Să ne dăm seama când să plantăm lalele

Când să plantați lalele? Răspunsul la această întrebare este căutat de toți grădinarii novici care au decis să achiziționeze, probabil, cea mai frumoasă dintre toate florile de primăvară. Deci, să încercăm să ne dăm seama cum și când să plantăm lalele.

Timpul tradițional de plantare pentru aceste flori este mijlocul toamnei. Sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie este momentul cel mai favorabil datorită faptului că becul trebuie să se înrădăcineze înainte de apariția înghețului, iar procesul de înrădăcinare durează aproximativ două până la trei săptămâni. În regiunile mai calde, unde înghețurile de iarnă vin mai târziu și iernile sunt mai blânde, plantarea poate fi amânată până la sfârșitul lunii octombrie. Trebuie remarcat faptul că este recomandabil să plantați soiuri timpurii cu o săptămână mai devreme. Pentru cultivare ulterioară, sunt potrivite bulbii sănătoși, care ar trebui să fie grei și puternici (toate exemplarele suspecte cu o structură moale și semne de putregai ar trebui aruncate imediat). Se recomandă efectuarea unei măsuri preventive prin tratarea bulbilor cu o soluție puternică de permanganat de potasiu sau fond de ten (2 procente) timp de o jumătate de oră și uscarea lor bine.

Înainte de plantare, nu numai materialul de plantare trebuie prelucrat, ci și solul, care trebuie îmbogățit cu substanțe organice și minerale. Cel mai bine este să îi adăugați un amestec special pentru bulb, vândut în magazinele de flori. De asemenea, este important să poziționați corect becurile în sine: amintiți-vă că adâncimea de plantare este egală cu trei înălțimi ale bulbilor, iar distanța este egală cu două diametre. În înghețurile severe, lalelele, în ciuda rezistenței lor la îngheț, au nevoie de mulci.

Categorie:Aterizare | Lalele
Manager88 avatar

Lalelele ar trebui să fie dezgropate în luna iulie. Este bine să se usuce în ritm, dar aerisim bine camera și doar în august o plantăm în pământ. Udarea nu merită, trebuie să se înrădăcine singuri.

 

Lera1 avatar

Am plantat lalele o singură dată, acum în fiecare an ne încântă cu înflorirea și cresc, dar din păcate foarte încet. Cum să faci ca lalelele să umple întregul pat de flori cât mai curând posibil?