Clopot cu frunze largi - blând modest

Multe flori care cresc bine și sunt foarte frecvente în condiții naturale au devenit rezidenți permanenți ai paturilor de flori bine îngrijite. Astfel de plante includ campanula cu frunze late. Această floare umilă este un decor demn pentru orice grădină de flori.

Acest tip de plantă sălbatică este răspândit în toată Europa, de la margine la margine, păstrându-și frumusețea și sensibilitatea. În funcție de iluminarea locului de creștere, capacitatea de a se reînnoi se schimbă în clopot. Deci, dacă un clopot crește la umbra copacilor, atunci are o rădăcină scurtă și o singură plantă care va apărea anul viitor. Dar dacă această floare are o margine însorită ca loc de reședință, atunci lungimea rădăcinii se dublează, iar în sezonul următor mai multe plante fiice pot crește în locul unei plante.

Cel mai bine este să plantați clopote cu frunze late cu semințe. Înmulțirea vegetativă prin forță, prin împărțirea tufișului, planta nu tolerează prea bine și cel mai adesea moare. Prin urmare, într-un mod natural, clopotul este transferat în noi locuri de creștere numai prin semințe. La fel ar trebui să facă acei grădinari care decid să planteze această plantă blândă și modestă în grădina lor.

Frunza largă iubește solul pădurii, umed. Iubește locurile însorite în care câștigă forță cu succes, dar se va simți și confortabil în umbră.

Clopotele cultivate în grădină sunt predispuse la deteriorarea de către gărgărițe. Astfel de plante nu produc semințe, deoarece florile sunt afectate de dăunători. pentru ca planta să fie sănătoasă, să crească și să se dezvolte bine, ar trebui protejată de dăunători cu ajutorul unor preparate speciale.

Mult noroc!