Plantarea zmeurii primăvara

Pentru cultivarea zmeurii se practică în mod tradițional atât plantarea de primăvară, cât și cea de toamnă. Momentul depinde de mai mulți factori: dacă zona dvs. are ierni predominant reci, cu puțină zăpadă și vânt puternic, atunci este mai bine să plantați zmeură primăvara.

Plantarea zmeurii în primăvară asigură pregătirea preliminară a solului din toamnă. Solul trebuie îmbogățit cu substanțe utile, deoarece zmeura crește într-un singur loc pentru o lungă perioadă de timp (aproximativ 10 ani) și o epuizează. Zona pentru boabe este curățată de buruieni perene, dezgropată, apoi îngrășăminte organice sunt aplicate în octombrie.

Imediat înainte de plantare, șanțurile de plantare sunt pregătite pentru zmeură, cu 50 x 50 cm lățime și adâncime. Distanța dintre rânduri ar trebui să fie de cel puțin 1 m. Îngrășămintele minerale (superfosfat, sare de potasiu) sunt, de asemenea, adăugate la stratul superior al solului tranșeele, precum și turbă.

Plantarea zmeurii în primăvară trebuie efectuată pe linii foarte scurte, deoarece planta eliberează mugurii foarte repede. Lăstarii de zmeură sunt plantați până la adâncimea gulerului rădăcinii și partea aeriană este tăiată.

Îngrijirea puieților tineri

După plantare, trebuie să vă asigurați că solul nu se usucă. Dacă precipitațiile sunt puține în primăvară, va fi nevoie de udare suplimentară. Periodic, solul este slăbit și locul este curățat de buruieni.

Zmeura răspunde pozitiv la mulcirea solului. Un strat de mulci la 4-6 cm de humus, turbă, paie împiedică uscarea excesivă a solului, creșterea buruienilor, îmbunătățește creșterea și rodirea zmeurii. Toamna, mulciul devine un îngrășământ excelent pentru plante.

Îngrășămintele se aplică în al treilea an după plantare, anterior nu este nevoie să faceți acest lucru.

Categorie:Aterizare | Zmeura
Avatar Goshia

Plantăm zmeură puțin mai groasă și umezim rădăcinile înainte de plantare. Nu am fertilizat solul, ci am aplicat îngrășăminte lichide deja în momentul în care au început zmeura. Desigur, de la tăierea și fertilizarea la timp a zmeurii, randamentul crește semnificativ.