Cum să crească corect o floare albă de primăvară?

Floare albă de primăvară aparține plantelor medicinale perene. Se numește adesea „violet alb”, dar în aparență floarea albă seamănă cu un crin de vale sau cu ghiocel.

Conţinut:

Descrierea și aplicarea plantei

Descrierea și aplicarea plantei

Planta crește până la patruzeci de centimetri înălțime. Înflorește în aprilie, iar florile în sine sunt mici clopote albe cu pete galbene. Europa Centrală este considerată locul de naștere al florii albe. Planta are multe specii, dintre care majoritatea nu cresc în climatul rus.

Cu toate acestea, floarea albă de primăvară rezistă bine iernii și nu necesită pregătire pentru perioada geroasă.

Este plantată într-un grup de până la zece plante, deoarece o singură floare albă pare destul de plictisitoare și singuratică din cauza dimensiunilor mici. O soluție bună ar fi o combinație a unei flori albe cu plante care înfloresc puțin mai târziu.

Există multe modalități de a utiliza o plantă în amenajarea teritoriului:

 • Atunci când decorați grădini stâncoase.
 • La decorarea chenarelor.
 • Atunci când decorați paturi de flori mixte.
 • La înregistrarea rezervoarelor.

Îngrijire și potrivire adecvate

Îngrijire și potrivire adecvate

Sfaturi pentru îngrijirea plantelor:

 • Pamantul. Florile albe adoră solul saturat cu humus. De asemenea, pământul trebuie să treacă bine apa și oxigenul. Pentru a face acest lucru, puteți dilua solul cu nisip de râu sau pietriș. Pentru o valoare nutritivă mai mare, potrivi gunoiul de grajd sau turba diluată cu var.
 • Complot. Planta iubește umbra, deci pentru plantare merită să alegeți un loc sub copaci, departe de razele soarelui arzătoare. De asemenea, floarea albă va crește bine lângă rezervor. Floarea albă trebuie replantată la fiecare cinci ani.
 • Udare... Floarea albă iubește umezeala și, deoarece creșterea activă are loc la mijlocul primăverii, zăpada decongelată satisface de obicei nevoia plantei de udare. Dar dacă floarea albă nu primește suficientă umiditate în perioada de înflorire, atunci trebuie udată. În caz contrar, tulpinile vor fi scăzute, iar înflorirea nu va fi la fel de activă. Cu toate acestea, după înflorire și formarea semințelor, floarea albă nu necesită îngrijire și udare specială.
 • Îngrăşământ... Pansamentul superior al florii albe se efectuează cu îngrășăminte anorganice lichide. Cel mai bine este dacă amestecul conține potasiu și fosfat. Este important să nu exagerați cu fertilizarea cu azot, deoarece cu un exces de substanță, planta poate infecta ciuperca.

Cum să plantați corect o floare albă:

 1. Cel mai bun moment pentru plantarea unei plante este din iulie până în septembrie. În această perioadă, planta nu mai este în faza de creștere activă și tolerează bine procedura de plantare.
 2. Când cumpărați, ar trebui să acordați atenție becului plantei. Ar trebui să fie greu și solid. Coaja bulbului nu trebuie deteriorată, rădăcinile și tulpinile crescute. Becul poate avea zgârieturi de mică adâncime, dar este important să nu aibă mucegai. Nu trebuie să luați becuri moi și ridate, ceea ce indică putrezirea, ceea ce face materialul săditor inutilizabil.
 3. În plus, nu trebuie să luați o plantă cu flori ca material de plantare. În curând florile și frunzele se vor usca, iar becul va dura mult timp pentru a se adapta la un nou loc. Nu este un fapt faptul că vă puteți aștepta la înflorire chiar și anul viitor.
 4. Becurile achiziționate nu pot fi păstrate în aer liber, altfel se vor usca. Este necesar să le stropiți cu rumeguș sau să le puneți într-o pungă.
 5. Plantarea se efectuează la o adâncime egală cu două becuri, în timp ce solul ar trebui să fie suficient de liber.

Reproducerea florii albe de primăvară

Reproducerea florii albe de primăvară

Florile albe pot fi propagate semințe, sau într-un mod vegetativ:

 • Semințele se coc de obicei la sfârșitul lunii iunie. Și le-au semănat imediat după ce au fost colectate sau în toamnă, deoarece nu pot fi depozitate. Un loc bun pentru a planta este în ghivece sau lăzi. Acest lucru este foarte convenabil deoarece răsadurile sunt mici și se pot pierde. Recipientele de plantare sunt acoperite cu folie de plastic. Astfel de plante vor înflori abia după 6 ani.
 • Bulbii de flori albe formează adesea „bebeluși” dacă sunt plantați într-o gaură superficială. Se pot forma până la două becuri mici pe sezon. Plantarea poate începe cinci ani mai târziu, după plantarea bulbului mamă. Puteți fertiliza plantațiile cu mullein.

Combaterea dăunătorilor florilor

Combaterea dăunătorilor florilor

Principalii dăunători pe care proprietarii florii albe trebuie să le lupte:

 • Rozătoarele. Puteți încerca să combateți acest dăunător prin pulverizarea plantelor cu o soluție de ulei esențial de mentă sau un decoct pelin, deoarece șoarecii și șobolanii nu tolerează mirosul acestor plante. Plantarea tufei imperiale de alun sperie bine rozătoarele. La plantațiile florii albe, puteți descompune frunzele și tulpinile de soc, care este considerat otrăvitor pentru rozătoare și, în consecință, le sperie. De asemenea, dăunătorilor nu le place mirosul. coriandru și mușețel de farmacie.
 • Un fluture scoop. Lupta împotriva acestui dăunător se desfășoară în mai multe etape: colectarea manuală a larvelor; fertilizarea rădăcinilor florii albe cu potasiu și superfosfat; pulverizarea plantei cu infuzie din vârfuri cartofi, brusture și pelin; utilizarea insecticidelor.
 • Limaci. Principalele metode de combatere a dăunătorilor includ: colectarea manuală a melcilor; mcultivarea solului ace sau paie, deci va fi extrem de dificil pentru melci să ajungă la plantările florii albe; realizarea de capcane întunecate pentru bere care pot fi amplasate în jurul grădinii; stropirea solului frasin, se lipeste de corpul limacului si interfereaza cu miscarea acestuia; stropind ciorchini de dăunători cu sodă, din care mor melci instantaneu.
 • Nematod... Puteți combate dăunătorii folosind următoarele metode: utilizarea insecticidelor; tratamentul termic al rădăcinilor, care este destul de riscant pentru floarea albă, deoarece planta nu suferă daune sistemul rădăcină... Pentru a efectua tratamentul, este necesar să săpați o floare, să curățați rădăcinile de impuritatea pământului și să o coborâți o vreme în apă la o temperatură de 55 grade Celsius.
 • Trips: utilizarea insecticidelor; prelucrarea bulbilor cu o soluție cu adaos de tutun și muștar.

Boli frecvente ale florii albe

Boli frecvente ale florii albe

Mucegai gri. Boala provoacă putrezirea bulbilor și a părții aeriene a plantei. Rezultatul este un decalaj al plantelor în dezvoltare, deformarea frunzelor și necroză. Cum să lupți:

 • Asigurați o bună ventilație pentru plante. Subțiați plantațiile în caz de aglomerare densă.
 • Pulverizați plantele cu o soluție de cenușă, cretă și vitriol.
 • aplica fungicide (Lichid Bordeaux).

Rugini. Capsulele apar pe frunziș, care se crapa în timp și eliberează o pulbere portocalie, care conține ciuperca. Planta începe să slăbească și în cele din urmă moare. Cum să lupți:

 • Distrugerea plantelor infectate.
 • Slăbirea profundă a solului.
 • Fertilizarea solului cu fosfor și potasiu.
 • Aplicarea fungicidelor.

Boli virale (dungă albă). Pe frunziș apar dungi roșii, care în cele din urmă devin albe și se îmbină.Astfel de frunze se usucă și se sting, urmate de planta însăși. Cum să lupți: din păcate, singurul „tratament” al plantelor pentru bolile virale este eliminarea totală a tuturor florilor albe infectate. Cel mai bine este să faceți acest lucru cât mai curând posibil, deoarece bolile virale se răspândesc foarte repede. În plus, toate frunzele căzute trebuie îndepărtate și arse pentru a evita reinfectarea.

 • Cloroza. Boala poate fi văzută în frunziș, care începe să devină galben pe măsură ce planta însăși slăbește. Marginile frunzelor se curbează, apoi cad complet. Mai mult, poate să apară moartea sistemului radicular și moartea plantei în sine. Cum să lupți:
 • Aplicarea fungicidelor.
 • Îmbogățirea solului cu fier.
 • Udarea solului cu apă acidificată.

O metodă foarte interesantă și neconvențională este îngroparea în sol a cuielor ruginite sau a oricăror alte obiecte metalice ruginite. Această metodă poate fi eficientă chiar și atunci când alte mijloace de luptă nu ajută.

Proprietățile medicinale ale florii albe

Proprietățile medicinale ale florii albe

Floarea albă are o gamă destul de largă de proprietăți medicinale. Tulpinile sale conțin galantamină, care este utilizată în mod activ de medicina modernă în tratamentul paraliziei. În plus, este capabil să mărească tonusul muscular și să calmeze sistemul nervos. Tinctura de flori albe poate fi utilizată pentru psihoze și diverse tulburări nervoase. De asemenea, floarea albă are un efect expectorant bun.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că această plantă este otrăvitoare, prin urmare, utilizarea sa necesită o îngrijire specială.

Utilizarea florii albe în scopuri medicinale este contraindicată persoanelor care suferă de epilepsie, astm, angina pectorală și bradicardie, precum și femeilor însărcinate și care alăptează cu copii.

Floarea albă de primăvară este o plantă cu adevărat unică, care nu numai că poate decora o parcelă personală, ci poate beneficia și de sănătate. Aplicația largă în proiectarea peisajului îl face deosebit de atractiv și de dorit pentru grădinari.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: