Regina tuturor culorilor a crescut în poză

Trandafirii ... Sunt cântați de poeți, au rămas veșnic vii pe pânzele artiștilor, au dat note speciale chiar și celor mai rafinate parfumuri, orașe întregi poartă numele lor ... Nu puteți găsi, poate, o floare mai faimoasă decât o Trandafir. Este unică, de sute de ani a fost un simbol al frumuseții și regina tuturor culorilor. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că trandafirul din fotografie și din viață este frumos!

Povestea trandafirului

Ca cultură, această floare a fost crescută în subtropicile din Asia de Sud-Est și, după ce s-a mutat în Grecia, trandafirul a fost proclamat un simbol al zeiței frumuseții și a iubirii - Afrodita. Dar la Roma au fost ridicate mai întâi sere pentru cultivarea acestei plante, în timp ce în Europa a apărut o tradiție de a numi cea mai frumoasă fată „regina trandafirilor”.
Trandafirul a venit pentru prima dată în Rusia în secolul al XVII-lea, iar în grădinile lui Petru I a ocupat locul principal.

Pe lângă frumusețe și nobilime, trandafirul are și alte trăsături - parfumul uleiului de trandafir este cunoscut de mulți. Și nu toată lumea știe că pentru fabricarea unui kilogram sunt necesare mai mult de cinci sute de kilograme de petale de trandafir. Deși parfumul este suficient de blând, poate chiar să se strecoare printr-o sticlă de sticlă. Pur și simplu este imposibil să înlocuiți uleiul de trandafir cu altul.

Probabil, nu este nevoie să reamintim încă o dată despre varietatea de trandafiri, deoarece nu este atât de ușor să numărăm numărul de specii - roz și alb, roșu închis și galben și chiar negru și albastru. Desigur, trandafirul albastru este o întâmplare destul de rară, dar cel de smarald nu este mai puțin rar - petalele sale verzi moale seamănă cu aripile unei libelule. În Italia, a fost prezentat un trandafir alb, fără un singur ghimpe.

Categorie:Flori | trandafirul
Avatar Goshia

Există o mulțime de soiuri de trandafiri, toate sunt frumoase și foarte frumoase. Trandafirii nu sunt doar flori frumoase, ci și o materie primă pentru parfumerie. Aceste flori, de exemplu, sunt folosite pentru a face, destul de scump, ulei de trandafir. De asemenea, gemul delicios este făcut din petale de trandafir.