Lavanda - sufletul parfumat al grădinii

Numele acestei plante provine de la cuvântul „spală”, deoarece chiar și vechii romani adăugau lavandă în timp ce făcea baie. Până acum, rămâne una dintre cele mai populare flori de ulei esențial, care este folosită peste tot și peste tot. În cosmetologie, lavanda adaugă aromă șampoanelor, gelurilor, săpunurilor sau parfumurilor. Compozițiile de parfumuri cu ea se disting printr-o aromă persistentă, lânguitoare și rece. La un moment dat, ea a fost o floare din Marea Mediterană, India și Insulele Canare. Dar odată cu dezvoltarea industriei parfumurilor, lavanda a început să fie domesticită și cultivată în întreaga lume. Mai ales în patria parfumului rafinat - în Franța.

Există diferite tipuri ale acestei plante: bumbac, mare, lavandă medicinală. Interesant este faptul că, deși floarea nu atinge mai mult de 80 de centimetri înălțime, rădăcina ei poate merge la 4 metri adâncime în pământ. Vă puteți imagina ce sistem rădăcină puternic?!

Pe lângă aromoterapie, cu ajutorul căreia lavanda economisește migrenele, ameliorează oboseala și stresul, respinge și molii destul de bine. Așadar, puteți pune în siguranță pungi cu această plantă uscată într-un dulap sau o comoda în care se află hainele și așternuturile.

Punând într-o astfel de pungă cu lavandă sau un amestec complex de plante, veți adormi ca un copil și vă veți trezi viguros, proaspăt, odihnit. Nu subestimați puterea parfumurilor naturale. Uleiul esențial natural de lavandă este, de asemenea, utilizat în medicina populară ca remediu topic vindecător, liniștitor, care poate combate chiar acneea.

Planta este complet nepretențioasă de îngrijit, rezistentă și preferă solurile sărace, unde apa subterană nu se află prea aproape de suprafață. Lavanda nu crește pe soluri grele, iubește abundența de lumină și căldură.

Categorie:Flori | Lavandă
Avatar utilizator Wika

Parfumul de lavandă este probabil familiar tuturor. Păcat că nu am văzut niciodată planta în sine. Și de la molie, am așezat odată lumânări parfumate cu lavandă, aduse de la pr. Bali. Judecând după faptul că toate blănurile și lucrurile din lână au rămas intacte, un astfel de instrument ne-a ajutat.