Meadowsweet va vindeca multe afecțiuni

Planta medicinală Tavolga sau Meadowsweet aparține familiei Rosaceae. Această plantă este perenă, arată destul de atractivă, are frunze sculptate strălucitoare, iar micile flori albe sunt colectate în panicule, răspândind o aromă foarte plăcută în timpul înfloririi. Înflorirea plantei durează două luni de vară.

Planta este răspândită în Siberia. Meadowsweet preferă să crească în locuri umede și mlăștinoase, în pajiști, lângă râuri, crescând în grămadă, pajiștile formează adevărate păduri.

Pentru prepararea medicamentelor, medicina tradițională folosește întreaga plantă. Frunzele de pajiște conțin mult

  • taninuri,
  • flavonoide,
  • vitamina C,
  • caroten.

Dulciul din pajiște este, de asemenea, bogat în uleiuri esențiale, cumarine și alcaloizi, antociani.

Medicina tradițională sugerează utilizarea plantei ca agent astringent și hemostatic. Meadowsweet are efect diuretic asupra organismului, este recomandat să fie luat de persoanele cu boli de rinichi, boli ale organelor genito-urinare, este eficient pentru dizenterie, tulburări gastrice.

Meadowsweet poate fi găsit în rețetele de medicină tradițională care vizează tratarea reumatismului, arderea suprafețelor și ulcerelor. Planta este utilizată ca sedativ pentru insomnie, tulburări ale sistemului nervos. Meadowsweet este o parte a ceaiurilor recomandate diabeticilor.

Pentru prepararea decocturilor și ceaiurilor medicinale se folosesc flori și frunze uscate și proaspete.

Pentru a se abține de la utilizarea pajiștilor ca medicament ar trebui să fie persoanele al căror sânge este caracterizat de coagulare slabă și cei care au tendința de constipație.