Instrucțiuni pentru plantarea Rogers în aer liber și îngrijirea în continuare a acestuia

Rogersia este o floare perenă care se găsește adesea în paturi de flori și grădini. Aceasta este o plantă ornamentală din familia Kamlelomkov. Se găsește în sălbăticie în regiunea Asiei de Est și în Himalaya. Să vorbim despre cum este cultivat Rogers, despre cum să-l plantăm și să-l îngrijim în aer liber, mai detaliat.

Rogers în câmp deschis

Ce este această plantă, cum arată

Rogersia este o floare erbacee cu frunze verzi mari de diferite grade de intensitate și rizomi lungi, îngroșați, solzoși. Frunzele sunt palmate sau compuse pinat, atașate la pețiolurile alungite. Rădăcinile cresc și la scurt timp după plantare acoperă cea mai mare parte a suprafeței înconjurătoare, uneori interferând cu dezvoltarea altor plante.

Florile sunt mici, adunate în panicule. Cel mai adesea, florile nu au petale, dar uneori sunt prezente 1 până la 5 petale slab dezvoltate. Sepalele sunt colorate în alb, roz sau roșu. Înflorește vara, mai aproape de mijlocul lunii iulie. Înflorirea durează 4-5 săptămâni. Florile miros parfumate, atrăgând numeroase insecte către plantă.

Important! După fixarea paniculelor, creșterea lăstarilor este activată. În această perioadă, trebuie udat mai mult, dacă este necesar, hrană.

Caracteristici ale creșterii Rogers în câmp deschis

Rogersia grădinarii nu sunt considerați o plantă deosebit de capricioasă, dar atunci când intenționați să o cultivați în grădină, va trebui să țineți cont de următoarele caracteristici ale acestei flori:

 • principalul lucru este să alegeți locul potrivit de aterizare (dacă site-ul este potrivit, atunci rogerii exotici se vor bucura cu flori parfumate și frunze decorative pentru o perioadă foarte lungă de timp);
 • rădăcinile se lipesc de suprafață, nu trebuie îngropate (adâncime maximă 5 cm);
 • solul trebuie să fie hrănitor, altfel planta va trebui hrănită în mod constant (florile exotice preferă solurile ușoare gumate);
 • ar trebui să existe cel puțin 1,2-1,5 metri între Rogers și restul plantelor din grădină (floarea crește rapid).

Rădăcinile au nevoie de mult spațiu, prin urmare, atunci când planificați să plantați un Rogers, este extrem de important să estimați corect dimensiunea sitului. Nu va funcționa pentru a strânge o floare între gard și mai multe tufe de trandafiri, pur și simplu nu va crește, ceea ce înseamnă că se vor pierde calitățile sale decorative.

Condiții optime pentru Rogers

Rogersia iubește umezeala și căldura, cu toate acestea, este aproape o plantă tropicală, prin urmare, o atenție deosebită este acordată atunci când o plantează udării regulate, temperatura aerului din regiune. Este destul de simplu să creați condiții optime pentru creștere, pentru aceasta:

 • Tufa Rogersia este ușor umbrită artificial (folosind un spalier cu o cârpă întinsă peste ea) sau cu ajutorul altor plante plantate în apropiere (nu mai aproape de 0,8 m) și oferind o umbră bună (lăsați floarea sub lumina soarelui arzătoare, în special în lunile de vară, este imposibil, se va îmbolnăvi și poate muri);
 • udate în mod regulat cu apă caldă, așezată (tufișurile iubesc umezeala, trebuie udate de cel puțin 2 ori pe săptămână);
 • umiditatea trebuie să fie moderată, dacă vara este adesea ploioasă, atunci fundul gropii trebuie acoperit cu un strat dens de drenaj înainte de plantare.

Rogers tolerează bine frigul, dar dacă se așteaptă iarna să fie geroasă, cel mai bine este să acoperiți planta cu haine vechi, ramuri de molid.

Important! Temperatura optimă a aerului este de +25 grade Celsius.

Selecția varietății

Printre grădinarii cu experiență, următoarele soiuri de Rogers sunt populare:

 1. Rogersia are frunze de castan de cal. Numele soiului este asociat cu forma frunzelor, ele, ca și castanul, sunt conectate numai la tulpină. Aceasta este o plantă mare, de până la 1 m înălțime. Vara, frunzele sunt colorate în verde, dar spre toamnă devin carmesine. Florile sunt remarcabile - albe, mici, adunate în panicule înalte, dar deloc luxuriante.
 2. Plumos. Frunzele acestui soi sunt verde închis în centru și visiniu la margini, alungite. Paniculele sunt mari, luxuriante, florile sunt deschise și uneori roz închis. Pentru a decora orice grădină, sunt potrivite soiuri de Rogers precum „Focuri de artificii” și „Ciocolată”. Soiul „Vârful de bronz” se distinge de restul prin frunzele de visiniu. Rogers Elegance aruncă panicule înalte, luxuriante, de o nuanță lăptoasă.
 3. Stoopoly. Această varietate de Rogers este iubită pentru frunzele sale uriașe de bronz care acoperă întregul pământ cu un covor dens. Planta preferă umbra sau umbra parțială, deci poate fi plantată acolo unde alte flori nu le place să crească.
 4. Henrici. Frunzele acestui soi sunt similare cu iederea. Florile sunt mici, dar foarte frumoase, de obicei de o nuanță delicată roz. Soiul „Cherry Blush” este deosebit de popular printre grădinari.

Atunci când alegeți un tip specific de Rogers, acestea sunt ghidate de gustul personal și dacă această plantă ornamentală va fi combinată cu cele care cresc deja în grădină. Dacă site-ul este bine luminat și este pur și simplu imposibil să găsești un loc întunecat sau umbrit, atunci selectează soiul Rogers care poate tolera bine lumina directă a soarelui.

Rogersia pleacă

Date de aterizare

Planta poate fi plantată în grădină primăvara sau toamna înainte de îngheț sau după retragerea lor. Plantarea de toamnă este mai preferabilă, întrucât planta care a supraviețuit frigului crește repede acoperită cu frunze tinere, înflorește mai luxuriant.

Plantele plantate primăvara suferă adesea de condiții meteorologice nefavorabile (ploi, furtuni, secetă de vară), au nevoie de mai mult timp pentru a deveni mai puternice, așa că încep să se bucure de înflorirea luxuriantă sau de o nuanță frumoasă de frunziș abia în al doilea an.

Important! Rogers atinge un schimb real în al treilea an după debarcare, întinzându-se la 1,5 metri înălțime și crescând cu 0,5-08 metri în lățime.

Aterizare

Planta este plantată în prealabil într-un sol pregătit, fertilizat și udat. Sistemul rădăcină este puternic, deci este aproape imposibil să-l deteriorați, puteți acționa cu îndrăzneală. Principalul lucru este să alegeți locul potrivit pentru plantare și să vă asigurați că planta tânără este sănătoasă (nu se recomandă transplantarea florilor infectate).

Selectarea scaunelor

Rogersia iubește umbra și umbra parțială. Plantarea acestuia într-o zonă deschisă luminii solare va duce la o schimbare a nuanței naturale a frunzelor, acestea pot arde, pot fi acoperite cu pete maronii neplăcute și chiar se pot estompa.

În mod ideal, floarea este plantată într-un colț umbrit al grădinii, protejată nu numai de soare, ci și de vânt. Nu ar trebui să fie o câmpie joasă, în acest caz există riscul putrezirii sistemului radicular sau un deal neprotejat. O parte egală a sitului este potrivită, protejată de toate părțile de soare și vânt de alte plante.

Important! Dacă apa subterană este situată mai aproape decât la o distanță de 1,5 metri, atunci locul este drenat înainte de plantarea Rogers.

Pregătirea solului, materialul săditor

Planta preferă solurile ușoare fertile, aromate abundent cu humus, turbă sau compost. Este permisă înlocuirea solului scos din groapă pentru plantare cu pământ obținut în pădure sau sub foioase din grădină.

Pentru a menține umezeala în sol mai mult timp, este mulcită abundent folosind rumeguș, paie, frunze, turbă, conuri de pin tocate și chiar pietriș mic.

Instrucțiuni de plantare

La îmbarcare, urmați instrucțiuni simple:

 1. groapa este pregătită în avans, fundul este acoperit cu drenaj (nisip și așchii de cărămidă zdrobite), pe care se toarnă humus sau turbă;
 2. răsadul este scos din recipientul în care a crescut înainte;
 3. un tufiș tânăr este plasat într-o gaură, adâncind nu mai mult de 10 cm (în mod ideal 5-6 cm);
 4. presară deasupra cu sol fertil;
 5. tamponați solul sub tufiș;
 6. udat.

Dacă este necesar, mulcirea se efectuează imediat, folosind, printre altele, scoarță tocată, umezită anterior cu apă clocotită, pentru a distruge dăunătorii care s-au instalat în ea.

Îngrijire în aer liber pentru Rogers

Îngrijirea lui Rogers este destul de ușoară. Poate crește chiar și în condiții foarte dificile, în detrimentul elementelor decorative, care nu ar trebui permise.

Udare

Apă des. Dacă vara este uscată, atunci în fiecare seară, dacă plouă, după verificarea umidității solului (este suficient să lipiți o ramură ascuțită în sol sub tufiș, dacă intrați ușor și vă întindeți cu urme de pământ, atunci va trebui să așteptați puțin cu udare).

Pansament de top

Sunt hrăniți constant. Folosesc atât îngrășăminte minerale, cât și organice. Pentru înflorire abundentă și dobândirea frunzelor de o culoare frumoasă, solul este aromat în mod regulat cu amestecuri complexe în care sunt prezenți azot, potasiu și fosfor. Pansamentul superior poate fi combinat cu udare.

Tunderea

Tunderea se face în scopuri sanitare (îndepărtați frunzele uscate pe măsură ce apar). Mai aproape de toamnă, după ce tulpinile de flori cu semințe apar la locul lor, acestea sunt tăiate, lăsând doar câteva, dacă este necesar să se obțină material de plantare. La sfârșitul toamnei, toate lăstarii sunt tăiați la rădăcină.

Protecția împotriva bolilor și dăunătorilor

Rogersia este considerată o plantă care nu se teme de dăunători sau boli. Dar acest lucru nu este pe deplin adevărat, grădinarii ar trebui să fie atenți la melci și melci. Acestea deteriorează frunzele și chiar rădăcinile, ceea ce duce adesea la moartea plantei. Pentru a scăpa de dăunători:

 • frunzele deteriorate sunt îndepărtate;
 • restul părților plantei sunt tratate cu fungicide sau apă cu săpun.

Prelucrarea se efectuează cu atenție, substanța nu trebuie să ajungă pe plante sănătoase care nu sunt infectate cu melci. Este mai bine să cumpărați o otravă specială pentru melci și melci într-un magazin specializat.

Pregătirea pentru iernare

Dacă iarna este așteptată cu puțină zăpadă și foarte geroasă, atunci plantele sunt acoperite pentru iarnă. În acest scop, utilizați:

 • țesătură nețesută;
 • folie de plastic;
 • haine vechi;
 • frunze uscate;
 • paie;
 • ramuri de brad.

Sunt adăpostite chiar înainte de înghețuri, în jurul sfârșitului de septembrie sau noiembrie, totul depinde de regiune.

Reproducere

Rogers este propagat de:

 1. Semințe. Germinarea este slabă, această metodă este aleasă doar de cultivatorii foarte răbdători. Semințele sunt semănate în pământ la sfârșitul lunii februarie. Ele sunt pur și simplu împrăștiate pe suprafață. Ghiveciul pentru semințe este acoperit cu un film, plasat într-un loc cald și udat periodic. De îndată ce apar primele filmări, filmul este îndepărtat. Aterizarea în grădină se efectuează după ce temperatura din afara ferestrei crește la +15 grade.
 2. Butași. Principalul avantaj al acestei metode de propagare este că plantele tinere pot fi obținute și vara. Pentru aceasta, mai multe butași puternici sunt tăiați din tufiș și așezați într-un recipient cu apă sau un amestec de nutrienți pentru înrădăcinare. De îndată ce apar primele rădăcini, planta este plantată într-un ghiveci, unde crește până în septembrie. Toamna, un tufiș tânăr este plantat pe teren deschis.
 3. Prin împărțirea tufișului. Floarea este dezrădăcinată, apoi tufa este împărțită în mai multe părți. În același timp, cel puțin câțiva muguri ar trebui păstrați pe fiecare rizom. Bucșele compacte rezultate sunt plantate în diferite găuri la o distanță de 0,5-1 m una de cealaltă. Puteți împărți tufișul atât primăvara, cât și toamna, înainte de îngheț.

Important! Plantele deja întărite cu 3-4 frunze sunt plantate în teren deschis.

Roger roz

Recenzii

 • „Rogersia crește în grădină de cinci ani la rând, nu mă mai satur. Am plantat-o ​​în cel mai întunecat colț, nici măcar o plantă nu crescuse acolo înainte, dar a prins rădăcini și a devenit o podoabă a cabanei mele de vară ", - Ekaterina Pavlovna
 • „Am văzut această floare la casa unui vecin și nu m-am putut abține să nu cerșesc un tufiș mic în toamnă pentru propriul meu complot. Plantarea a avut loc fără probleme, mi-a fost teamă că planta va muri iarna, dar înghețurile au trecut și toată vara am fost mulțumit de frumoșii rogeri ”, - Petr Borisovich

Rogersia este un oaspete de la tropice, o plantă exotică care a prins rădăcini cu succes în căsuțele de vară, este folosită pentru decorarea paturilor de flori și devine parte a buchetelor. Este simplu să îngrijești o floare, iubește umezeala și umbra, cu udare și hrănire frecvente, îi place nu numai cu înflorire abundentă, ci și cu frunze frumoase. Majoritatea cultivatorilor vorbesc despre Rogers doar pozitiv.

O poveste despre Rogers de la un cultivator în videoclip:

Categorie:Flori | Rogersia
Avatar Goshia

O floare foarte frumoasă, care necesită doar o îngrijire bună, altfel planta se va ofili. Nu mi-a plăcut faptul că lui Rogers îi place umiditatea ridicată. În plus, floarea trebuie tăiată și fertilizată.

Avatar utilizator Igor S.

Rogersia a venit la mine nu cu mult timp în urmă, știi, să culegi flori pe partea umbrită nu este atât de ușor. În general, am aruncat feriga care a crescut între mai multe gazde (de asemenea, o soluție excelentă pentru umbră) și am plantat un Rogers. A luat un Braunlaub de o sută de frunze. O plantă superbă, cu înălțimea de aproximativ 1 metru, frunze de bronz strălucitor, cu o nuanță maroniu, arată foarte elegant toamna. Plecând ... aș spune minim. Și nu sunt necesare condiții speciale.