Cum și când să plantați ardei pentru răsaduri?

Întrebările teoretice referitoare la tehnologia agricolă sunt de obicei discutate de locuitorii orașelor care și-au dat seama de plăcerea estetică și de beneficiile practice ale alimentelor autocultive în conformitate cu principiile de mediu.

Conţinut:

Este de înțeles că oamenii care nu au mulți ani de experiență se străduiesc să atingă nivelul deja atins, în loc să reinventeze roata. În acest caz, sfaturi cu privire la ardei în creștere va fi de mare ajutor.

Explorarea calendarului lunar

Înțelepciunea populară ia în considerare invariabil influența lunii asupra plantelor pământești. Gazda nu va pune niciodată bazele recoltei viitoare în timpul lunii în scădere sau nefavorabile pentru creșterea și dezvoltarea ulterioară. zile... Pentru a nu face o greșeală la început, ar trebui să se țină seama de recomandările astrologilor, care de obicei nu se înșeală în legătură cu plantele.

când să plantezi ardei pentru răsaduri

Când să plantați ardei pentru răsaduri conform calendarului lunar 2014? Calendarul oferă mai multe date care sunt favorabile pentru acest lucru. 5, 6, 15 și 27 februarie sunt cele mai bune zile pentru a planta semințe de ardei pentru răsaduri. 4, 5, 9 și 10 martie sunt zile optime pentru semănatul semințelor de ardei.

Există mulți sceptici ai calendarului lunar, cu toate acestea, există o mulțime de confirmări practice ale previziunilor calendarului lunar. De multe ori oamenii nu reușesc să crească ceea ce își doresc, deși par să fi făcut totul bine, dar dacă te uiți la calendarul lunar, poți vedea că ziua în care au făcut-o a fost nefavorabilă pentru asta.

Când și cum să semeni

Și când să plantezi ardei pentru răsaduri pe principii agrare? De fapt, însămânțarea semințelor pentru răsaduri este cea mai bună de la mijlocul lunii februarie până la sfârșitul lunii martie, astfel încât calendarul lunar oferă informații corecte și având în vedere că multe generații de oameni au fost ghidați de acesta, nu trebuie să le neglijați.

Deoarece ardeiul este cel mai bine plantat atunci când răsadurile sale au peste 90 de zile, este mai bine să semene semințe în februarie.

când să plantezi ardei pentru răsaduri

Înainte de însămânțare, toate semințele trebuie înmuiate în apă de 50 de grade timp de cinci ore, astfel încât să se umfle și apoi plasate într-o cârpă umedă timp de trei zile.

Este mai bine să plantați fiecare sămânță bună imediat într-o oală individuală, deoarece ardeii nu le plac alegeri.

Cum să ai grijă de răsaduri

Prima hrănire trebuie făcută atunci când răsadurile au deja două frunze.

Este necesar să crească răsaduri la o temperatură de +25 grade în timpul zilei și nu mai mici de +10 grade noaptea.

Solul de lângă răsaduri trebuie să fie bine umed, dar nu uscat și să nu fie udat, altfel planta se va usca sau va apărea putregaiul picioarelor.

când să plantezi ardei pentru răsaduri

În februarie-martie, răsadurile de ardei trebuie să fie prevăzute cu iluminare suplimentară pentru a prelungi timpul de zi.

Față plantarea în pământ răsadurile trebuie întărite, pentru aceasta trebuie scoase pe terasă sau balcon, crescând treptat timpul șederii lor acolo, așa că se va obișnui cu soarele, vântul și schimbările de temperatură.

Trebuie să plantați răsaduri de ardei chiar la sfârșitul primăverii, adică în mai sau la începutul lunii iunie.

Secretele grădinarilor cu experiență

Este necesar să se ia în considerare încă câteva caracteristici ale ardeilor în creștere pentru răsaduri. Experiența arată că este mai bine să cumpărați semințe gata făcute, dar nu mai mult de o perioadă de valabilitate de doi ani. Dacă roșiile dau un procent bun de germinare a semințelor chiar și la 5-10 ani după ce au fost recoltate, atunci ardeii germinează cu dificultate în al treilea an.Semințele auto-colectate trebuie verificate pentru a vă asigura că s-au maturizat și sunt capabile să germineze complet.

În condiții egale, semințele de ardei pot germina în a cincea sau a treizecea zi după însămânțare. Pentru semințele proaspete, cu drepturi depline, timpul optim poate fi considerat cu 2-3 săptămâni înainte de primii germeni. Uneori este logic să accelerați în mod artificial germinarea semințelor, mai ales dacă există un decalaj în semănat în funcție de datele aproximative.

Puteți aranja stimularea semințelor în acest fel: coborâți semințele învelite într-o cârpă timp de 15 minute într-un termos cu apă fierbinte, apoi țineți-le o zi în congelatorul frigiderului și semănați imediat. Puteți semăna semințe deja germinate prin înmuiere timp de o jumătate de oră într-o soluție slabă de sodă sau folosiți un biostimulator special.

Agățate într-o pungă slab legată de o baterie, semințele de piper germinează de obicei după o săptămână. Semințele încolțite se recomandă păstrarea într-o cârpă umedă la frigider timp de o săptămână la o temperatură scăzută peste zero. Puteți face o seră în miniatură plasând semințe pentru germinare într-o pungă de celofan, care trebuie umflată și legată pentru a asigura umiditatea și temperatura necesare în interior.

Cultivarea legumelor acasă câștigă din ce în ce mai multă popularitate în fiecare an. Nu pentru că nu există nicio modalitate de a le cumpăra, ci pentru că există posibilitatea de a controla calitatea alimentelor pe care le cultivăm cu propriile noastre mâini. Și, de asemenea, merită luată în considerare valoarea lor energetică vizată, deoarece dacă o persoană își pune energia într-o plantă, atunci primește înapoi darul său multiplicat.