Calistegia Flore Plena: cultivare și utilizare

Calistegia se referă la plante cățărătoare perene. Asia de Est și Europa de Vest sunt considerate patria sa. Planta înflorește cu muguri roz frumoși de la mijlocul verii. Florile seamănă cu trandafiri dubli, care pot crește până la nouă centimetri în diametru. Nu degeaba oamenii i-au numit „trandafiri siberieni”. În condiții favorabile, kalistegia poate crește cu trei până la patru metri pe sezon.

Conţinut:

Caracteristici perene

Caracteristicile structurii plantei

Planta este utilizată în principal pentru amenajarea suprafețelor verticale. Vă va ajuta să aranjați rapid și frumos garduri și ziduri inestetice pe parcela dvs. personală.

Principalele avantaje ale calistegiei:

 • Planta nu este încă foarte frecventă în lumea grădinăritului, așa că calistegia atrage atenția prin originalitatea sa.
 • Florile au o nuanță roz foarte frumoasă, care arată spectaculos pe fundalul tulpinilor verzi.
 • a inflori durează o perioadă destul de lungă - din iulie până în septembrie, astfel încât kalistegia va decora grădina pentru aproape întreaga perioadă de vară.
 • Planta este nepretențioasă și ușor de întreținut.
 • Creșterea rapidă a calistegiei va fi capabilă să pună în aplicare toate ideile de proiectare pentru amenajarea site-ului în cel mai scurt timp posibil.

Kalistegia este foarte pasionată de zonele ușoare. Datorită luminii, înflorirea începe mai devreme și nu se termină mai mult. Puteți planta planta la umbră parțială, dar este important să înțelegeți că creșterea va fi mai rea.

Deoarece planta poate crește până la trei metri pe sezon, merită prudent să aveți grijă de o barieră subterană care să împiedice calistegia să crească. Pentru a face acest lucru, este suficient să plantați planta într-un recipient fără fund, care ar trebui să aibă o adâncime de cel puțin patruzeci de centimetri. Înainte de plantare, solul trebuie slăbit, trebuie să treacă bine apa și oxigenul. În plus, este recomandabil să instalați suporturi, datorită cărora planta va crește. Acesta poate fi o sârmă obișnuită sau o plasă, al cărei diametru nu trebuie să depășească zece centimetri.

Cum să îngrijești corespunzător o plantă

Cum să îngrijești corespunzător o plantă

Pământul liber de grădină cu un conținut ridicat de nutrienți este potrivit pentru cultivarea plantei. Kalistegia se teme de solul umed excesiv, deci nu ar trebui să existe ape subterane în apropiere pe site. Avantajul evident al kalistegiei este capacitatea de a înflori în primul an de plantare.

Sfaturi de îngrijire:

 • Este important să existe suficientă ventilație în zona plantată și solul să fie permeabil la oxigen. Udarea trebuie să fie moderată. Planta poate supraviețui unei secete pe termen scurt.
 • Întreaga îngrijire a calistegiei constă în colectarea în timp util a florilor uscate. Acest lucru trebuie făcut la fiecare zece zile, deoarece inflorescențele uscate strică aspectul plantei și interferează cu alte ovare ale florilor. În plus, este important să subțiați vița de vie și să ghidați creșterea acestora, creând o formă îngrijită.
 • Calistegia poate crește în același loc timp de până la zece ani. De aceea este recomandabil să hrănești planta destul de des - o dată pe săptămână. Pentru aceasta, complexul obișnuit îngrășământ mineral... Pansament de top sub formă de frasin... Vara, puteți hrăni calistegia mullein... Planta reacționează foarte bine la fertilizare, vița de vie începe să crească în fața ochilor noștri, iar înflorirea devine mai groasă.
 • Kalistegia este o plantă rezistentă la iarnă. De regulă, iarna, tulpinile sale se sting și se trezesc odată cu debutul vremii calde. Pentru iernare, planta poate fi acoperită cu frunziș uscat sau mușchi. Cu toate acestea, acest lucru trebuie făcut numai în timpul iernilor severe și nu înzăpezite.
 • Calistegia nu poate fi transplantată vara, deoarece poate muri în perioada de dezvoltare activă. Toamna este un moment bun pentru transplant. De regulă, calistegia trebuie transplantată la fiecare zece ani. Este important să luați în considerare faptul că planta poate crește puternic și poate absorbi florile aflate în apropiere, deci nu ar trebui să o așezați lângă paturi de flori și grădini din față. Rădăcinile plantei sunt scufundate în pământ la o adâncime de aproximativ 15 cm; se pot utiliza până la trei plante pentru fiecare container limitator. Rădăcinile trebuie îndreptate cu grijă, umezite și îngropate în pământ.

Reproducerea calistegiei

Reproducerea Calistegia

Calistegia se reproduce exclusiv prin împărțire, deoarece nu formează semințe. Puteți reproduce în modul următor:

 • Săpați un tufiș toamna.
 • Pentru iarnă, așezați-l într-o cutie și păstrați-l într-un loc răcoros.
 • În primăvară (începutul lunii martie), este necesar să curățați rădăcinile vechiului sol și să îl împărțiți în bucăți de cinci centimetri.
 • Tratați secțiunile cu cenușă.
 • Apoi sunt plantate într-un recipient, acoperite cu folie și așezate într-un loc cald.
 • Primii lăstari sunt ciupiți când ating înălțimea de cinci centimetri.
 • La sfârșitul primăverii, răsadurile sunt pregătite pentru plantare în teren deschis.

În prima săptămână, răsadurile trebuie acoperite cu recipiente fără fund pentru a le oferi timp să se întărească.

Combaterea bolilor și a dăunătorilor

Combaterea bolilor și dăunătorilor

Dăunătorii principali sunt melci și melci. În perioada de înflorire, concentrația dăunătorilor atinge apogeul, deoarece se hrănesc cu florile și frunzele plantei. Puteți să le luptați cu ajutorul unui insecticid, deoarece colectarea manuală a melcilor dintr-o calistegia crescută și groasă nu este întotdeauna o idee bună. Urmează pământul din jurul plantei mulci ace uscate, deci va fi problematic ca melcii să ajungă pe frunziș. În plus, pot fi montate capcane pentru bere închisă la fața locului.

Cele mai frecvente boli ale calistegiei sunt putregaiul și făinarea.

Putrezirea se poate combate prin spălarea plantei cu apă cu săpun, precum și prin folosire fungicide... Făinarea este o infecție fungică care începe cu o acoperire albicioasă pe frunzișul plantei. În procesul de progresie, frunzele și tulpinile plantei sunt complet acoperite de înflorire și, dacă priviți cu atenție, puteți vedea cel mai subțire pânză de păianjen. Pe măsură ce boala progresează, frunzele se vor îngălbeni și vor dispărea, acest lucru se poate întâmpla până la moartea calistegiei. Este posibil să vă infectați cu ciuperca prin aer, deoarece sporii fungici pot fi transportați de vânt pe distanțe destul de mari.

De asemenea, ciuperca poate trăi pe frunze căzute, deci ar trebui colectată și aruncată, aceasta va fi considerată o măsură preventivă împotriva făinării. Există un risc mare de a contracta boala în perioada umedă și vara ploioasă, când solul nu are posibilitatea să se usuce complet. De asemenea, nu trebuie să fertilizați excesiv solul cu fertilizarea cu azot în compoziție.

Măsuri preventive pentru combaterea făinării:

 • Colectarea și eliminarea frunzelor căzute.
 • Plivirea buruieni.
 • O bună ventilație a plantelor.
 • Dezinfectarea instrumentelor de grădină.
 • Udând dimineața.

Cum puteți face față făinării care a lovit deja:

 • Pulverizarea cu zer din lapte.
 • Prelucrare cu o soluție de cenușă și săpun de rufe.
 • Slăbirea solului și subțierea plantelor.
 • Pulverizarea cu soluție de iod.
 • Utilizarea fungicidelor.

Nu faceți soluții pentru mai multe aplicații, acestea nu pot fi stocate și sunt concepute pentru a fi utilizate imediat după amestecare.

Aplicarea calistegiei

Aplicarea calistegiei

Calistegia poate împleti o mare varietate de suprafețe verticale precum garduri, pereți, stâlpi și coloane. Regula de bază a suportului este că diametrul său nu trebuie să depășească zece centimetri. O opțiune destul de interesantă este decorarea pridvorului și a ușii din față a casei. Calistegia va arăta grozav ca fundal sau ecran.

De asemenea, puteți crea un arc frumos, împletit de o plantă cu muguri roz înfloriți.

Calistegia se folosește și în medicina populară, dar este important să ne amintim că aceasta este o plantă otrăvitoare și ingestia poate dăuna organismului. Proprietățile calistegiei sunt variate: are un efect laxativ, hipnotic și vindecător. Tincturile din această plantă au proprietăți antiparazitare. Decocturile sunt utilizate pentru febră, cancer și diferite tipuri de durere. Frunzele mărunțite pot ajuta la tratarea furunculozei.

Kalistegia poate deveni adevărata mândrie a oricărui grădinar, iar ușurința de întreținere este unul dintre cele mai semnificative avantaje ale acestei plante. Cu ajutorul acestuia, puteți implementa multe soluții de design interesante pentru decorarea parcelei dvs. personale și vă puteți bucura de frumoasa înflorire a calistegiei pe parcursul întregii perioade de vară.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: