Dichondra ampelous de neînlocuit în proiectarea grădinii

Dichondra ampelous a apărut pe piața noastră de flori destul de recent, dar a reușit deja să câștige inima atât a cultivatorilor de flori amatori, cât și a designerilor de peisaje profesioniști.

Dichondra este o plantă anuală de foioase. Lungimea lăstarilor care se încadrează ajunge de la 1 la 1,5 metri. Există mai multe tipuri de dicondra ampelă:

  • „Emerald Falls” are frunze verzi mari și crește bine la umbră parțială.
  • Dichondra este argintie (târâtoare), frunzele sale formând un covor dens cu flori mici de culoare albă sau violet.
  • Cel mai popular tip de plantă este Silver Falls. După cum sugerează și numele, frunzele dicondrei au o nuanță uimitoare de argint.

Dichondra îngrijire ampelous

Culoarea frunzelor dicondrei determină gradul de iluminare de care are nevoie planta. Deci, pentru speciile cu frunze verde închis, sunt potrivite atât o locație umbrită, cât și o parte însorită. Reprezentanții frunzelor de argint se simt minunat doar cu lumina soarelui suficientă.

Solul optim pentru dicondra este argilos, cu aciditate neutră și drenaj bun.

Mențineți forma plantei cu puțină tăiere, care este o modalitate excelentă de a stimula creșterea lăstarilor noi. Dichondra rezistentă la secetă, dar lipsa de umiditate va afecta negativ culoarea frunzelor, încetinind creșterea.

Dichondra este din California, așa că iernile aici nu sunt pentru ea. Deci, pe vreme rece, planta trebuie păstrată în interior.

Dichondra se propagă prin butași sau semințe. Semințele pentru răsaduri sunt semănate în mijlocul iernii. Pentru germinare, trebuie să mențineți o umiditate ridicată (pentru aceasta, vasele sunt acoperite cu folie de plastic), temperatura aerului ar trebui să fie cuprinsă între 20 și 24 de grade.

Tăierea este o modalitate mai ușoară de propagare a dicondrei. Butașii se rădăcină destul de ușor.