Gravilatul peren este o plantă nepretențioasă pentru tobogane sau chenare alpine

Trandafirul este considerat pe bună dreptate una dintre cele mai atractive plante, dar soiurile sale cele mai neobișnuite sau pur și simplu plante similare pot fi găsite în natură, de exemplu, gravilatul peren. Această plantă aparține rozaceelor ​​și în aspectul său seamănă cu un trandafir sălbatic doar într-o varietate de nuanțe - roz, roșu, galben sau portocaliu.

Aceasta este una dintre puținele plante care pot înflori pe tot parcursul verii, deși cel mai adesea înflorirea se observă în mai-iunie și mai aproape de toamnă. Datorită înfloririi sale, gravilatul peren este utilizat pentru dealurile alpine sau stâncoase, iar gravilatul de munte este cel mai potrivit în acest scop, care crește până la o înălțime de aproximativ 15 cm și înflorește cu flori galbene atractive. Există și alte tipuri de gravilat care sunt utilizate în scopuri decorative - gravilatul chilian este ideal pentru granițe, iar gravilatul de râu este ideal pentru zonele mlăștinoase.

Atunci când plantați un gravilat peren pe parcele dvs. personale, trebuie acordată o atenție specială locației sale. Este de dorit ca acesta să fie un loc bine luminat, deși poate fi umbrit.

Imediat înainte de plantare, este recomandabil să diluați solul cu nisip sau cenușă de lemn. Udarea gravilatului peren este necesară adesea și abundent, iar în solul bine drenat, de care planta are nevoie, apa nu va stagna, ceea ce este foarte bun pentru starea plantei. În timpul înfloririi, gravilatul peren este hrănit cu îngrășăminte minerale doar de două ori. Pentru îngrijirea acestuia, este necesar să îndepărtați florile uscate, iar pentru iarna gravilatul peren ar trebui să fie acoperit cu frunziș sau ramuri de molid.
 

Avatar Foxi

În mod ciudat, dar nu am auzit niciodată de această plantă. Va trebui să încercați să-l dezvoltați în țară.