Sfaturi utile din videoclipurile despre îngrijirea căpșunilor

Personal, chiar și la menționarea sau pronunția cuvântului „căpșuni”, începe imediat salivația crescută! Această boabe este atât de gustoasă și parfumată încât pur și simplu nu veți putea să o refuzați și să nu o mâncați.

Desigur, acum nu este momentul în care căpșunile puteau fi cumpărate doar vara. Acum, în orice moment al anului, mergeți la primul magazin și cumpărați fructe de pădure importate. Dar apare imediat întrebarea: este această căpșună importată cumpărată atât de gustoasă și sănătoasă? Nu ar fi mai bine să-ți crești propria și să ai încredere deplină în boabele pe care le-ai crescut singur?

În opinia mea, răspunsul este evident: desigur, este mai bine să acordați preferință acelor fructe de pădure și fructe pe care le-ați cultivat cu propriile mâini.

Știu că mulți locuitori de vară consideră căpșunile nu sunt atât de ușor de îngrijit, spun ei, trebuie să faci în mod constant ceva cu mustața sa, să ne buruienim în mod regulat și așa mai departe. Dar fără muncă, nimic nu va ieși din ea! Desigur, trebuie să faceți un efort pentru a obține ceva. Și, după cum arată practica, îngrijirea căpșunilor nu este atât de laborioasă pe cât cred mulți.

De fapt, tufișurile de căpșuni sunt îngrijite mai bine doar de câteva ori pe sezon! Și în restul timpului se bucură de fructe de padure înflorite și dulci. Am urmărit mai multe videoclipuri despre îngrijirea căpșunilor și din fiecare am făcut o mulțime de sfaturi utile, pe care le voi împărtăși în acest articol.

Îngrijirea căpșunilor de primăvară

 • În primul rând, primăvara, la sosirea la cabana de vară, trebuie să examinați cu atenție toate plantațiile de căpșuni. Acest lucru este necesar pentru a identifica în timpul inspecției bucșelor înghețate în timpul iernii și pentru a le îndepărta.
 • Dacă majoritatea frunzelor de pe tufișuri sunt verzi, dar unele dintre ele sunt îngălbenite sau negru-maroniu, atunci aceste frunze deteriorate trebuie, de asemenea, îndepărtate.
 • Slăbirea solului este un pas important în îngrijirea primăverii. Va fi necesar să slăbiți atât solul între bucșele în sine, cât și culoarele. Slăbirea solului va avea un efect benefic asupra permeabilității la aer a solului și asupra dezvoltării plantelor.
 • Primăvara, căpșunile au nevoie de fertilizare. Acest lucru este important pentru a ajuta plantele să înflorească cu succes în viitor și apoi să stabilească boabele.
 • Deja în primăvară, este necesar să se stabilească udarea paturilor. Se recomandă să nu lăsați solul să se usuce în paturile de căpșuni. Prin urmare, cel puțin o dată pe săptămână, plantațiile trebuie udate din abundență.

Îngrijirea căpșunilor de vară

 • Îngrijirea căpșunilor de vară implică un efort minim de muncă intensivă. La fel ca toate fructele de pădure, pomi fructiferi și legume, căpșunile necesită udare regulată. Cel mai bine este să folosiți apă caldă pentru udarea căpșunilor, mai degrabă decât apa rece. Puteți umple recipientele cu apă dimineața și le puteți lăsa la soare până seara pentru a vă încălzi.
 • Este foarte important să eliminați buruienile din paturi, astfel încât acestea să nu ia substanțe nutritive din sol în paturile de căpșuni. Dacă acest lucru nu se face, este puțin probabil să se obțină boabe mari și gustoase.
 • Dacă dăunătorii se găsesc pe căpșuni în timpul apariției fructelor sau a unei culturi deja coapte, trebuie să studiați cu atenție medicamentele pentru a le combate sau să folosiți remedii populare pentru a combate paraziții.
 • Se recomandă aplicarea îngrășămintelor de turbă și a compostului pe paturile cu plantări. Este mai bine să mulci solul chiar înainte de apariția ovarelor de boabe.

Îngrijirea căpșunilor toamna

 • Cel mai important lucru de făcut înainte de iernare este să oferiți o ascunzătoare sigură pentru căpșuni. Dacă neglijăm acest lucru, atunci probabilitatea de supraviețuire în frigul tufelor de căpșuni va fi redusă la aproape zero. În primăvară, atunci va trebui să reînnoiți complet răsadurile, cheltuind o sumă decentă pe ea.
 • O varietate de materiale de adăpost poate fi văzută în toate videoclipurile de îngrijire a căpșunilor, dar prefer să folosesc cel mai simplu material pentru aceasta - paie obișnuită! Ei bine, ceva, dar pe terenul de grădină există multă paie. Când vă adăpostiți, asigurați-vă că straturile de paie acoperă în mod uniform fiecare tufiș de căpșuni.
 • Dacă nu aveți paie, atunci îl puteți înlocui cu ramuri de molid, frunze căzute. Principalul lucru este că materialul nu este prea greu, astfel încât plantele de sub el să nu se rupă.

După cum puteți vedea, îngrijirea specială pentru căpșuni nu necesită nimic. Toate activitățile sunt simple și familiare oricărui grădinar. Nu există practic nimic care să arate căpșunile din masa altor plante de grădină, așa că nu ar trebui să vă fie frică să le plantați. Pentru a vă încânta pe voi și pe cei dragi cu fructe de padure naturale, cred că merită să obțineți paturi cu căpșuni.

Vara, vă puteți bucura de cele mai proaspete fructe de pădure chiar din grădină, iar în toamnă puteți face o mulțime de semifabricate: gem, compoturi, gemuri și altele asemenea. Dacă vorbim despre culegerea fructelor de pădure, atunci căpșunile sunt cel mai bine culese dimineața și este mai bine să nu dai fructe de padure pentru a coace prea mult.

Sper că aceste sfaturi simple vor ajuta mulți grădinari să cultive o recoltă excelentă a acestei boabe dulci și aromate!

Avatar utilizator yana21

Vă mulțumim pentru revizuirea completă a îngrijirii! Din câte am înțeles, nu o atingeți deloc iarna? Și puteți obține un link către un videoclip care descrie îngrijirea - mi-ar plăcea să o văd.

Julia avatar

puteți găsi o mulțime de materiale utile pe YouTube)

Avatar utilizator anegovora

Cresc căpșuni în paturi, udându-mă constant, împingând și smulgându-mi mustața. Dar pentru unii prieteni, crește de la sine, ca și căpșunile. Iar recolta lor nu este mai rea decât a mea. Poate că încerc degeaba?