Cum să începeți agricultura ecologică - sfaturi și trucuri

Pentru a reduce cantitatea de pesticide găsite în alimentele achiziționate, mulți oameni doresc să crească organic legume și fructe... Această metodă se caracterizează printr-o sumă mică de costuri în numerar, care permite oricărui cetățean al țării noastre să facă acest lucru.

Conţinut:

Caracteristici ale asigurării condițiilor pentru creșterea plantelor

Caracteristici ale asigurării condițiilor pentru creșterea plantelor

Pentru a obține rezultate bune în creșterea organică a plantelor, este necesar să aveți grijă de o bună structură a solului. Trebuie să aibă o permeabilitate ridicată la aer, datorită căreia legumele vor fi complet alimentate cu substanțe nutritive.

Oferind sol bun și sănătos, veți avea plante puternice și productive.

Când utilizați substanțe chimice prelucrare Solurile toxice nu numai că pătrund în alimente, ci și ucid diverse microorganisme benefice din sol, ceea ce nu permite plantelor să crească și să se dezvolte pe deplin. Atunci când cultivați legume și fructe în mod organic, o iluminare bună este o condiție prealabilă. De aceea, selectarea sitului de creștere ar trebui făcută în așa fel încât lumina să cadă peste el timp de șase ore sau mai mult.

In pregatire paturi pentru cultivarea organică a legumelor, solul nu trebuie să fie dezgropat. În mod ciudat, sună, dar solul nu are nevoie de săpături. Necesită slăbire de cea mai înaltă calitate. Acesta este motivul pentru care poate fi porat sau slăbit cu o furcă. Distanța între rânduri de la buruieni realizat folosind un tăietor plat.

Lucrările pregătitoare constau în nivelarea paturilor și a spațiului dintre ele într-un raport 1: 2:

 • Lățimea patului trebuie să fie de 40 de centimetri.
 • Distanța dintre rânduri între paturi ar trebui să fie de aproximativ 80 de centimetri.

Dacă utilizați aceleași paturi pentru cultivarea organică a plantelor, acest lucru va elimina necesitatea de a dezgropa solul, deoarece humusul se va acumula în sol, ceea ce îi va oferi relaxare și umiditate.

Următorul pas este mulcirea distanțelor rândurilor. Acest lucru necesită utilizarea a:

 • Rumeguş
 • Humus
 • Iarbă alterată
 • Turbă

Ar trebui să începeți să creșteți organic cu un pat de grădină mic pe care îl puteți crește treptat.

Caracteristicile alegerii plantelor

Caracteristicile alegerii plantelor

Alegerea plantelor în creștere organică este destul de importantă. Nu ar trebui să cumpărați primele care vin la îndemână seminte... S-ar putea să urce prost și să dea un mic recolta... Alegerea tipului de cultură se face și cu cea mai mare responsabilitate.

Trebuie să vă amintiți că unele tipuri de plante se împrumută diferit boli și dăunătoricu care trebuie să lupți cu substanțe naturale. Aceste plante includ roșie.

Pentru a reduce necazul de a crește organic, cel mai bine este să alegeți soiuri de legume rezistente la boli și dăunători.

Puteți afla informații despre varietatea unei anumite plante pe ambalajul cu semințe sau în catalog atunci când le cumpărați.

Pentru o creștere mai rapidă a plantelor și un randament ridicat, este imperativ să se facă hrănire:

 • În acest caz, utilizarea compozițiilor chimice este strict interzisă.
 • Cel mai potrivit îngrășământ pentru agricultura ecologică este compostul sau gunoiul de grajd animal.
 • Este necesar să aplicați aceste îngrășăminte în cantități mici, altfel puteți arde rădăcinile plantelor, ceea ce va duce la moartea lor.
 • A inlocui îngrășăminte minerale foarte des se folosesc îngrășăminte verzi. Cu ajutorul acestor substanțe, este posibilă nu numai fertilizarea, ci și controlul buruienilor.

Atunci când alegeți un sol bogat și fertil pentru creșterea plantelor organice, puteți face fără pansament superior. Dacă se aplică o cantitate mare de îngrășământ, atunci numărul de dăunători va crește semnificativ. Plantele care cresc lent sunt mai capabile să combată diferiți dăunători și boli.

Rotația plantelor

Rotația plantelor

Cu un anual aterizare plante în același loc, riști să pierzi Randament plante. Acest lucru se datorează faptului că în locurile de plantare constantă a aceleiași plante, se vor acumula bolile sale caracteristice, ceea ce poate duce nu numai la o scădere a randamentului, ci și la moartea plantelor în sine.

Este necesar în fiecare an să schimbați locul de plantare al unei plante într-un anumit pat.

În acest scop, puteți utiliza un tabel special, care indică secvența plantării plantelor în paturi.

Unele specii de plante sunt capabile să sufere de aceleași boli. Debarcare astfel de plante în același loc sunt strict interzise. Debarcare vânătă, o rosie, cartofi și piper nu ar trebui să fie produse în același loc. Acest lucru se aplică și pepene verde, dovlecei, castraveți, dovleac.

Îngrijirea plantelor

Îngrijirea plantelor

Pentru a obține o recoltă bogată în timpul cultivării ecologice, este necesar să se asigure calitatea îngrijire pentru plante. Pentru a proteja plantele de bolile fungice, mulciul este utilizat:

 • De asemenea, această procedură vă permite să controlați buruienile cât mai eficient posibil.
 • Stratul de mulci trebuie să fie de 2,5-5 centimetri.
 • Cea mai frecvent utilizată plantă organică de cultivare este mulciul organic care este biodegradabil.

Buruienile sunt capabile să atragă dăunători care poartă o varietate de boli... În plus, reduc cantitatea de nutrienți și umezeala din sol, ceea ce afectează negativ creșterea și dezvoltarea plantelor organice. De aceea, grădinarul trebuie să efectueze controlul buruienilor de cea mai înaltă calitate.

Udare plantele sunt foarte importante pentru cultivarea ecologică:

 • Udarea trebuie făcută corect, altfel va afecta negativ plantele.
 • Udarea se face numai sub trunchiul plantelor. Acest lucru se datorează posibilității de a atrage diverse insecte și boli cu frunze umede.
 • De aceea este necesar să se excludă irigarea prin stropire. Alimentarea cu apă trebuie făcută cu ajutorul unui furtun care se află la portbagajul lor.

Pentru a asigura o înflorire completă și o recoltă bună de plante, acestea trebuie să se hrănească cu oxigen. Această acțiune se realizează prin rădăcini. De aceea, plantarea plantelor în paturi trebuie efectuată la o distanță mare una de cealaltă. Prevenirea diferitelor tipuri de boli fungice se va realiza printr-un flux bun de aer. Pentru a furniza aer rădăcinilor plantei, se efectuează plivirea regulată a paturilor.

Dacă plantați pe marginile paturilor flori, atunci puteți crește numărul de insecte benefice atrase de paturi, care nu vor proteja doar culturile de grădină dăunătoridar va poleniza și plantele.

Cel mai adesea cultivarea organică este combinată cu gălbenele, zinnia, nasturtium, echinaceea purpurie etc. Cultivarea organică a plantelor este o treabă minuțioasă. Dar vă va oferi posibilitatea de a mânca alimente organice, pe bază de plante.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.