Gypsophila care se strecoară în designul peisajului

Patria geografică a unei plante modeste, dar foarte spectaculoase numită târâtoare gypsophila, care aparține familiei garoafelor, este o mulțime de țări calde din sudul Europei. Această plantă perenă este destul de compactă: lungimea lăstarilor săi târâtoare depășește rareori zece până la cincisprezece centimetri. Gypsophila târâtoare are frunze verde închis, lanceolate, care formează desișuri întunecate, asemănătoare pufului, și mici flori albe care înfloresc pe lăstari la mijlocul verii. Cu toate acestea, această plantă decorează grădina cu florile sale nu numai în iunie-iulie, ci uneori la începutul toamnei - în timpul înfloririi secundare.

Această plantă este destul de nepretențioasă și, care este importantă pentru condițiile noastre climatice, rezistentă la îngheț, se simte cel mai bine în zonele luminoase, pline de soare. În ceea ce privește solul, solul ușor cu un drenaj bun este cel mai potrivit pentru gypsophila: într-o astfel de zonă, planta poate crește fără a fi transplantată timp de până la patru ani. În nici un caz nu trebuie plantată o plantă perenă în soluri acide. Varul este cel mai bun îngrășământ pentru acesta.

Gypsophila poate fi propagată de semințe (primăvara ar trebui să fie plantate sub sticlă sau în sol deschis înainte de iarnă), precum și butași. Această floare arată cel mai eficient în păduri mici, care sunt create prin plantarea unui număr mare de plante pe metru pătrat - de la douăzeci la patruzeci. Designerii de peisaje folosesc cel mai adesea această perenă minusculă pentru roci, grădini stâncoase, borduri și zone stâncoase.