Coriandru în creștere (coriandru) pentru semințe

Coriandru (coriandru) este o plantă anuală în familia de țelină. Mulți grădinari cultivă coriandru pentru a obține nu numai verdeață. Semințele sale sunt la mare căutare.

Frunzele tinere de coriandru sunt folosite ca salată, ca condiment pentru carne și supe. Semințele de coriandru sunt utilizate pe scară largă în cofetărie, pentru aromatizarea pâinii, în marinate și murături.

Coriandrul este o plantă destul de rezistentă la frig, astfel încât culturile sale pot rezista la friguri pe termen scurt până la minus 4-5 grade. Cultivarea coriandrului pe soluri libere și hrănitoare produce o recoltă excelentă. Planta este exigentă la iluminat, deci ar trebui să fie semănată în zonele însorite.

Puteți semăna semințe de coriandru de mai multe ori, începând de la începutul primăverii până la mijlocul verii, cu un interval de 2-3 săptămâni între culturi. Închideți semințele de coriandru la o adâncime de 3-4 centimetri și așteptați să apară lăstari în 10-15 zile.

Îngrijirea coriandrului constă în udarea, plivirea, prelucrarea distanțelor rândurilor. Pentru a obține verdeață suculentă, trebuie să udați plantele frecvent și abundent.

Semințele de coriandru sunt recoltate atunci când umbrelele devin maronii și semințele dobândesc culoarea lor caracteristică. Acest lucru se poate face selectiv sau când se coace 65-70 la sută din fructe odată cu coacerea.
 
Tăiați plantele de coriandru la o înălțime de 20-25 cm și, din moment ce sunt predispuse la vărsare, se recomandă colectarea lor dimineața sau seara.

Se menționează adesea că fructele proaspete de coriandru au un miros specific și dobândesc o aromă caracteristică plăcută după uscare.

Categorie:Creştere | Coriandru