Cele mai bune soiuri de cireșe

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune soiuri de cireșe, atunci ar trebui să țineți cont nu numai de gustul acestor fructe de pădure, ci și de condițiile climatice în care arborele va crește bine, plăcând anual cu o recoltă abundentă.

Cu siguranță, cea mai populară cireșă este Valery Chkalov, care este renumit pentru fructele sale, a căror greutate poate ajunge la 15 g. Pulpa sa are o bogată culoare maronie. Avantajele cultivării acestui soi includ faptul că este destul de rezistent la boli și dăunători de cireșe. Dar, din păcate, soiul de cireș Valery Chkalov nu tolerează iarna grea.

Dar cireșul Dachnitsa este perfect pentru acei oameni care trăiesc în regiuni cu ierni reci și veri uscate. Este adevărat, aceste fructe sunt galbene, iar carnea lor este fragedă și cremoasă.

În orice caz, cultivarea cireșelor nu va avea succes dacă alegeți un loc greșit pentru plantare. Cea mai bună opțiune ar fi versanții sud-vestici și sudici. Amintiți-vă că cireșul dulce este considerat o plantă iubitoare de lumină.

Când alegeți o locație, uitați imediat de solurile nisipoase, turbăre și argiloase. Terenul ar trebui să fie umezitor, fertil și ușor. Dacă site-ul are apă subterană, atunci arborele va crește slab în viitor.

Tunderea corectă a cireșelor este foarte importantă. Cu ajutorul său, veți împiedica creșterea rapidă a copacului. Lăstarii sunt de obicei tăiați la începutul primăverii înainte ca mugurii să se umfle pe ei. Apropo, dacă arborele dvs. are mai mult de 5 ani, atunci ramurile sale sunt tăiate numai după cum este necesar. De exemplu, acest lucru trebuie făcut cu ramuri bolnave, care sunt apoi tăiate și tratate cu chit.

Categorie:Copaci | Cireșe