Yarrow în fotografie și proprietățile sale benefice

Yarrow aparține familiei Asteraceae. Este o planta perena. Examinând șarpanta din fotografie, puteți vedea că tulpina sa este pubescentă, iar frunzele au o formă lanceolată, disecate subțire, ceea ce a dat numele denumirii rusești a plantei.

Conţinut:

Originea numelui latin este explicată de mitologia greacă veche. Există o legendă care spune că Ahile, cu ajutorul unei șarpe, l-a vindecat pe Telephus rănit, fiul lui Hercule. În cinstea lui Ahile, planta a fost numită Achillea millefolium.

Plantele șarpe cu flori albe sunt mai frecvente, dar există flori cu culori roz, roșu și galben. Înflorirea începe în iunie și durează până la sfârșitul verii.

Răspândirea

Suprafața de distribuție a șarfei este toată Rusia, Asia Centrală și Orientul Îndepărtat. Locurile preferate pentru creșterea plantelor sunt marginile pădurii, poieniile pădurii, marginile drumurilor și câmpurile, pajiștile și zonele de stepă. O puteți găsi adesea în așezări, grădini și parcuri. Yarrow preferă locurile iluminate, fără buruieni, dar crește bine la umbră parțială.

Colectarea de materii prime medicinale

Cum se utilizează materiile prime medicinale iarbă coada șoricelului, care se recoltează în perioada de înflorire prin tăierea vârfurilor plantelor cu frunze de aproximativ 15 centimetri lungime.

șarpe în fotografie

Uscați planta la umbră. Nu se recomandă depozitarea materiilor prime uscate mai mult de 2 ani.

Compoziție chimică

Planta plantei conține caroten, vitaminele C și K, taninuri, uleiuri esențiale, rășini, fitoncide, acizi organici și oligoelemente.

Medicina tradițională este de mult folosită pe scară largă Proprietăți de vindecare plante. Din acesta se prepară extracte, infuzii și decocturi. Folosiți și sucul coadă.

Proprietăți utile ale plantei

În medicină și în tratamentul popular, sunt cunoscute proprietățile benefice ale șarpei ca plantă hemostatică. Chiar și în cele mai vechi timpuri, era folosit pentru tratarea diferitelor răni. Pentru a face acest lucru, frunzele de coada șoricelului au fost aplicate pe răni sau sucul stors din ele a fost presărat pe răni care nu se vindecă.

Se știe că soldații care slujeau în armata Suvorov trebuiau să ducă cu ei o pudră făcută din planta de șarpe. A fost folosit pentru a acoperi rănile și a salva de la amputare și gangrenă.

șarpe în fotografie

Se obișnuiește să se utilizeze proprietățile hemostatice ale șarpei pentru sângerări gastrointestinale, hemoroidale, nazale, pulmonare, uterine, menstruații abundente și sângerări ale gingiilor. Infuzia plantei este utilizată pentru a crește coagularea sângelui și pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Șarpanta din fotografie poartă încă denumirea populară „piatră de sânge”, care descrie clar scopul său principal.

Planta are mai multe nume populare care indică utilizarea acesteia. Se numește șarpanta cavalerilor, iarba rănilor soldaților, iarba războiului, iarba sângelui, iarba consumatoare, iarba tenace, terciul, iarba minereu, poșeta soldatului, iarba St. Joseph.

Dar nu numai proprietățile hemostatice sunt renumite pentru șarpe.De asemenea, sunt cunoscute proprietățile antibacteriene, antiinflamatorii, bactericide, antialergice și antispastice ale plantei.

Tratarea bolilor cu șarfă

Yarrow ajută și la arsuri. În plus, planta este capabilă să reducă frecvența ritmului cardiac și a vasodilatației.

Este foarte benefic să iei infuzie șarpe pentru a îmbunătăți procesul digestiv. Afectează îmbunătățirea poftei de mâncare, ajută la tratarea gastritei, a bolilor hepatice, a ulcerului gastric și a ulcerului duodenal, a dizenteriei, a flatulenței, a incontinenței urinare.

Yarrow este, de asemenea, utilizat ca expectorant pentru bolile bronhopulmonare datorită efectului său antiinflamator.

Vindecă malaria, pietrele la rinichi, răcelile, anemia, expulzează viermii, mărește alăptarea. Yarrow are un efect benefic asupra bolilor nervoase: migrene, isterie, hipocondrie.

șarpe în fotografie

Durerea de dinți și inflamația în cavitatea bucală se vor retrage dacă utilizați infuzii de apă de coadă pentru clătire. De asemenea, vor fi eficiente în clisme pentru hemoroizi.

Datorită efectului său coleretic și diuretic, coada șoricelului are un efect excelent asupra obezității.

Băile de coadă îngustă tratează bolile de piele. Pentru tratamentul tuberculozei cutanate, fistulei și ulcerelor, se folosește seva vegetală. Sucul de coada șoricelului în combinație cu miere este folosit ca tonic general.

Yarrow în cosmetologie

Yarrow este, de asemenea, utilizat în cosmetologie. Îndepărtează pielea uscată, o hidratează și o hrănește. Are un efect eficient asupra fragilității, căderii părului și cenușării, uscării, keratinizării și descuamării scalpului. Infuzia de coada șoricelului face părul puternic și sănătos, îi conferă strălucire și volum.

Yarrow în gătit

Yarrow a fost, de asemenea, utilizat în gătit ca un condiment parfumat. Iar producătorii de bere i-au înlocuit cu hamei în producția de bere.

Contraindicații

Trebuie să știți că nu este recomandat să folosiți coada șoricelului pentru persoanele cu coagulare crescută a sângelui și predispuse la tromboză. Este contraindicat în timpul sarcinii și cu intoleranță individuală. Nu-l dați copiilor mici.

Utilizarea pe termen lung a preparatelor din plantă poate duce la erupții pe piele, greață și amețeli.