetație.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Întotdeauna adaug niște stăvile într-un butoi metalic unde colectez apa de ploaie pentru irigare. Cu această apă ud orice plante din grădina mea, atât primăvara, cât și vara. În ciuda conținutului redus de îngrășăminte din vatră, acesta merge complet la scopul propus.