Cum să crească un împărat cilindric într-o grădină?

Imperata este o specie de plante ornamentale din familia Gramineae. Cea mai faimoasă este Imperata Cylindrica, care este utilizată în mod activ de proiectanții de peisaje. Grădinarii preferă să aleagă împăratul cilindric datorită ușurinței de cultivare și aspectului spectaculos, care poate diversifica panorama grădinii. Pentru forma și culoarea deosebită a frunzelor, precum și pentru aranjarea lor clară între oameni, cultura a fost poreclită „Fulgerul Roșu”.

În condiții naturale de creștere, Imperata este cunoscută ca o buruiană care crește rapid, umplând terenul liber. Desișurile acestor cereale sunt greu de depășit și, datorită structurii lor rigide, nu sunt consumate de niciun animal. Pe măsură ce se răspândește, cultura deplasează toată verdeața, ceea ce face dificilă cuibarea păsărilor, iar frunzele dure și ascuțite rănesc animalele.
Astăzi planta poate fi găsită în aproape toate regiunile calde, dar răspândirea Impera a început din China și Japonia. Datorită distribuției sale extinse, cultura este numită diferit: iarbă kogon, alang-alang, kazaro, stuf Imperata, iarbă japoneză cu sânge roșu.
Conţinut:

Aspectul impera cilindric

Aspectul impera cilindric

Imperata cilindrică se referă la plantele perene cu frunze dure și traumatice. Plăcile de frunze etalează pe tulpini înalte și, datorită formei lor, sunt adesea comparate cu lama unui cuțit.

Cultura poate crește până la 80 cm înălțime și poate arăta frumos înflorit - deși acesta este un fenomen destul de rar.

În proiectarea peisajului, soiul „Baronul roșu” este deosebit de popular - o cereală foarte eficientă cu frunze erecte în poziție verticală, care crește până la jumătate de metru. Frunzele tinere au o culoare verde strălucitor, cu vârfuri roșii, a căror culoare devine mai intensă spre sfârșitul sezonului. Pe măsură ce Împăratul crește, frunzele devin complet stacojii, iar în soarele strălucitor - aproape de visiniu. Această caracteristică distinge în mod favorabil planta dintre ierburile ornamentale.

„Baronul Roșu” nu se caracterizează prin înflorire și formarea semințelor. Dar foarte rar puteți vedea înflorirea acestuia sub formă de spiculete de argint pufoase, care fac un contrast avantajos cu frunzele.

Cum se propagă și se transplantează o plantă

Cum se propagă și se transplantează o plantă

Pentru ca planta să rămână mereu decorativă, este important să selectați corect zona în care va crește și să urmați recomandările specialiștilor:

 1. Locul în care este planificată plantarea împăratului cilindric trebuie să aibă un bun iluminat de dimineata pana seara. Lumina soarelui contribuie la producerea pigmentului roșu distinctiv pentru care planta este cultivată.
 2. Solul nu joacă un rol special, principalul lucru este că are o capacitate bună de drenaj. Stagnarea umezelii nu trebuie permisă, altfel rădăcinile pot putrezi.
 3. Pentru a planta plante, trebuie să săpați o gaură care este de două ori mai mare decât rădăcinile. Un strat este așezat pe fundul gropii îngrășăminte minerale... O plantă este plasată în centrul găurii și acoperită cu sol, apăsând-o strat cu strat.După plantare, planta trebuie udată, iar solul din jurul ei mulci.
 4. Cultura cerealelor este destul de rezistentă la îngheț, dar de fapt este termofilă. Condițiile favorabile pentru creștere sunt temperaturile aerului în intervalul 22-28 grade cu umiditate relativă.

Reproducerea împăratului se realizează prin împărțirea rizomilor reprezentanților adulți, care au reușit să crească semnificativ și să se subțire în centru. Primăvara este un moment bun pentru separare. Pentru a efectua procedura, ar trebui efectuate o serie de acțiuni:

 • tufișurile sapă cu atenție și taie sistemul rădăcinii în mai multe părți
 • găuri sunt săpate sub materialul de plantare, adâncime de 15-20 cm, al cărui fund este fertilizat cu compuși minerali
 • plantarea materialului săditor

Dacă procedura se desfășoară corect și rădăcinile plantei nu au fost deteriorate, atunci în decurs de o lună mai mulți tufișuri tinere ale Împăratului cilindric vor apărea pe site.

Organizarea îngrijirii adecvate

Organizarea îngrijirii adecvate

Imperata Cilindric se distinge prin pretenție și nu cauzează probleme proprietarului său. Dar este important să restrângeți natura violentă a plantei, astfel încât aceasta să nu crească pe tot parcursul site-ului și să urmați câteva recomandări:

 1. La sfârșitul fiecărui sezon, trebuie să cheltuiți tăiere tufe de cereale, lăsând aproximativ zece centimetri deasupra solului.
 2. Tăiați lăstari pur verzi, astfel încât cultura să nu degenereze.
 3. Tufișurile care și-au pierdut efectul decorativ trebuie să fie dezgropate și întinerite prin împărțire.
 4. Pe timp uscat, planta are nevoie de udare moderată, dar regulată, care ar trebui întreruptă după apariția vremii mai reci.
 5. În ceea ce privește pansamentele, este suficient să le aplicați de două ori pe tot parcursul sezonului. Imperata are o atitudine pozitivă față de complex îngrășăminte mineralecare pot fi achiziționate de la florării. Dacă solurile pe care cresc plantele sunt suficient de fertile, atunci nu este necesară hrănirea.
 6. Un alt avantaj al cerealelor ornamentale este imunitatea sa puternică la boli și dăunători. Datorită frunzișului dur, insectele dăunătoare preferă să ocolească plantele. Singurul lucru pe care o cultură îl poate afecta este degradarea rădăcinilor, care poate fi ușor evitată prin respectarea regimurilor de udare.

O problemă obișnuită cu care se poate confrunta un grădinar este înghețarea recoltei în timpul iernii, cu lipsa stratului de zăpadă. Dacă clima din regiune este schimbătoare, atunci este recomandabil să acoperiți plantele pentru iarnă cu ramuri de molid.

Când replantați o plantă, trebuie să asigurați o irigare stabilă, astfel încât solul să fie umed timp de două până la trei săptămâni.

Acest lucru se explică prin faptul că Imperata prinde rădăcini destul de dificil, iar umezeala o ajută să se obișnuiască cu ea. Pentru a preveni putrezirea rădăcinilor, găurile de plantare ar trebui să fie echipate cu drenaj de înaltă calitate, care va elimina excesul de umiditate din sistemul rădăcinii plantelor.

Împăratul ca decor de grădină

Împăratul ca decor de grădină
Designerii de peisaje folosesc în mod activ „Red Lightning” în diferite compoziții (arată deosebit de impresionant pe zonele stilizate ca grădini japoneze):

 • Nu se poate obține un efect mai mic dacă utilizați cereale strălucitoare atunci când decorați mixturile pentru a evidenția accentele dintr-o compoziție decorativă. Când este plantat cu insule, Imperata arată bine cu cereale de nuanțe argintii și galbene.
 • Tufele roșii aprinse se potrivesc perfect în grădinile compacte cu plante foioase diversificate. Când, la sfârșitul sezonului, multe plante se despart de decorativitatea lor, Imperata Cilindrică păstrează un aspect viu colorat și ocupă locul principal în compoziție, revitalizând culorile decolorate.
 • De asemenea, planta este declanșată în mod favorabil de conifere verzi strălucitoare și arbuști cu frunze mari. Merge bine cu acoperirea solului cu creștere redusă și cu culturi târâtoare, ieșind în evidență pe fundalul lor cu o pată colorată.Compozițiile Imperatei cu iasomie cu frunze galbene, chiparos, câmpie, afine varie sunt frumoase.
 • Cultura iubitoare de căldură este, de asemenea, cultivată cu succes în climă rece, plantând tufe pestrițe în containere, care sunt mutate în incinta grădinii de iarnă în timpul înghețurilor.
 • Imperata Cilindric este o opțiune ideală pentru decorarea rezervoarelor artificiale, creând iluzia unui lac fabulos. În plus față de decorativitate, este capabil să asigure rezervorul, mai ales dacă copiii se joacă adesea pe site. La urma urmei, frunzele ascuțite dure sunt capabile să zgârie sensibil pielea și să descurajeze micile agitate și animalele de companie să se apropie de ea.
 • De asemenea, aceste cereale decorative sunt utilizate în compozițiile de buchete și în prepararea ierburilor de iarnă.

Când plantați împăratul în grădină, trebuie amintit că, cu o rată de creștere rapidă, planta se dezvoltă lent și cerealele colorate vor atinge cel mai mare efect decorativ abia în al patrulea an de viață. Dar acesta este mai mult un plus decât un minus. La urma urmei, cultura își schimbă treptat culorile și în fiecare an grădina va arăta individuală.

Pe lângă calitățile decorative ale Împăratului, are și proprietăți de vindecare.

Decocturile rizomilor săi sunt utilizate de vindecătorii populari pentru tratarea afecțiunilor hepatice, stomacale și renale, precum și a sistemului respirator, amigdalită și răceli. Prin urmare, plantând împăratul într-un teren de grădină, cultivatorii de flori dobândesc, de asemenea, o trusă universală de prim ajutor la domiciliu.

Când decorați parcelele de grădină cu cereale decorative, puteți asigura colorarea lor de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. Într-adevăr, chiar și atunci când sunt uscate, cerealele nu își pierd efectul decorativ. Și versatilitatea aplicației se poate potrivi perfect în orice design, cu diverse motive.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: